KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Buhara, solhan'da ilk kermesini açtı

Değişgeç: “Bu hizmetler, kazanç için değil, Allah’ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır”

Buhara, solhan`da ilk kermesini açtı
09 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 21:40
0
4544
0
AA aa

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mayıs ayı itibariyle başlatılan kermes faaliyetlerine, Genç ve Bingöl'den sonra Solhan İlçesi'nde devam edildi.

Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediyesi Eski Başkanı M.Emin Düşen, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.

Kurum amirleri, davetliler ve vatandaşların katıldığı kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan'da ilk kez kermes düzenlediklerini söyledi.

Solhan'daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Bu kermeste elde edilen gelirleri, öğrenci yetiştirmek için harcıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, birçok öğrenci okutuyoruz, güzellikler içinde eğitim hayatı sürmelerine katkı sunuyoruz. Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenleme arzumuz var. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah'ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. İnşallah bu güzel etkinliklerin bir yenisinde daha bir araya geliriz. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” dedi.

Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, bu güzel hizmetlerin önemli olduğunu, toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından yapılan ikramlarla devam etti. Kermesin, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 18.30'da sona ereceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın