KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Bu sınav bilginizi ölçer, kişiliğinizi değil

Hafta sonu yapılacak olan Lisan Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek olan adaylara başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı: “Unutmayın bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır. Sizin kişiliğinizi ölçmez. Sevgili gençler; sınav sonucu ne olursa olsun siz bizim için çok değerlisiniz” dedi.

Bu sınav bilginizi ölçer, kişiliğinizi değil
14 HAZİRAN 2013 CUMA 03:28
1
1983
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 5-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleşecek olan LYS ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Eğitim sistemimizin bütün bileşenlerini dolayısıyla da her kesimi ilgilendiren LYS sınavının ilimizde sorunsuz tamamlanması en büyük dileğimizdir” diyen Sarı, açıklamasında öğrencilere, velilere ve öğretmenlere seslendi.

Öğrencilere “her sınavın yeni bir başlangıç için fırsat olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız” tavsiyesinde bulunan Sarı: “Bütün çabalarınız gelecekteki hayatınıza yön vermenizi sağlayacak kazanımlarınızdır. Hedeflerinize varmak için bazı yapılması gerekenler var ve siz bunları biliyorsunuz. Neler yapacaklarınızı bir kez daha hatırlamakta yarar var. Öncelikle bugünden itibaren ders çalışmayı bırakmanızı öneririz bu sizin sınav düşüncesinden uzaklaşmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Artık sınavın yaklaştığı şu son günlerde sağlığınıza, beslenmenize ve uyku düzeninize özel önem gösteriniz. Sizi yoran faaliyetlerden ve gürültülü ortamlardan uzak durunuz. Sınavdan bir gün önce sınava gireceğiniz okulu ve salonu mutlaka görünüz. Sınav gecesi erken yatıp, uykunuzu tam olarak alınız. Sınav gününün sabahında normal bir kahvaltı yapınız. Sınav için yanınıza nüfus cüzdanınız ve sınav giriş belgenizi almayı unutmayın. Unutmayın bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır. Sizin kişiliğinizi ölçmez. Sevgili gençler; sınav sonucu ne olursa olsun siz bizim için çok değerlisiniz. Bu sınavı bir yaşam savaşı olarak görmeyin. Bu sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma gücünüzü ölçecek. Sınavda ne kadar rahat olursanız bilgilerinizi o kadar rahat kullanabilirsiniz. Hafta sonu ilimizde yapılacak olan bu sınavda tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, sevgilerimi sunuyorum.”

SARI'DAN AİLELERE UYARI

Her anne-baba için çocuklarının en değerli varlıkları olduğuna dikkat çeken Sarı: “Anne-babaların özellikle bu dönemden itibaren daha titiz ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Çocukların planlı ve amacına yönelik ders çalışmasının yanında, anne ve babaların davranışlarının da çocuğun başarısında önemli etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle sınav yaklaştıkça, anne babaların da stresleri artar, kaygıya kapılır, farkında olmadan çocuklarının sınav başarısını olumsuz etkileyecek söz ve davranışlarda bulunurlar. Çocuğunun kazanamayacağını düşünen bazı ebeveynler bu düşüncelerini farkına varmadan çocuklarına hissettirirler ve onların daha yoğun kaygı yaşamasına neden olurlar. Bu kaygı da öğrencilerin sınavda gerçek performanslarını sergilemelerini engeller. Bu süreçte aileye düşen görev çocuklarına karşı daha hoşgörülü ve daha dikkatli olmalarıdır. Unutmayalım ki en güzel yakınlık sevgi bağıyla kurulan yakınlıktır” dedi.

“BAŞARIDA ÖĞRETMENLERİN PAYI BULUNMAKTA”

Öğrencilerin göstereceği başarıda şüphesiz öğretmenlerin de çok önemli bir payı bulunmakta olduğunu vurgulayan Sarı: “Büyük zorluklar içinde sabırla, fedakârlıkla çok önemli çalışmalar yapmanın mücadelesini veriyorsunuz. Çocuklarımızın -daha önceki sınavlarda olduğu gibi- huzurlu ve güvenli bir ortamda sınava girmelerini sağlayacaksınız. Hepinizi tebrik ediyor, gösterdiğiniz fedakârlıktan dolayı size teşekkür ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizin yetişmesinde çeşitli katkılarda bulunan, onlara emek ve desteklerini sunan tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın