Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, havanın Elazığ, Malatya ve Adıyaman parçalı ve az bulutlu, Bingöl ve Tunceli parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmediği, rüzgârların da kuzeyli yönlerden hafif kuvvette, yer yer orta kuvvette eseceğinin öngörüldüğü aktarılan açıklamada, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus beklendiği kaydedildi.
5 ilde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilen açıklamada, ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü hava tahmin verilerine göre, Bingöl merkez ve ilçelerde hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece arasında düşecek.
Hava sıcaklığı merkezde eksi 8 olarak gerçekleşmesi beklenirken, Adaklı'da eksi 9, Genç'te eksi 8, Karlıova'da eksi 12, Kiğı ve Solhan'da eksi 11, Yayladere ve Yedisu'da eksi 9 olacağı tahmin ediliyor.