KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Canlarını kurtarmak için göç ediyorlar

Son zamanlarda kaçak göçmenleri taşıyan teknelerin batmasına yönelik yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Barosu Başkanı Av. Abdullah Alakuş, kazalarda 800’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu insanlar durduk yere göç etmiyorlar. Eskiden ekonomik sebeplerden dolayı göç eden insanlar, artık günümüzde canlarını kurtarmak için göç etmektedirler” dedi.

Canlarını kurtarmak için göç ediyorlar
24 NİSAN 2015 CUMA 00:14
0
2185
0
AA aa

 Bütün ülkeleri, insan hakları kuruluşlarını göçmen kaçakçılığı konusunda duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ettiklerini belirten Alakuş, “Bu alınması gereken önlemler birer insanlık görevidir. Bu drama seyirci kalmak bir insanlık suçudur. Hepimiz birer göçmen adayıyız bunu unutmayın. Bu insanlar durduk yere göç etmiyorlar. Eskiden ekonomik sebeplerden dolayı göç eden insanlar, artık günümüzde canlarını kurtarmak için göç etmektedirler. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan savaşlar ve DAİŞ terörünün had safhaya ulaşmasından dolayı insanlar, yurtlarını terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu zulmün yarın sizleri de vurmayacağının garantisini hiç kimse veremez” ifadelerini kullandı.

“GÖÇ TEK TARAFLI BİR SÜREÇ DEĞİLDİR”

Ulus devletlerin uyguladığı politikalar ve geliştirdikleri stratejiler nedeniyle de göçler başladığını kaydeden Alakuş, şunları söyledi: “Göç tek taraflı bir süreç değildir. Bu göç güzergâhları yüz yıllardan beri var olan güzergâhlardır. Avrupa ülkelerinin kendi sınır güvenliklerini bahane ederek sınırlardaki güvenliği had safhaya ulaştırmaları nedeniyle göçmenler mecburen deniz yolculuğunu tercih etmektedirler. Bu insanlar açlık, yoksulluk, savaş veya iyi bir gelecek hayali ile göç etmektedirler. Akdeniz adeta bir göçmen mezarlığına dönüşmüştür. Uluslara arası göç örgütünün verilerine göre bu yıl 1700 göçmen hayatını kaybetti. Kaçak göçmen dalgasından, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliğini sorumlu tutmaya çalışırken topu bir birlerine atmaya çalışmaktadırlar.”

Avrupa ülkelerinde yaşanan bazı olaylardan göçmenlerin sorumlu tutulduğunu kaydeden Alakuş, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu olaylardan göçmenleri sorumlu tutmaları ve özellikle 11 Eylül saldırısından sonra sorumlu olarak özellikle Müslümanları görmesi, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi saldırısı sonucu bir islamafobinin oluşmasından dolayı bu ülkeler gerekli önlemleri almamakta ve özellikle kendi sınırlarından uzak tutmaya çalışmaktadırlar. Göçmenlerin geçiş güzergahında bulunan bütün ülkeler adeta buna göz yummakta ve bir an önce kendi ülkelerinden çıkmaları için hiç bir denetim yapmamakta ve geçiş noktalarındaki kontrollerde para karşılığı geçişler sağlanmaktadır. Göçmenlerin varmak istedikleri ülkelerde ise sınır güvenlikleri üst seviyede olduğu için, denizden geçiş yoları bu nedenle tercih edilmektedir. Lütfen yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalmayın. Biz Bingöl Barosu olarak tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya ve insani görevimizi yapmaya davet ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın