KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Bursa binyar'dan ankara'ya çıkarma

Bursa Bingöllüler Derneği Başkanı Bilal BARIŞ, Bursa'da AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Avukat Murat Arat ve beraberindeki heyet, Ankara'ya çıkarma yaptı.

Bursa binyar`dan ankara`ya çıkarma
28 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:42
0
4161
0
AA aa

17 Milletvekili ile temsil edilen Bursa'da, Doğu ve Güneydoğu kökenli 800.000 nüfusa karşın temsil edilememenin burukluğunun son bulması için Bursa'da AK Parti'den aday adayı olan Avukat Murat ARAT ile beraberindeki bir heyet, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Yusuf Coşkun ve Milletvekili Kazım Ataoğlu'nu ziyaret ettiler.
Ankara'ya yaptıkları ziyaret ile Bursa'da yaşayan Bingöllülerin sorunlarını dile getiren Dernek Başkanı Bilal Barış: “Yıllardır göç ile başlayan süreçte hemşerilerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Sivil Toplum Örgütleri olarak bu sorunları çözümünde bir nebze katkı sunma gayretini taşıyoruz. Ama bu sorunların çözümü noktasında, sıkıntıları yeterince aşamıyoruz. Bunun temel faktörü siyaset sahnesinde sorunlarımızı çözen temsilcilerimizin olmayışıdır. Bugün bu sıkıntıya çözüm arayışı için buradayız.” dedi.
Barış konuşmasının devamında; “Bursa'da 800.000 Doğu ve Güneydoğu bölgesinden gelen vatandaşımız bulunmasına karşın, halen 2.500.000 nüfuslu şehrimizde, 17 Milletvekili ile temsil edilen Bursa'da temsil edilme fırsatını sahip olmuş değiliz. 12 Haziran'da yapılacak seçimde bu sorunu aşmak için bugün buradayız ve başta siz Sayın Bakanımız olmak üzere, başta Bingöl olmak üzere, bölge illerimizin milletvekillerinden destek ve katkı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Bugün heyet olarak birlikte geldiğimiz hemşerimiz Avukat Murat Arat, Bursa'da kendini kanıtlamış, yıllar teşkilatçı yapısı ile derneğimizin kuruculuğunu yapmıştır diyen Bilal Barış; “Bu yıl kurduğumuz Anadolu Dernekler Federasyonu'nun da kurucu çalışmalarını yürütmüş, daima halkın içinde olmuş, halkımız ile ve bizimle birlikte her türlü acı ve sevinci paylaşmıştır. Demin bahsettiğim sıkıntıları, Murat Beyin milletvekili seçilmesi ile büyük bir oranda aşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Konu hakkında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; “ Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz olarak sizleri burada görmekten onur ve sevinç duyuyorum. Bununla birlikte bu şekilde organize olmuş ve sorunların çözümü için görev talep eden değerli hemşerimiz Murat Arat kardeşimi tanımaktan dolayı bahtiyar oldum. Bizim için önemli olan kendi hemşerilerimiz ile birlikte bütün Bursa'yı kucaklayan bir yapının olmasıdır. Heyetiniz içinde Bursalı, Karadenizlilerin olması da bunu gösteriyor, bunu çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bize ihtiyaç duyulduğu zaman, her zaman destek olacağımı mutlu bir şekilde ifade etmek istiyorum.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
Milletvekili Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'ndan da ayni ilgi ve destekleri aldıklarını ifade eden Avukat Murat Arat; “Bana gösterilen bu teveccüh ve desteklerden dolayı şükranlarımı ifade etmek istiyorum.” dedi.
BİNYAR Heyeti daha sonra, heyete katkı ve hizmetlerinden dolayı; Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'na birer plaket su
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın