KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bursalı sanayiciden katsayı kararına alkış

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) YÖK tarafından üniversiteye giriş sınavlarındaki katsayının kaldırılmasının Bursa için tarihi bir gelişmo olarak değerlendirdi...

Bursalı sanayiciden katsayı kararına alkış
24 TEMMUZ 2009 CUMA 08:15
0
1320
0
AA aa
Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV), Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından üniversiteye giriş sınavlarında meslek lisesi mezunlarına yönelik katsayı uygulamasının kaldırılmasının, yıllardır ciddi ölçüde kalifiye eleman sıkıntısı çeken sanayi kenti Bursa için çok önemli bir gelişme olduğunu duyurdu.

Meslek liseleri için üniversiteye girişte 'kara bir leke' gibi duran katsayı haksızlığının 2010 yılından itibaren kaldırılmasının tarihi bir karar olduğunu dile getiren TEKEV Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, "Bu karar ile meslek liselerinin öğrenci kalitesi ve niteliği artarak sanayide daha verimli ve nitelikli eleman temini sağlanmış olacaktır. Alınan bu karar kalifiye eleman sıkıntısı çeken, hele ki Bursa gibi sanayi kenti için çok olumlu bir gelişmedir." dedi.

Fahri Yıldız, yeni uygulamaya ilişkin bazı noktaların da açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Şu an için akıllarda bazı soru işaretlerinin bulunduğunu vurgulayan Yıldız, "Mesleki öğrencilerin ÖSS'de cevaplayacağı test sorularının içerikleri acaba mesleki eğitime yönelik olacak mı? Katsayı eşitliğinin durumu bir üst öğrenime girerken ne olacak? Mesleki öğrenciler mesleğinin mühendislik bölümünü değil de hukuk veya başka bir bölüm isterse orada da katsayı farkı olmayacak mı? İşte bu türden bazı soruların cevapları kamuoyuna açıklanmalı." diye konuştu.

YÖK'ün katsayı kararını sevinçle karşılamakla birlikte bu soruların cevaplarını ilgili yöneticilerden beklediklerini dile getiren Başkan Yıldız, "Katsayı sorununun çözülmesi için sürekli sesimizi duyurmaya çalıştık, ilgili makamlara konuyu anlatmaya gayret ettik. Bize çalışmalarımızda destek veren milletvekillerimize, yerel yönetim sorumlularına, ilgilerini eksik etmeyen yazılı ve görsel basına, teknik öğretim camiasında olan tüm dernek ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz." şeklinde konuştu.


Etiketler: tekev meslek okulu yök

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın