KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2025 Çarşamba
°C

Büyük önder atatürk'ü anıyoruz

Anma törenleri Anıtkabir de bugün saat 08.35'de başlayacak.

Büyük önder atatürk`ü anıyoruz
10 KASIM 2008 PAZARTESİ 10:00
0
933
0
AA aa
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 70. yılında başta Başkent Ankara olmak üzere tüm yurtta yapılacak törenlerle anılacak. Anma törenleri Anıtkabir'de  saat 08.35'de başlayacak.

Törenler kapsamında ilk olarak Anıtkabir'e çelenk koyma töreni yapılacak. 08.35'de korteje dahil zevatın Anıtkabir'deki Aslanlı yol başında yerlerini alacak ve 08.50'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla yürüyüş başlayacak. Büyük Önder Atatürk'ün yaşama gözünü yumduğu saat olan 09.05'de Cumhurbaşkanı Gül Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunulacak, ardından İstiklal Marşı okunacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Büyük Önder'in son nefesini verdiği an olan 09.05'de ise tüm yurtta, sirenler çalacak ve hareket halinde olan tüm yurttaşlar bulundukları yerde saygı duruşunda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün özel defterin imzalanmasının ardından korteje dahil olmayan sivil ve askeri öğrenciler mozole önünde saygı geçişi yapacak. Saat 11.00'de ise Anıtkabir halka açılacak.

Anıtkabir'in yanı sıra Ankara'daki törenler kapsamında Ulus Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtı'na da çelenk koyulacak. Aynı zamanda bütün resmi, özel kurum ve kuruluşlarda güneşin batışına kadar bayraklar yarıya indirilecek. Tüm resmi ve özel okullarda Atatürk için törenler düzenlenecek.

-DOLMABAHÇE'DEKİ ODASINDA DA TÖREN-

Atatürk'ün saat 9.05'te hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da anma töreni gerçekleştirilecek. Anma törenine mülki, askeri ve idari erkan, sivil toplum örgütleri katılacak. Tören için 10 Kasım günü saat 08.00'de sarayın kapıları ziyarete açılacak. Atatürk'ün odasında gerçekleştirilecek resmi tören, Muayede Salonu'na konulan ekranlardan izlenebilecek. Bahçede bekleyen ziyaretçiler için çadır kurulacak, ayrıca Daire Başkanlığı binası alt katında bulunan “Belge ve Fotoğraflarla Atatürk ve Milli Saraylar Sergisi” ücretsiz gezilebilecek.

-ANMA TOPLANTILARI, FİLM GÖSTERİMLERİ-

Atatürk'ün ölümünün 70. yılı nedeniyle resmi törenlerin yanı sıra birçok anma toplantısı da düzenlenecek. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı'nda yapılacak törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Atatürk Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural bir konuşma yapacaklar.
Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan “Kurtuluş” ve “Sarı Zeybek” filmleri OR-AN Halk Kütüphanesi, Cebeci Halk Kütüphanesi, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ve Yenimahalle İlçe Halk Kütüphanesi'nde 16 Kasım'a kadar gösterilecek. Yine aynı tarihler arasında söz konusu kütüphanelerde Atatürk konulu kitaplar ve süreli yayınların sergisi açık olacak.

-ADOB'TAN 10 KASIM'DA 3 DESTAN-

Ankara Devlet Opera ve Balesi de Devlet Sanatçısı Muammer Sun'un bestelediği “Üç Destan” adlı müzikli anlatıyı, 10 Kasım'da Atatürk'ün anısına sahneye koyacak. Türk Ulusunun bağımsızlık mücadelesini ve bu yoldaki kahramanlığını anlatan eser, Sakarya ve Çanakkale Savaşları ile Büyük Taarruzu konu alıyor. Eserde anlatıcı olarak usta tiyatrocular Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter görev alacaklar. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu'nun sahne alacağı eser, Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar adında üç bölümden oluşuyor. “Üç Destan”, 10 Kasım saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

-ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 70. YILINDA BEYAZ PERDEYE DE DAMGASINI VURDU-


Öte yandan, Atatürk ölümünün 70. yılında, Can Dündar tarafından hazırlanan “Mustafa” adlı belgeselle beyaz perdeye de damgasını vurdu.
“Mustafa”, gösterime girdiği 29 Ekim tarihinden itibaren, yakaladığı yüksek seyirci sayısının yanı sıra tartışmaları da beraberinde getirdi. Atatürk'ün askeri ve siyasi yönlerini resmi dilin dışına çıkararak insani yönleriyle pekiştiren “Mustafa” filmini daha ilk haftada 642 bin 956 kişi izledi.

-''DÖNÜŞÜM VE MODERNLEŞME SÜRECİ...''

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün  ölümünün 70. yılında mesaj yayınladım. Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Milletimize ve Ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkan ve şartlara kavuşturmuştur.

O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, öz güvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir.

Türkiye'nin, ilgi çeken, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konum, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun en güçlü ispatıdır.

Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir.

Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de milletimizin de Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecek nesillerin de aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.''

AJANSLAR
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2025
03:21
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentin depremsellik açısından en riskli bölgelerinden biri olan Maden Sokak'ta kentsel dönüşüm sürecinin resmen başladığını müjdeledi ve yakın zamanda hak sahipleriyle görüşüleceğini belirtti.
12.03.2025
03:20
Bingöl Barosu uyardı:
Bingöl Barosu uyardı: 'Başkalarına kullandırtmayın!'
Başkasına kullandırılan banka hesapları için önemli bir uyarıda bulunan Bingöl Barosu, karşılaşılabilecek cezai yaptırımlara dikkat çekti ve ekledi: 'Bir hesap, bir hata; ömür boyu pişmanlık…'
12.03.2025
03:19
Bingöl`de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de kış lastiği uygulaması öncesi fiyat zammı yaparak 500 TL'ye 4 lastik değişimi yapan lastikçiler, yazlık lastiklerin takılacağı bugünlerde yeni bir zam daha yaptı! Yeni tarife 800 TL oldu!
11.03.2025
06:11
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, Mart 2025'ten itibaren milyonlarca eski cihazda çalışmayı durduracak. Meta'nın bu kararı, Android 4.4 KitKat ve daha eski sürümleri çalıştıran cihazlar ile iOS 15.1 ve daha eski sürümleri kullanan iPhone'ları etkileyecek.
11.03.2025
06:10
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu!
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
11.03.2025
06:08
Bingöl Kent Orkestrası`ndan ilahi konseri
Bingöl Kent Orkestrası'ndan ilahi konseri
Bingöl Belediyesi Kent Orkestrası, seslendirdiği ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. 10-27 Mart tarihleri arasında dolu dolu bir Ramazan programı sunacaklarını aktaran Başkan Arıkan: 'Tüm vatandaşlarımızı Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize davet ediyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın