KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Buhara, solhan'da ilk kermesini açtı

Değişgeç: “Bu hizmetler, kazanç için değil, Allah’ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır”

Buhara, solhan`da ilk kermesini açtı
09 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 21:40
0
4306
0
AA aa

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mayıs ayı itibariyle başlatılan kermes faaliyetlerine, Genç ve Bingöl'den sonra Solhan İlçesi'nde devam edildi.

Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediyesi Eski Başkanı M.Emin Düşen, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.

Kurum amirleri, davetliler ve vatandaşların katıldığı kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan'da ilk kez kermes düzenlediklerini söyledi.

Solhan'daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Bu kermeste elde edilen gelirleri, öğrenci yetiştirmek için harcıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, birçok öğrenci okutuyoruz, güzellikler içinde eğitim hayatı sürmelerine katkı sunuyoruz. Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenleme arzumuz var. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah'ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. İnşallah bu güzel etkinliklerin bir yenisinde daha bir araya geliriz. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” dedi.

Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, bu güzel hizmetlerin önemli olduğunu, toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından yapılan ikramlarla devam etti. Kermesin, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 18.30'da sona ereceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın