KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

B.ü yükselişine devam ediyor

URAB'ın 2011 yılında yayınladığı verilere göre Bingöl Üniversitesi bir önceki yıla göre ortalama 10 sıra yükselerek başarısını daha da arttırdı. Bingöl Üniversitesi öğretim üyesi başına düşen makale sayısında, 2011 yılı akademik performans sıralamasında yer alan 125 üniversite içinde 8. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti.

B.ü yükselişine devam ediyor
13 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA 09:23
0
2107
5
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ Enformatik Enstitüsüne bağlı URAP (UniversityRankingbyAcademicPerformance) Laboratuvarlarında yürütülen ‘Üniversitelerin Akademik Performansa Dayalı Genel Sıralaması' sonuçlarına göre 2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi 2007 ve sonrasında kurulan kendisi ile yaşıt 29 üniversite arasında toplam akademik performans puanlama sıralamasında 6. ve makale sayısı sıralamasında 2. olarak önemli bir akademik başarı gösterdiğini duyurdu.

 

Gelişebilmek ve en iyiler arasına girebilmek için her üniversitenin diğer üniversitelere göre konumunu öğrenmeye ihtiyacının olduğu belirtilen açıklamada, sıralama sistemlerinde açık ve güvenilir kaynaklardan elde edilen verilerin kullanılması bu sistemlerin objektifliğini arttırdığı vurgulandı.

 

Açıklamada, “ARWU-JiaoTong (Çin), WEBOMETRICS (İspanya), TIMES (İngiltere) ve LEIDEN (Hollanda) sıralama sistemleri dünya üniversitelerini farklı kriterlere göre sıralamaktadır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü bünyesinde kurulan UniversityRankingAcademicPerformance (URAB) Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarının akademik performanslarına göre 2011 yılı sıralamalarını 02 Temmuz 2011 tarihinde yayınlamıştır. URAP sıralamasında, Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Doktora Öğrenci Sayısı, Doktora Öğrenci Oranı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı olmak üzere 9 akademik performans kriteri kullanılmıştır” denildi.

 

URAB'ın 2011 yılında yayınladığı verilere göre Bingöl Üniversitesi bir önceki yıla göre ortalama 10 sıra yükselerek başarısını daha da arttırdığı kaydedilen açıklamada, “Üniversitelerin sıralamasında en belirleyici parametre üniversitelerin öğretim üyesi başına düşen puanlarının sıralamasıdır. Bu anlamda bakıldığında Bingöl Üniversitesi öğretim üyesi başına düşen makale sayısında 2011 yılı akademik performans sıralamasında yer alan 125 üniversite içinde 8. sırada yer almıştır. 2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi 2007 ve sonrasında kurulan kendisi ile yaşıt 29 üniversite arasında toplam akademik performans puanlama sıralamasında 6. ve makale sayısı sıralamasında 2. olarak önemli bir akademik başarı göstermiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, “URAB sıralamalarında bu yıl ayrıca mühendislik, sosyal bilimler, temel bilimler, tıp, yaşam bilimleri ve ziraat - çevre bilimleri için ayrı sıralama listeleri hazırlanmıştır. Bingöl Üniversitesi 125 üniversite içinde genel sıralamada mühendislik alanında 91, sosyal bilimler alanında 117, temel bilimler alanında 80, yaşam bilimleri alanında 65 ve ziraat - çevre bilimleri alanında 67. sırada yer almıştır. 2007 ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise mühendislik alanında 9, sosyal bilimler alanında 21, temel bilimler alanında 4, yaşam bilimleri alanında 1 ve ziraat - çevre bilimleri alanında 4. sırada yer almıştır” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Maruf Dogruokuyan (@Misafir_5667)
15 Temmuz 2011 Cuma 11:28
yeni üniversiteler sayısı 40 tan fazladır Ali Kıtay ! Ayrıca daha kampüsü bile olmayan yeni üniversiteler elbette kendi muadilleriyle yarışacaklar.Emekleme döneminde olanlar 80 bin öğrencisi ve 2000 öğretim uyesi olan olan İstanbul üniversitesinin fakülteleriyle nasıl yarışacak.Makul ve insaflı olmakta yarar var.Emekleme döneminden ergenlik dönemine kadar yeni üniversiteler ancak kendi muadilleriyle yarışabilir.Ayrıca öğretim üyesi basına düsen makale sayısında 8. olmuş diyor bu diğer tüm üniversiteleri içeriyo.b.online doğru yazmış.sorun yok.
ali kıtay (@Misafir_5656)
14 Temmuz 2011 Perşembe 14:24
sizin gazetecılık anlayısınıza hayranız walla.yazdıgımız eleştırel yorumlarada tahamulunuz yok.yoksa sızde rektör baydaşamı özenıyorsunuz..bu tahamulsuzlugunuz nereye kadar devam edecek.yoksa sızdemı fetulahcısınız.tıpkı bıngol unıversıtesı rektöru gıbı yada valı gıbı yada emnıyet muduru gıbı yada serdar atalay gıbı.o zaman neden gazetecılık ısmını lekelıyorsunuz..tarafsız olmıyacaksanız neden ınsanlara yalan haberler verıyorsunuz..barı bıngol onlıne yerıne fetullah onlıne yazsanız ..ALİ KITAY
zazaye çölig (@Misafir_5651)
13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:06
işte bu benim bingölümün üniversitesi adını bütün dünyaya duyuracaktır birgün inşallah. yeterki çalışmalar azimle devam etsin. rektör beye teşekkür ediyoruz bingölün kültürünü ve eğitimini birçok bingöllüden daha fazla düşündüğü için. saygılar..
ali kıtay (@Misafir_5649)
13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:01
Gelişim çağının en üst tepesinde hayatımızı yaşarken,bir üniversitenın gelişmişliğini kendisiyle birlikta açılan üniversitelerin konumuyla degerlendırmesı ne kadar aptalca bir yaklaşım.
Düşünün yani türküyede vakıf üniversiteleriyle birlikte yüzlerce üniversite var,BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ başarı potasını sadece yeni açılan bir kaç üniversitenın başarısıyla ölçüyor..yani yenı açılan 18 üniversite hariç türkiyedeki diğer yüzlerce üniversitenin başarısı bızım bıngöl unıversıtesı ıçın bir ölçü olmıyor baydaş bızı aptal zannedıyor.ALİ KITAY
Ekrem AKÇAN (@Misafir_5648)
13 Temmuz 2011 Çarşamba 11:00
Öncelikle akademik çalışmalarından dolayı B.Ü. çalışan akademisyenlerimizi kutlamak istiyorum. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerek kendi bünyesinde artan Fakülte ve program sayısıyla gerekse Ulusal baz'da diğer üniversitelerimiz arasındaki başarısıyla kendini göstermeye ve bölgeye katkıları hissettirmeye başladı. Yakın bir gelecekte öyle inanıyoruz ki, bölgenin hem sosyo-kültürel hem de ekonomik anlamda daha da istikrar kazanması için halkla ortak çalışmalara yönelerek katkı sağlayacaktır. Bingöl olarak Üniversitemizi destekliyoruz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın