KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Bu tesis her şeyin ispatıdır

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de faaliyet gösteren su dolum ve paketleme fabrikasını gezerek, ''Demek ki özel sektör de yapıyormuş. Demek ki sadece devletin fabrika kurması gerekmiyormuş. Bu tesis somut bir şekilde bunu ispatlamış oluyor'' dedi.

Bu tesis her şeyin ispatıdır
04 HAZİRAN 2011 CUMARTESİ 09:09
0
2597
0
AA aa

 

Bingöl'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında hazırlanan ''Kadın İstihdamının Artırılması Projesi'nin kapanış toplantısına katıldı.
Burada konuşan Bakan Yılmaz, hazırlanan projenin kadınlarla ilgili, istikrarla ilgili olması bakımından son derece önemli olduğunu belirterek, ''Mesleki eğitim yoluyla gençlerimize, genç kızlarımıza önemli fırsatlar sunan bir projedir. Bu açıdan çok önemlidir. Bilgisayar, iletişim teknikleri, İngilizce öğretiyorlar. Bugünkü dünyada da bunlar gerçekten son derece önemli. insanların iş bulması, başarılı olması açısından son derece önemlidir'' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında verilen büro sekreterliği, İngilizce ve bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 39 kadına sertifikaları verildi.
Bakan Yılmaz, buradaki programın ardından Solhan İlçesi'ne bağlı Yenidal Köyü'nde verilen yemek davetine katıldıktan sonra AK Parti Solhan İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde düzenlenen mitingde halka seslendi.
AK Parti İktidarı öncesi ve sonrası yapılan hizmetleri mukayese eden Yılmaz, AK Parti'nin neler yaptığını muhaliflerinden dinlemek gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bize muhalif olanlar ‘AK Parti hiç hizmet yapmadı, Bunlar memleketi geriye götürdü' diyorlar ama ‘Allah için şu duble yolları çok güzel yaptı' diyorlar. ‘Şu eğitimde çok güzel şeyleri yaptı. Onların hakkını yemeyelim' diyorlar. Bunları alt alta koyduğumuzda uzun bir liste oluşur. AK Parti bir şey yapmadıysa bu hizmetler nerden geldi. Bu hizmetleri yapmak için petrol, hazine bulmadık. Hükümetimiz vatandaşlara büyük hizmet etti. Bu sadece yol, içme suyu, binalar, havaalanları üniversite değil, aynı zamanda sosyal konularda da çok hizmetler etti. Yoksul öğrencilerin ailelerine eğitim yardımı, evde özürlü varsa, bakım ücreti veriyoruz.''
Bakan Yılmaz mitingin ardından hayırsever iş adamı Mecit Bahçıvan tarafından yaptırılan Solhan Nesrin Bahçıvan Anadolu Lisesi'nin ilk mezunlarını vermesi nedeniyle okulu ziyaret etti.
Bakan Yılmaz daha sonra özel bir firma tarafından Solhan İlçesi'nde yaptırılan ve 4 milyon liraya mal olan su paketleme fabrikasını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, tesisin görüntüsünün bile iftihar etmeye yeter olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Özel sektörün yaptığı böyle büyük bir tesisi ilk defa görmüş olduk. Solhan ilçemizde bir ilk gerçekleşmiş oluyor. Bu projeyi fikir olarak düşünen ve özgüvenle buraya kadar getiren müteşebbislerimize teşekkür ediyorum. Diğer müteşebbislere de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Demek Bingöl'de de oluyormuş, demek ki özel sektörde yapıyormuş. Demek ki sadece devletin fabrika kurması gerekmiyormuş. Bu tesis somut bir şekilde ispatlamış oluyor. Son teknoloji ürünü ve yüksek kapasiteli makineler getirmişler, çok yüksek standartta bir ürün üretiliyor. Farklı ve yeni ürünlerle piyasada yer edinirler. En önemlisi tabi piyasa, başka bölgelere satabildiğiniz sürece bu işleri geliştirme imkânı olur.''
Karivan Anonim Şirketi tarafından kurulan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Binpınar Su Fabrikası'nın yeni olmasına rağmen 11 ilde bayi açtığını anımsatan Bakan Yılmaz, yüzde 50 kapasite ile çalışan tesiste 70 kişinin istihdam edildiğini anımsattı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın