KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2025 Cumartesi
°C

Bu ameliyat ilk kez yapıldı

Elazığ’da yapılmayan ameliyat Bingöl Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. 110 yaşındaki hastaya prostat ameliyatı yapıldı. Çelik: “Plazmakinetik cihazıyla gerçekleştirdiğimiz ameliyat başarılı geçti. Hastamızın genel sağlık durumu iyi, iki güne kalmaz taburcu edeceğiz” dedi.

Bu ameliyat ilk kez yapıldı
14 MART 2013 PERŞEMBE 04:07
0
2941
0
AA aa

Her platformda çevre illere hasta sevkiyle gündeme gelen Bingöl Devlet Hastanesi, bu kez başarılı bir ameliyatla adından söz ettirdi. 110 yaşındaki Abdullah Saygılı isimli hastaya prostat ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

İlk kez Bingöl'de Plazmakinetik ile yaşlı bir hastaya prostat ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Doktor Hilmi Çelik, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastayı iki gün içinde taburcu edeceklerini söyledi.

Ameliyatın ilk kez bu kadar yaşlı bir hastaya yapılması açısından önem arz ettiğini belirten Dr. Çelik: “Bu hastamızda, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı olan ve yaşlı hastalarda, standart prostat ameliyatları yüksek risk teşkil edebilmektedir. Aile bireylerinin söylediklerine göre, 110 yaşındaki hastanın bu türden ameliyat olması çok riskli, ancak hastamızın bu şekilde yaşayamam ‘ya ameliyat olurum yâda masada kalırım' demesi nedeniyle hastanede yaptığımız istişare ile ameliyatı yapma kararı aldık. Plazmakinetik cihazıyla gerçekleştirdiğimiz ameliyat başarılı geçti. Hastamızın genel sağlık durumu iyi iki güne kalmaz taburcu edeceğiz” dedi.

Ameliyatın başarılı geçmesinde anestezi doktoru ve ekibinin büyük katkısının olduğunu belirten Dr. Çelik, hastanın daha önce Elazığ'da ameliyat olmak istediğini ancak hastanın ameliyat edilemediğini sözlerine ekledi.

Hastanın oğlu Hamit Saygılı, babasının yaklaşık 110 yaşında olduğunu belirterek ameliyatta emeği geçenlere teşekkür etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın