KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bozkanat köprü istiyor

Solhan-Bozkanat köylüleri yıllardır Murat'ı kelekle geçiyor.

Bozkanat köprü istiyor
01 OCAK 2007 PAZARTESİ 11:21
0
1500
0
AA aa
Murat Nehri'nin köylerini ikiye böldüğünü söyleyen Bozkanat sakinleri, nehir üzerine köprü yapılmasını istiyor. Yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Bozkanat sakinleri "bize söz verenler sözlerini unuttular fakat biz verilen sözleri de, söz verenleri de unutmadık." dediler.
Bozkanat, Yenidal ( Darıca, Hesan, Turnacık), Kepçeli, Bayırlı ve Yağızca'nın Solhan'la bağlantısını
sağlayacak köprünün yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığını söyleyen köy sakinleri, "Köprünün olmayışı hem yaşamımızı zorlaştırıyor hem de çoğu zaman yaşamımızı tehdit ediyor." dediler.
Solhan - Bozkanat arasındaki mesafeyi 9 km azaltacak olan köprü, Bingöl ve Genç ile olan mesafeyi de 20 km azaltacak. Acil bir köprüye ihtiyaç duyulan bölgede Murat Nehri Bozkanat köyünü ikiye bölmüş durunda. Bozkanat Köyü Turna, Kört mezrası, Haraba Düzü, Sıhak mezrası nehrin kuzeyinde , Bozkanat, Topluca, Uyanık, Beyaz Köm ise güney tarafında bulunmaktalar. Böylece köy ikiyebölünmüş durumda. Araç ulaşımının uzun ve zor olmasının yanında yayalar da günlük hayatlarında nehrin karşı tarafına kayıkla geçiyorlar. Köylüler, 20' yi aşkın vatandaşın ölümüne sebep olan Murat nehrinin üzerine köprü kurulmamasının, daha çok ocaklar söndüreceğinden koktuklarını söylüyorlar. Köprü olmadığı için nehrin iki yakası arası ulaşım kayıkla yapılıyor. Bu tehlikeli ulaşım yöntemi bir çok vatandaşın ölümüne sebep olduğu halde vatandaş, ulaşımın başka yolu olmadığı için bu tehlikeli yöntemde ısrar ediyor.
Köprünün yapılmasının önünde hiçbir engel olmamasına rağmen bir türlü yapılmadığını söyleyen Bozkanat Köyü sakinlerinde Abdullah Döner, Seçim dönemi milletvekillerinin verdikleri sözü tutmaları gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Buraya yapılacak bir köprü yolu kısaltacak, ulaşımı kolaylaştıracak. Köprü bölgede yaşayan vatandaşlar için zarurettir. Bu isteğimiz uzun yıllardan beri yetkililerin gündeminde olmasına rağmen bir sonuç alınamadı. Köprü yapımıyla ilgili olarak Milletvekilimiz Mahfuz Güler'e defalarca sorunu ilettik. Kendisi, Devlet Demir Yolları(DDY)'nın belirtilen bölgede köprü yapımına engel olduğunu söyledi. DDY'nın köprü yapımına engel olduğuna ilişkin bilgiyi araştırdık. DDY Genel Müdürlüğünde yaptığımız araştırmaya göre öyle bir engel yok. Bu köprünün yapılması bizim için çok önemli. Köprünün bu dönem yapılması yönünde umutluyduk. İnşallah umutlarımız boşa çıkmaz." dedi.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın