KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Borlukan'a bir darbe de mahkemeden

Bingöl’de 2005 yılında ormana bırakılan bir cismin elinde patlaması sonucu ağır yaralanarak yatağa mahkûm olan Selçuk Borlukan'a bir darbe de mahkemeden geldi.

Borlukan`a bir darbe de mahkemeden
12 HAZİRAN 2012 SALI 07:02
0
3356
0
AA aa

Bingöl'de 7 yıl önce arkadaşlarıyla ormanlık alanda gezerken eline aldığı cismin patlaması sonucu ağır şekilde yaralanarak yatağa mahkûm olan ve açtığı davada mahkeme tarafından suçlu bulunarak tüm umutları yıkılan Selçuk Borlukan, tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

‘Patlayıcı maddeyi ormanlık alana bırakanların hiç mi suçu yok?' diye soran Borlukan, bu işte ihmali olanlardan şikâyetçi olduğunu belirterek "onları Allaha havale ediyorum" dedi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Selçuk Borlukan, 7 yıl önce merkez Kasman mevkiindeki ormanlık alanda arkadaşlarıyla gezerken bulduğu bir cismi kurcaladı. Yabancı cismin aniden patlaması sonucu ağır şekilde yaralanan Borlukan, önce Bingöl Devlet Hastanesi'nde daha sonra Diyarbakır ve Adana Araştırma Hastaneleri'nde tedavi gördü.

Patlama sonucu vücudunun büyük bölümünün parçalandığını ifade eden Borlukan, gözlerinden birini de kaybedebileceğini ifade etti.

Yaşadığı anı hayatı boyunca unutamayacağını belirten Borlukan, birilerinin ihmali sonucu "bu hale" geldiğini belirterek hiçbir yetkilinin kendisini sormadığını ve olayı örtbas etmeye çalıştıklarını söyledi.

“MAHKEME BENİ SUÇLU BULDU”

Hakkını aramak için dava açtığını ifade eden Borlukan, davasının 6 yıl devam ettiğini söyledi. 6 yıl devam eden mahkeme sonunda verilen kararla adeta yıkıldığını ifade eden Borlukan: “Ormanlıkta boş araziye patlayıcı bırakanların hiç mi suçu yok! Kim yâda kimler patlayıcıyı oraya bıraktı. Mahkeme benim küçük yaşta patlayıcı maddeyi seçebilme ehliyetine sahip olduğumu karara bağlayarak beni suçlu buldu. Ben yaralandığım sırada 17 yaşındaydım. Askerlik yapmamıştım ki patlayıcıları tanıyayım. Mahkeme beni suçlu buldu. Mahkeme patlayıcıyı ortalığa bırakanlardan hiç bahsetmedi bile. Mahkeme beni suçlu, beni bu hale sokanları suçsuz ilan etti” ifadelerini kullandı.

Ortalığa bırakılmış bir bomba ile oğlunun hayatının karardığını, okulundan ve gençliğinden olduğunu ifade eden anne Borlukan, oğlunun kendisini çeviremediğini bütün ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını söyledi.

Anne Borlukan, maddi durumumuz iyi değil. Yokluktan çocuğumuzun tedavisini yaptıramıyoruz. Yetkililerin de bizimle ilgilendiği yok." dedi.

"KARDEŞİMİN HESABININ SORULMASINI İSTİYORUZ"

Kardeşini çaresizlik içerisinde izlediklerini ifade eden Ramazan Borlukan: “Kardeşimin bu halini görünce üzülüyoruz. Aile olarak da hiçbir şey yapamıyoruz. Bu da ailemiz için büyük bir acıdır. Tüm ihtiyaçlarını kendi imkânlarımızla karşılıyoruz. Son olarak başbakanımızdan tüm yetkililerden özelliklede Sayın Valimizden hastamızın tedavisi ile ilgili ve yapılan ihmalkârlıkların hesabının sorulmasını olayın mağduru bizlerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

“SONUÇ ALANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Selçuk Borlukan için açtıkları davanın Elazığ İdari Mahkemesi'nde 6 yıl devam ettiğini belirten Avukat Tuba Acarlar: “Geçenlerde mahkeme sonuçlandı. Mahkeme Selçuk'un 17 yaşında olduğunu ve Selçuk'un o yaşta yabancı cismi ayırt edebilme yetisine sahip olduğuna hükmederek tazminat talebine "ret" kararı verdi." dedi.

Acarlar, mahkemenin kararını Danıştay'a götürdüklerini ve sonuç alıncaya kadar bu işin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın