KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Buhara, solhan'da ilk kermesini açtı

Değişgeç: “Bu hizmetler, kazanç için değil, Allah’ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır”

Buhara, solhan`da ilk kermesini açtı
09 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 21:40
0
4438
0
AA aa

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mayıs ayı itibariyle başlatılan kermes faaliyetlerine, Genç ve Bingöl'den sonra Solhan İlçesi'nde devam edildi.

Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediyesi Eski Başkanı M.Emin Düşen, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.

Kurum amirleri, davetliler ve vatandaşların katıldığı kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan'da ilk kez kermes düzenlediklerini söyledi.

Solhan'daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Bu kermeste elde edilen gelirleri, öğrenci yetiştirmek için harcıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, birçok öğrenci okutuyoruz, güzellikler içinde eğitim hayatı sürmelerine katkı sunuyoruz. Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenleme arzumuz var. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah'ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. İnşallah bu güzel etkinliklerin bir yenisinde daha bir araya geliriz. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” dedi.

Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, bu güzel hizmetlerin önemli olduğunu, toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından yapılan ikramlarla devam etti. Kermesin, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 18.30'da sona ereceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın