KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Çağın hastalığı! 'Klip sendromu' çocukları olumsuz etkiliyor...

Uzmanlar son 5 yıldır artan klip sendromu hakkında anne ve babalara ciddi uyarılarda bulunuyor. Son bir yıldır bu sendrom 0-3 yaşa kadar indi. Sendrom bebeklikten motor ve beyin gelişimini olumsuz etkilediğini vurgulayan uzmanlar çocukların uzun saatlerce sadece bir şeyleri izlemesinin gelişimi kısıtladığını belirtti.

Çağın hastalığı! `Klip sendromu` çocukları olumsuz etkiliyor...
01 EYLÜL 2019 PAZAR 23:14
1
7988
0
AA aa

Gelişen teknolojide anne ve babaların çocukları oyalamak için kullandıkları tabletler tehlike saçmaya başladı. Uzmanlar özellikle 0-1 yaş arasındaki bebeklerin  motor becerilerinin gelişmediğinden sadece tablete bakmaları gelişimlerini olumsuz etkiliyor. 

Tablet izlerken sadece izlemeye odaklanan bebekler karşılıklı iletişim olmadığındna konuşma ve hareket etme gibi becerilerini kullanmamaya başlıyor. Ayrıca ekranda her şeyi gördüklerinden zihinsel gelişimlerini artıracak beyin dalagalanmaları artmıyor. Bu da uzun yıllar çocuğun hareket etme, konuşma veya yemek yeme gibi isteklerini azaltıyor.

Uzmanların klip sendromu dedikleri bu rahatsızlık bundna 5 yıl önce 5-10 yaşlar arasında yaşanırken şimdilerde bu 0-3 yaşa indi. Sorgulama kabiliyeti azalan çocukta bir süre sonra;

- Resim çizerken mantık oluşturamama

- Konuşmama

- Sosyalllikten rahatsız olma

- Seslere karşı irkilme korkma

- Gerçek hayatta karşılaştığı olaylar karşısında pasif kalam

- İleri durumda çocuğun hayatının odağında sadece klip izleme isteği olması gibi belirtiler yaşanır.

Çocuğun azalan beş duyu organı ve zihinsel gelişimdeki gerileme vücut gelişimini de bir süre sonra oluşsuz etkiliyor. 

Uzmanlar çocukların en fazla bir saat vakit geçirmesi gerektiğini öneriyor. Bunun dışında öğrenme kabiliyetini geliştirmek için motor becerilerini artıracak oyunlar oynanması ve en çokta ebeveynlerle vakit geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın