KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bu kez halk tepki gösterdi!

Bingöl ile Sancak beldesini birbirine bağlayan 31 kilometrelik yolun duble yol yapılmamasına bu kez yöredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

Bu kez halk tepki gösterdi!
03 NİSAN 2018 SALI 21:13
3
7572
11
AA aa

Erzincan-Bingöl bağlantısını sağlayacak olan ve Bingöl-Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun daha önce duble yol olarak yapılacağı yönünde müjde verilmesi ancak sonrada yolun ihalesinin duble yol olarak değil de 10 metre genişliğinde çift şerit yol olarak yapılmasına bölge halkından gelen tepkiler büyüyor.

KDV dahil olmak üzere 260 milyon TL bir rakamla davetiye usulüyle Ankara'da ihale edilen 31 kilometrelik yolun büyük kısmının sadece yol genişletme çalışması olacağını belirten bölge halkı, bu paraya rağmen yolun, duble yol olarak yapılmamasının akıl karı olmadığını sözlerine eklediler.

“Yıllarca hayal ettiğimiz duble yol 10 metrelik yola düştü”

Sancak beldesinde oturan Ramazan Başak, hayal ettikleri duble yol beklentilerinde hayal kırıklığını yaşadıklarını söyleyerek, “Kısacık bir yolla bu kadar büyük bir para verilmez, yazık günahtır. Sancak, Adaklı ve Kiğı belediye başkanlarına sesleniyorum! Bize söz verilen ve projesi yapılmış olan yol 10 metrelik yol değil. Bu proje uygun olan güzergahtan gelmesi lazımken başka yerlere çekiliyor. Ben burada yetkililere sesleniyorum, Cevdet Yılmaz beye sesleniyorum.  Bu yola bu kadar para verilir mi? Bu yolu bu şekil istemiyoruz, İptal olsun.  Yıllarca duble yol hayalini kurduk, yapılacaksa güzel bir şey yapılsın istedik. Bu yol sözde Doğu, Güney Doğuyu Karadeniz'e bağlıyordu. Doğu, Güneydoğu'yu Karadeniz bölgesine bağlayan bir yol 10 metre genişliğinde olabilir mi?” diyerek tepki gösterdi.

“Cumhurbaşkanı ve Başbakan duruma el atsın”

Halkın belediye başkanlarıyla birlikte Ankara'ya gidip durumun düzeltilmesi için girişimlerde bulunması gerektiğini anlatan Başak, “Bu bölgenin halkı olarak yaz-kış çok zorluklar çekiyoruz. Yolumuz dar virajlarla doludur. Yeni yol projesi ile eski yol arasında bir fark yok.  Yeni yol güzergahını gösteren beyaz taşlar konulmuş eski yolun güzergahında devam ediyor. Projede, keskin viraj ve rampalar kalmaya devam ediyor.  Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, bütün yetkililere sesleniyoruz! Onlar Bingöl-Sancak yolu için duble yol olacak demişlerdi. Şu anda projede duble yol görünmüyor. Rica ediyoruz bu duruma bir el atsınlar.” İfadelerini kullandı.

25 metrelik duble yol yerine 10 metrelik yol

Sancak beldesinde 14,15 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Rıfat Çolban ise bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son AK Parti Kongresinde yol müjdesini verdiğini ve Erzincan, Bingöl ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan yoldan söz ederek duble yol yapılacağı yönünde açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Çolban, “Bingöl'den sancağa gelen yolun güzergahı, Kartal denilen bölgeden değil de arka tarafından geçmesi planlanıyordu. Bu yol, yol değildir. Çok yanlış bir proje.  Sancak halkı olarak, muhtarlarımız ve yetkilerimiz durumu Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a kadar gidip durumu izah edip yol projesini düzeltsinler. Yol 25 metre genişliğinde duble yol olması lazımken, genişliği 10 metrelik bir yola dönüştürülüyor.  Bölge halkı olarak çok rahatsızız ve bu yolu istemiyoruz. Proje düzeltilsin ve söz verildiği şekilde devam edilsin.” şeklinde konuştu.

“Bingöl-Sancak eski yolunda insanlar öldü, araçlar uçuruma uçtu”

Bingöl-Sancak beldesi arasında yapılması planlanan yol projesinin yanlış yapıldığını dile getiren belde halkından bir vatandaş ise şöyle konuştu:

“Bingöl-Sancak yolunun güzergahı yanlış yapılmış. Böyle bir proje bizim faydamıza da değil. Kışın çok sıkıntı çektiğimiz yerlerden gelmesin. Bize yol yapılacaksa doğru bir güzergahtan yol yapılsın. Bingöl'den gelip Erzincan'a giden bir yolun genişliği 10 metre olur mu?  Bu proje büyük bir proje ve maliyeti çok yüksektir.  Yetkililer, tekrar projeyi gözden geçirsinler. Yeni projede virajlar ve rampaların olmaması lazım.  Bu yolda çok insan öldü, arabalar uçurumlara gitti. Bölge halkından fikir alınsın ve düzgün bir yol yapılsın istiyoruz.”

“Görüldüğü kadarıyla bu yeni proje torpil ile yapılmış bir projedir”

1950'den beri Sancak merkezde esnaflık yaptığını anlatan Cemal Artumlu da mevcut Bingöl-Sancak yolunun kış aylarında virajlı, rampalı ve hep buzlu olduğundan çok ölümler yaşandığını söyledi.

Artumlu, “Bingöl-Sancak yolunun duble yapılacağı ile ilgili olarak cumhurbaşkanımız ve başbakanımızdan dinledim. Bingöl ve Erzincan'ı birbirine bağlayan Bingöl -Sancak yolu müjdesini o zaman duble yol olarak verdiler.  Duble yolun genişliği 25 metre olması lazımken projede bu yol 10 metre olarak geçiyor. Biz, bölge halkı olarak bunu kabul etmiyoruz.  Bingöl'den Sancak'a gelen yolun, Kartal bölgesinden geçmemesi lazım.  O bölge çok sıkıntılı, virajlı, rampalı bir bölge. Yeni yol doğru bir güzergahtan geçirilsin. Görüldüğü kadarıyla bu yeni proje torpil ile yapılmış bir projedir.” dedi.

“Bingöl Sancak yolu hayal kırıklığına uğrattı”

Sancak eski belediye başkanı Fahrettin Çolban da yapım aşamasına gelen Bingöl-Sancak yolu hakkında görüşlerini paylaşarak şunları söyledi:

“Yeni yol çalışma müjdesi almamız bizi son derece sevindirdi. Yalnız Kesin olmamakla beraber aldığımız duyumlara göre yolun, yüksek standartta yapılmıyor olması ve bölünmüş yol olmaması bizi hayal kırıklığına uğrattı.  Güzergahın yerleşim yerlerine uğramasından büyük yarar görüleceği düşünülmüşse de önemli olan bu yolun bölünmüş yolun standardında olmasıydı. Bizim gönlümüzden geçen ve 15, 20 yıldan bu yana beklentimiz, bu yolun Bingöl'den Erzincan güzergahına ulaşması, kuzey ilçelerinin çıkmaz sokak olmaktan çıkarılmasıdır. Ayrıca bu yolun, İstanbul Bingöl arasını 230 kilometre kısaltması da bekleniyordu.”

“Doğu ve Güney Doğu ile Karadeniz bölgelerini bağlayan yol 10 metre olabilir mi?”

Yol için ayrılan ödeneğin takdire şayan olduğunu ifade eden Çolban, “Fakat yolun, standartlara uygun ve bölünmüş yol olması talebimiz vardır.  İnşallah büyüklerimiz, Karayolları yetkilileri vatandaşların gönlüden geçen bu beklentiyi karşılarlar. Böyle olursa bir fayda görürüz. Yoksa 10 metrelik yol bizim sorunlarımızı çözmez.  Hayallerimizi de yarıda bırakmış olur. Ben belediye başkanlığı görevindeyken, devlet yetkililerimize sürekli özellikle ilimizin ta Güney doğudan, Mersin, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep'ten gelip Sancak güzergahından Erzincan'a geçip Karadeniz'e bağlanması hayaliyle yaşadık. Ama şu anda bu yolun 10 metrelik genişlik ile bu sorununuza çözüm getirmez.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24448)
05 Nisan 2018 Perşembe 13:54
SEVDİM SENİ KOCA REİS FAHRETTİN BAŞKAN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24435)
05 Nisan 2018 Perşembe 00:39
Güzel vurgun ahiret var unutmasın ilin velileri buğün amel yarın hesap var hey gidi dünya hey gidi vekiller ve memur yardımcı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24422)
04 Nisan 2018 Çarşamba 13:22
Inanin bingöl halkina mustahaktir sizler kendi elinizle Verdiniz oylarinizi türkiye nin basina bela olan iktidar malisef bingölünde basina Béla olmustur bakan ordada vekil ortada belediye ortada torpiller ortada yolsuzluklar ihaleler atamalar hersey ortada deyilmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24421)
04 Nisan 2018 Çarşamba 13:22
çok koyu bir akpartili olarak söylüyorum ki o yol Vaad edildiği gibi değil de onca büyük paraya rağmen katakulliye getirilip göstermeelik bişeyler yapılırsa oy vermeyin ama kesinlikle oy vermeyin. başkanlık seçiminde lideri erdoğan olarak seçip vekillik oylarınızı istediğiniz gibi yansıtın sandıklara. hükümet kurulamama gibi bir durum yaşanamayacak bu yeni sistemde. verin mhpye aklını başına alsın akparti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24416)
04 Nisan 2018 Çarşamba 11:59
Yazıktır gunahtir bu halkın umutlarıyla oynamayın yapacaksanız adam gibi yapın 2 metre nedir yav
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24414)
04 Nisan 2018 Çarşamba 11:49
Sancak ilçe değil, kasaba değil alt tarafı bir nahiye ve nüfusu ne kadar ki duble yol yapılsın? Bu ne ayrıcalık talebidir? sanki oradan günde birlerce araç gelip geçiyor! Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın o kadar masrafa gerek yok tek şeritli 10 metrelik yol bile sancağa yeterde artar bile
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24449)
05 Nisan 2018 Perşembe 14:22
@Misafir Kullanıcı Boş boş konuşuyorsun o yol sancak yollu değil Erzincan yollu artı sancak en köklü bir belde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24432)
04 Nisan 2018 Çarşamba 20:45
@Misafir Kullanıcı O yol 30 köye bağlanıyor o köylerde yaşayanlar insan değillermi?2 metreye layık buluyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24405)
04 Nisan 2018 Çarşamba 00:48
Bu is o ilin bakani ve vekilerinin isi deyilmi niye oy verdiniz ??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24403)
04 Nisan 2018 Çarşamba 00:17
Bölge halkına layık görülen hizmet 2 metre genişlik(kabir kadar)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24398)
03 Nisan 2018 Salı 23:31
Aşagı çarşı dere köprüsü 8 milyon sancak Bingöl 33 km köy yolu 260 milyon nereye gidiyor kimin cebine akıyor bu paracıklar zehir zıkkım olmazmı acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24397)
03 Nisan 2018 Salı 23:28
Yıllarca hep böyle olmadı mı? seçimden seçime pembe hayaller hak aramak isyan değildir bu insanların bu derin uykudan uyanması lazım değilmi yeter koyun gibi yaşadığınız
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın