KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bu sözler eğitimciye yakışmaz

‘Aklımız sadece kaldırım yapmaya yetiyor' diyen Karasu'ya, Bingöl Belediyesi'nin yanıtı gecikmedi...

Bu sözler eğitimciye yakışmaz
19 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 08:17
0
2121
0
AA aa
Yapılan açıklamayla her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını bildiren Belediye Basın Koordinatörlüğü, başkan ve başkanlık makamını küçümseyici sözlerin bir eğitimci tarafından sarf edilmesinin üzüntü verici olduğunun altını çizdi.

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu'nun önceki gün yerel basında yer alan ‘Şehrin Önü açılmalı' şeklinde ki beyanatına Bingöl Belediyesi'nden yanıt geldi.


Bingöl Belediye Basın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama da sorunların farkında olunduğunun ve çözüm yolunda çalışmaların titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Bingöl Belediyesi olarak çözüme katkı yönünde herkesin fikir ve somutlaştırılmış projelerine açık olunduğunun kaydedildiği açıklamada Karasu'ya, ‘Belediye Başkanlarının Aklı sadece kaldırım yapmaya yetiyor' sözüne de sert yanıt verildi.

Açıklamada şu görüş ve ifadeler yer aldı.

“İlimizin gelişimini,  engelleyen belli yapılaşmaların olduğu doğru olmakla birlikte, ilimizin nefes alması, genişlemesi, gelişmesi, ticari alanlarının diğer bölgelere de kaydırılması suretiyle başta trafiği rahatlatma projeleri olmak üzere çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. İlimizin gelişimine katkı sunmak üzere öne sürülen her türlü görüş veya proje önerilerine açığız. Ancak Belediye Başkanlarının Aklı sadece kaldırım yapmaya yetiyor” gibi haddini aşan sözler her şeyden önce eğitim camiası içinde bulunan birilerine yakışmamaktadır. Kültür Caddesi üzerinde bulunan dört okula ait kaldırımların yapılması, çocuklarımızın eğitim- öğretimlerini daha sağlıklı bir ortamda görmelerini sağlamak, okulların 2009–2010 Eğitim – Öğretim yılına girmeden bitirilmek üzere yaptığımız yoğun çalışmalar nedeniyle bilhassa eğitim camiasının içinde bulunan kişileri sevindirmesi gerekirdi diye düşünüyoruz. Görevi nisan ayının başlarında devir alan Belediye Başkanımız Sayın Serdar ATALAY, ilimizin 50 yılını göz önünde bulundurarak yaptırdığı projelerden üçü son aşamaya getirtilmiş, 2010 yılı iş sezonunda çalışmaya başlanacaktır. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Katı Atık Bertaraf Tesisleri, Bingöl Belediyesi Şehir içme suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Şebekeleri Projesi çalışmaları bu yılın sonuna kadar bitirilerek yapım aşamasına getirtilecektir. Belediye olarak Bingöl İlinin tüm sorunlarını bir bütün olarak ele alıp, kısa vade, orta ve uzun vadede çözmeyi amaçlamaktayız. Günü birlik işler yaparak günü kurtarma anlayışından uzak hareket etmekteyiz. Telekom, Fedaş ve Belediye açısından altyapı çalışmaları bitirilen tüm kaldırımların yapımı Belediyemizin görevi ve önceliğidir. 1936 yılından günümüze seçilmiş Belediye Başkanlarının hepsi ayrı birer değerdir. Her Belediye Başkanının kendine göre hizmet anlayışı vardı. Bingöl gelişimine katkı sunan tüm Belediye Başkanlarının aklı faydalı hizmetler için çalışmış ve bunu başarmışlardır. Kendilerine Halkımız adına teşekkür ederek, somut önerisi olan her kişi ve kurumun görüşlerine açık olduğumuzu belirtiriz” denildi.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın