Buhara, solhan'da ilk kermesini açtı
Değişgeç: Bu hizmetler, kazanç için değil, Allahın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır
09 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 21:40 |
0 |
4598 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mayıs ayı itibariyle başlatılan kermes faaliyetlerine, Genç ve Bingöl'den sonra Solhan İlçesi'nde devam edildi.
Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediyesi Eski Başkanı M.Emin Düşen, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.
Kurum amirleri, davetliler ve vatandaşların katıldığı kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan'da ilk kez kermes düzenlediklerini söyledi.
Solhan'daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Bu kermeste elde edilen gelirleri, öğrenci yetiştirmek için harcıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, birçok öğrenci okutuyoruz, güzellikler içinde eğitim hayatı sürmelerine katkı sunuyoruz. Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenleme arzumuz var. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah'ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. İnşallah bu güzel etkinliklerin bir yenisinde daha bir araya geliriz. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” dedi.
Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, bu güzel hizmetlerin önemli olduğunu, toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Açılış programı, kurdele kesiminin ardından yapılan ikramlarla devam etti. Kermesin, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 18.30'da sona ereceği öğrenildi.
|
09.07.2026 17:22
 |
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı |
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. |
|
09.07.2026 12:58
 |
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı |
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu. |
|
08.07.2026 23:27
 |
İki araç, iki hayvan, iki yaralı! |
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu. |
|
08.07.2026 23:12
 |
Bingöl'de 68 hayvan toplandı |
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi. |
|
08.07.2026 18:15
 |
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!' |
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi. |
|
08.07.2026 14:00
 |
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun |
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı. |
|
|