KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Çadırda üniversiteye hazırlanıyor

Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve saniyelerle kurtulan 17 yaşındaki Mizgin Sağlık, hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına çadırda hazırlanıyor.

Çadırda üniversiteye hazırlanıyor
22 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ 15:48
5
2253
3
AA aa

14 Haziran'da merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7'lik depremden en fazla etkilenen yerler Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyü ve mezraları oldu. Salkımlar mezrasında yaşayan 17 yaşındaki Mizgin Sağlık'ta, amcasının altında kalarak yaralı kurtulduğu evlerinden saniyeler çıkmayı başardı. Fen lisesinde okuyan Sağlık, deprem sonrası ailesi ile birlikte AFAD tarafından kurulan çadırda yaşamaya başladı. Tüm olumsuzluklara rağmen hayallerinin peşinden giden genç kız, hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına enkazdan kurtardığı kitapları ile çalışmalarına devam ediyor. Havaların iyi olduğu zamanlarda da yıkılan evlerinin başında oturarak ders çalışan Sağlık, hukuk fakültesini kazanmak istiyor.

Depreme evde yakalandıklarını dile getiren Mizgin Sağlık, “Depremde yıkılan bir mutfağımız vardı. Orada 4 kişi oturuyorduk. Amcam enkazın altında kaldı ve bacağı sakatlandı. Ben zaten anında dışarı çıktım. Güneş enerjisi patladığı gibi önüme düştü. Biz çıktığımız gibi ahır da yıkıldı. Ondan sonra hepimizi dışarı kaçtık. Şuan çadırda çalışmak zorundayım. Şebeke ve internet olmadığı için kendi imkanlarımız ile çalışıyoruz. Şuana kadar hiçbir canlı derse katılamadım. Sınava psikolojik açıdan da biraz çökmüş durumdayım. Sınav nasıl geçecek bilmiyorum. Şuana kadar kendi imkanlarım ile çalıştım. Bu saatten sonra da çadırda çalışıyorum” dedi.

“SANİYELER İLE ÖLÜMDEN DÖNDÜK”

Ölümden döndüklerini vurgulayan Sağlık, “Bunun için dışarı da çalışmak zorundayız. Gecemiz gündüzümüz birbirine girdi. Umarım sınav kolay olur. Depremden saniyelerle kurtulduk. Aşağı doğru kaçmaya çalıştık. Kaçmaya çalıştığımız yerde altına göçtü. Üstünden de yola taşlar savruldu. Güneş enerjisi patlayınca kaça bileceğimiz bir yerde yoktu. Saniyeler ile ölümden döndük. Korktuğumuz için şuan tüm eşyalarımı dışarı çektim ve çadırda çalışıyorum. Fen lisesi öğrencisiyim ama hukuk istiyorum. 23 Mart'tan itibaren evdeyim. Hep kendi imkanlarım ile çalıştım. Kısa bir süre kala da çadırda çalışmak sıkıntı oldu biraz” diye konuştu.

Depremde evde 5 kişi olduklarını aktaran baba Hüseyin Sağlık, “Biz evde 5 kişiydik, çay içiyorduk ve o esnada evimiz yıkıldı. Misafir olan amcaoğlumuz yaralandı. Kızım şuanda üniversiteye hazırlanıyor. Kendisi fen lisesi okuyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59622)
23 Haziran 2020 Salı 01:55
Merak etmeyin zaten böyleleri okuyup bir yere geliyor. Aferin sana kızım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59613)
22 Haziran 2020 Pazartesi 18:15
Başarılar diliyorum...
Bu eşitsiz sınavda!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59609)
22 Haziran 2020 Pazartesi 16:27
Yahu ne var ki bunda
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59654)
24 Haziran 2020 Çarşamba 09:00
@Misafir Kullanıcı DAHA NE OLSUN. AZİM VE GELECEK KAYGISI VAR. İYİ BİR GELECEK İÇİN HER ŞARTTA AZİM GÖSTEREN BİR GENÇ VAR. GÖRMEK İSTEYEN GÖNÜLLER GÖRÜR..
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın