KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bü büyümeye devam ediyor

Bingöl Üniversitesi bünyesinde, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Fizyoterapi Programı açıldı.

Bü büyümeye devam ediyor
08 ŞUBAT 2011 SALI 08:53
0
3126
0
AA aa

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Bingöl Üniversitesi bünyesinde iki yeni bölümün açılmasına karar verdi. 

Yabancı Diller Yüksekokulu
13 Ocak 2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararla, Bingöl Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasının uygun olduğuna karar verildi.
Mühendislik, Fen Edebiyat, İlahiyat ve Ziraat Fakültesi ile lisans eğitim veren Bingöl Üniversitesi bünyesine kattığı Yabancı Diller Yüksekokulu ile de lisan eğitimi verecek.


Fizyoterapi Programı
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi Programı'nın açılması konusunda YÖK'e yaptığı başvuru kabul edildi.


Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Fizyoterapi Programı'na önümüzdeki 2011-2012 eğitim öğretim yılında I. ve II. öğretime 30'ar adet olmak üzere toplam 60 adet öğrenci alınacağını belirtti.


Fizyoterapistlik mesleğinin geleceği olan bir meslek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Baydaş, Fizyoterapistlerin; hastanelerde, fizik tedavi merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, termal tesislerde, kür merkezlerinde, huzur evlerinde, üniversitelerde istihdam edilebildiklerini söyleyerek, Fizyoterapistlik mesleği; dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça önem arz eden, yükselen hayat standartları, küreselleşmenin her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de kendini göstermesi ve engelli bireylerin nüfusa oranının her geçen gün daha da artması nedenleriyle geleceğin en ihtiyaç duyulan ve en saygı gören mesleklerinden birisi olduğu bildirdi.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın