KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bü'de damla sulama eğitimi

Bingöl Üniversitesi hızlı bir gelişme süreci ile beraber öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için NETCAD yazılım şirketi ile birlikte 4 günlük bir eğitim düzenledi.

Bü`de damla sulama eğitimi
09 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:19
0
3062
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ile NETCAD yazılım şirketi arasında üniversite öğrencilerine damla sulama eğitimi verildi.
Eğitim ile beraber Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ile Tarla Bitkileri bölüm öğrencileri olmak üzere Meslek Yüksek Okullarının Tarla Bitkileri, Bahçe Tarımı, Organik Tarım ile Peyzaj ve Süs Bitkileri programlarından yaklaşık 60 öğrenci ve dışarıdan kursiyerlerin katıldığı eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerin sertifika törenine Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Çelik, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Demirkıran, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Meral, Bahçe Tarımı Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusret Özbay ve NETCAD Firması Yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Özden Deniz Çelik katıldı.


Eğitim esnasında bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Çelik, Bingöl Üniversitesi olarak hedeflerinin öğrencilerinin mesleki uygulamalarda en iyi eğitimi almalarını sağlamak olduğunu ve bu amaçla üniversitenin bilgisayar laboratuarları alt yapısının çok hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, bu tarz eğitim ve kurslar için uygun hale getirildiğini belirtti.


Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelik, “Ülkemizde son yıllarda önem arz eden ve hızlı bir şekilde yaygınlaşan ‘Damla Sulama Proje'lerini yapabilen kalifiyeli eleman ihtiyacının da olması konunun önemini ortaya koymaktadır. Bu kursu başarı ile tamamlayanlar eğitim sürecindeki kazanımlarını kendi iş süreçlerine entegre edebilmekte ve mesleki kariyerlerinde avantajlı konuma gelmelerini sağlamaktadır. Ayrıca bunun NETCAD gibi Türkiye'nin en iyi ve en yaygın kullanılan yerli yazılım programlarından biri ile yapılması da öğrencilerimiz açısından önemli bir imkan oluşturmaktadır” dedi.


Öğrencilerin bu tarz kurslara katılmasının önemine de vurgu yapan Çelik, Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin bu açıdan şanslı olduğunu, fiziki altyapı olarak bilgisayar laboratuarlarının yeterli düzeyde olduğunu ve bu amaçla öğrencilerin kalifiyeli bir şekilde yetişmeleri için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber edeceklerini söyledi.


Eğitimin organizasyonunu yapan Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama konusunda uzman olan Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ise, “Bingöl Üniversitesi öğrencilerimizin bilişim teknolojisi alanında iyi bir eğitimi almaları için bu kursların belirli aralıklarla düzenleneceğini ve bunun için gerekli olan altyapının sağlandığı, bu amaçla 2 bilgisayar laboratuarının hazır hale getirildiğini ifade etti.

NETCAD firmasının yazılım programları lisanslı olarak bu laboratuarların bilgisayarlarına kurulmak suretiyle ileriki aşamada yapılacak olan benzer kurslar ve eğitimler içinde altyapı hazır hale getirilmiştir. Bu eğitim kurslarının devamı olarak, 17-19 Aralık 2010 tarihleri arasında İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerine yönelik olarak NETPRO yol eğitimi ve 18-20 Şubat 2010 tarihleri arasında da Peyzaj ve Süs bitkileri öğrencilerine NETCAD PLANET programı ile eğitim kursları düzenleneceğini” diye konuştu.


Kursun eğitmenlerinden NETCAD firması yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Özden Deniz Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin öncülüğünde bu eğitimi vermekten mutluluk duyduklarını, Bingöl Üniversitesi'nin bilişim teknolojisine önem vermesi ile bu eğitimin düzenlenmesinin öğrencilerin donanımlı birer eleman olarak ileriki meslek hayatlarında avantajlı konuma geleceklerini, Bingöl başta olmak üzere bölgede yapılacak olan damla sulama projelerini hayata geçirebileceklerini söyleyerek, Bingöl Üniversitesi ile birlikte eğitim ve teknolojik işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın