KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bu tür kavşaklar köylere bile yapılmıyor

Bingöl kavşağı, Karakoçan kavşağına benzedi (iç sayfa başlığı) İpek Yolu gibi her gün binlerce aracın geçtiği, on binlerce yolcunun taşındığı bir yolda, 500 milyonluk bir yatırım için böylesi bir kavşak yapılması herkesi şaşkına çevirdi. Neye benzediği bile tam olarak belli olmayan böylesi bir kavşak, köylere bile yapılmıyor.

Bu tür kavşaklar köylere bile yapılmıyor
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:30
0
4543
4
AA aa

Diyarbakır'ı Bingöl üzerinden Karadeniz'e bağlayacak olan yol, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın büyük gayretleri ile Bingöl'den geçecek. Ancak tam da uluslar arası transit bir yol için yapılan bu kavşak tepkilere yol açtı.


Birkaç gün içerisinde yapılan ve ne olduğu bile tam belli olmayan kavşak, böylesi bir geçiş yoluna hiç yakışmıyor. Son zamanlarda şehirler arası bağlantı yollarında yapılan alt ve üst geçitli yollara rağmen, bölgeleri birbirine bağlayacak bir yol için böylesi bir kavşak yapılması oldukça ilginç.


Yakın bir zamanda Karakoçan'da yapılan böylesi bir kavşak, ihtiyaçları karşılamadığı için ikinci bir kez yapıldı. Bingöl'de böylesi bir durumla karşı karşıya kalabilir. Her geçen gün modern kavşakların yapıldığı, ayrılmış yollarla üst ve alt geçitlerin yapıldığı kavşaklar bulunmakta iken, kilit bir noktada bulunan bir yerde, böylesi bir kavşak yapılması projeye gölge düşürdü.


Bingöl-Muş Karayolu üzerinde yapılan kavşağın kazalara neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yapılan kavşakla ne yapılmaya çalışıldığına anlam veremediklerini söyleyerek, “Bu kadar zengin miyiz?” diyerek tepki gösterdiler.


Bingöl-Muş Karayolu üzerinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında yapılan kavşak, kazalara davetiye çıkarıyor. Yapılan kavşak AB Projesi kapsamında yapıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü ilgileniyor. Kavşağın standartlara uygun olup olmadığı ise tartışılıyor.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katkılarıyla Bingöl'ün duble yollarla Doğu-Batı, Güney-Kuzey kavşağı olmaya çalışılması vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladığı gibi GAP'ı Karadeniz'e bağlayan yolun Bingöl'den geçmesi de Bingöl'ün aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi haline getireceği belirtiliyordu.

Bakan Yılmaz'ın katkılarıyla 500 milyon liralık bir yatırım yapılarak GAP'ı Karadeniz'e bağlayan yolun yatırım programına alınması ile birlikte çalışmalara başlanıldı. Bu yatırım programı kapsamında Genç yolu güzergâhı değişecek. Bingöl-Muş karayolu üzerinden Genç yolu verilecek. Bu yol üzerinde AB projesi kapsamında sanayi güzergâhında yapılan kavşak adeta kazalara davetiye çıkarıyor.


Kavşağın büyük tehlike arz ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Kavşağın standartlara uygun yapılıp yapılmaması konusunda da endişelerimiz var. Yol güzergâhından gelen araçlar kavşağa geldikleri vakit aniden frenlere basmaya çalışıyorlar. Bu şekilde de kavşakta bir düzenleme yapılmadığı için trafik yoğunluğundan dolayı can güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Yetkililerin bir an önce bu kavşakta önlem alması gerekmektedir” dediler.


Kavşağın Karayolları Genel Müdürlüğü'nün AB Projesi kapsamında yapıldığını öğrenen vatandaşlar, kavşağın AB Projesi kapsamında yapılmasının güzel bir durum olduğunu ancak kavşağın istenilen bir düzeyde yapılmadığını söyleyerek, “GAP'ı Karadeniz'e bağlayan yol üzerinde yapılan kavşak sonrasında Gayt Köprüsü var. Bir araç yukardan son süratle kavşağa giriyor ve daha sonra da köprüde de yolunu bulmaya çalışıyor. Kavşak, AB Projesi kapsamında yapıldıysa güzel bir durum; ancak bu kavşak standartlara uygun bir şekilde yapılabilirdi. Eskiden Gayt Köprüsü'nde sürekli kazalar oluyordu. Şuanda da kavşak tehlike arz ettiği için Allah korusun burada da kazalar olabilir.

Yetkilerimiz biran önce bu kavşağa yeni bir düzenleme getirip, kavşakta olabilecek tehlikelerin önüne geçmesini sağlamalıdır. Yapılan kavşakla yetkililerin ne yapmaya çalıştıklarını bilemiyoruz. Bu kavşak kazalara davetiye çıkarmasına rağmen göz göre göre yapılıyorsa burada şüphe ararız. Acaba bu şekilde birileri mi zengin ediliyor? Yoksa çok mu zenginiz de bu tür yatırımlar yapılıyor? Bu duruma bir türlü anlam vermedik ” şeklinde konuşarak, tepkilerini dile getirdiler.


Özellikle kış aylarında meydana gelen buzlanmalardan dolayı da endişe duyduklarını belirten vatandaşlar; “Kış aylarında Bingöl'de yollar oldukça buzlu bir hale gelir. Yapılan kavşağa doğru aşağıya inen bir ana yol var. Yani Düzağaç mevkiinden Kaleönü tarafına giden sürücüler ve bütün servis hatları bu yolu kullanıyor. Bu yol aynı zamanda Solhan, Karlıova, Ilıcalar ve bu yönden gelen bütün sürücüleri, insanları Bingöl merkeze bağlıyor. Düzağaç tarafından yokuş aşağı olan bu yolda, tam yokuşun biteceği yerde kavşak yapılıyor. Böylesi bir uygulama başka bir yerde yoktur herhalde. Bu yolda daha önceden herhangi bir kavşak olmadığı halde çoğu defa kazalar meydana geliyordu. Bu kavşağın yapılmasından sonra kazalar daha da artacaktır. Eğer yarın öbür gün buralarda meydana gelen kazalardan sonra ölümler olursa bunun hesabını kim veya kimler verecek” şeklinde konuştular. 

Bingolonline-Analiz Yorum

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_1486)
28 Aralık 2010 Salı 16:10
Ha böyle sorunları yazın yazınki düzeltsinler.GERCİ BİZDE KAZım beyle yusuf bey olduk sürece hic bişe olmaz burdan o yolun eski hali daha güzeldi..
mahmut (@Misafir_1483)
28 Aralık 2010 Salı 12:35
INANIN HIRSIZLR OLDUKÇA BOYLE SAÇMA SAPAN KAVŞAK YAPILIR AMA DAHA ÇOK GORECEZ OY ZAMANI GELDIDE BAKIN TUMSIYASILER SÜT DÖKMUŞ OLULAR NEDIYEM BEN BİNGÖLLÜ OLAK UTANIYORM YASIKLR OLSN NEDYIM BEN BAŞKA KELIEM EBULAMIYORM
Engin bATUR (@Misafir_1480)
28 Aralık 2010 Salı 09:06
ADAMIN KAFASI BUKADAR CALISIYOR NE YAPSIN CÜNKÜ ADAMIN KAFASI CEBINDE
serkan (@Misafir_1477)
27 Aralık 2010 Pazartesi 22:37
yapan calip cirpiyorsa halk ne yapsin..calanlari Allaha havale ediyorum..bakanimizinda buna acilen bir care bulmasi lazim.. kim yapmissa haklarinda hemen takip karari cikartilmali....
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın