KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Çalbay: türkiye'nin sivilleşmesi için ilk adım atıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum ile birlikte Türkiye'nin sivilleşmesi için ilk adımın atıldığını söyledi.
 

Çalbay: türkiye`nin sivilleşmesi için ilk adım atıldı
16 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 09:03
0
2188
0
AA aa
AK Parti Bingöl İl Başkanı Çalbay, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül Pazar günü anayasa değişiklik paketi ile ilgili yapılan halk oylamasını değerlendirdi.

 

“12 Eylül 2010 günü ülkemiz genelinde yapılan anayasa oylamasında Bingöl halkının %95,3 oyla evet demesiyle göstermiş olduğu sağduyudan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyen Çalbay, Bingöl halkının 1982 askeri darbe anayasasına en fazla red oyu verdiğini hatırlatarak, “Bingöl halkı o zaman bu anayasayla Türkiye idare edilmez demiştir. 28 yıl önce önünü gören ve ne kadar feraset sahibi olduğu bu gün anlıyoruz. Bingöl halkının %95,3 oyla ‘evet‘demesiyle neye işaret etmiştir. Askeri darbeyle yapılan anayasa izini silinsin demiş. Türkiye cumhuriyetinde ilk olarak bir sivil anayasası yetersiz bile olsa değiştirilsin demiş. Darbe yapan yargılansın ve bundan sonra kimse darbe teşebüsunde bulunmasın. Türkiye yasa dışı örgütler tarafından idare edilmesin. Türkiye normalleşsin ve sivilleşmeye ilk adımdır demiş ve Türkiye'nin önü açılsın. Bunun için ‘evet' demiştir. Bingöl halkını candan kutluyorum. Halkımıza minnet borçluyuz” dedi.

 

Referandumun huzur içerisinde geçmesi ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması Bingöl'e yakışan bir durum olduğunu ifade eden Çalbay, “AK Parti olarak hizmet aşkıyla siyasi bir ayrım yapmadan hizmetimize devam etmek üzere halkımızın emrindeyiz. Hiçbir zaman şiddetten ve gerginlikten yana olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Allah birliğimizi bozmasın. Burada bir kez daha bütün idare başkanlarına, bütün siyasi partilere, güvenlik güçlerimize, bütün kurumların sivil toplum örgütlerine, sandık başındaki memurlarımıza, bütün Bingöl halkına teşekkür ederim” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın