KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bölge hastanesi bingöl de kurulsun

Sağlık Bakanlığı, bölge merkezli yapılanmaya giderek, Türkiye'yi sağlık hizmet sunumu ve planlaması bakımından 29 bölgeye ayırdı. Her üç ile bir bölge hastanesinin düşünüldüğü bu projede Bingöl halkının tek isteği; Muş ve Tunceli illerinin merkezinde bulunan Bingöl'e bir bölge hastanesinin kurulması oldu.

Bölge hastanesi bingöl de kurulsun
29 MART 2011 SALI 09:10
0
4378
8
AA aa

Sağlık Bakanlığı, bölge merkezli yapılanmaya giderek, Türkiye'yi sağlık hizmet sunumu ve planlaması bakımından 29 bölgeye ayırdı. Yeni sistemde her sağlık bölgesi için ''Bölge Merkezi'' ve bu illere bağlı ''Alt Bölge Merkezi'' iller belirlendi, hastaların tıbbi bakım ve tedavilerinin öncelikle sağlık bölgesi içerisinde yapılması ilkesi benimsendi.


Bölge merkezli yapılanmayla ilgili düzenlemeleri Sağlık Bakanlığı yayımladığı genelgeyle duyurdu.
Yayımlanan genelgede, başta sağlık insan gücü olmak üzere sağlık tesisi, ileri tıbbi teknoloji ve finansman gibi sağlığa ayrılan kaynakların dengeli dağılımını sağlayarak bunları etkin ve verimli bir şekilde kullanabilmek amacıyla sağlık hizmet sunumunda bölge merkezli sağlık uygulaması anlayışının benimsendiğini bildirdi.


Bu çerçevede, Türkiye, sağlık hizmet sunumu ve planlaması bakımından 29 bölgeye ayrıldı.
Her sağlık bölgesi için; nüfus, ulaşım imkanları, insan gücü mevcudu, tesislerin şartları, hizmet sunum kapasitesi ve sahip olduğu benzeri sağlık kaynakları itibariyle bölge sağlık merkezi konumunu üstlenecek kapasitede ''Bölge Merkezi'' ve bunlara bağlı ''Alt Bölge Merkezi'' iller belirlendi. Alt bölge merkezi iller, güçlendirilmiş ilçelerle ilişkilendirildi, bunlara da nüfus yoğunluğu bakımından daha küçük ilçeler bağlandı.


Yine Elazığ'a mı mahkûm olacağız
Sağlık Bakanlığı'nın projesine göre ayrılan bölgelerde Bingöl'ün; Elazığ-Malatya Bölgesi'nde (Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli) yer alması tepkilere neden oldu. Sağlık Bakanlığı genelgesine göre Bingöl geçmiş yıllarda mahkûm edildiği Elazığ ve Malatya illerine yine mahkûm edileceği görülüyor diyen vatandaşlar tepkilerini ve önerilerini şöyle dile getirdiler:


“Bu proje Türkiye için çok büyük önem arz ederken Bingöl olarak yine üvey evlat konumunda kalacağız. Yıllarca sağlık alanında yetersizliğinden dolayı Bingöllü hastalar Elazığ iline gönderilirken yakınları da beraberinde Elazığ'da sıkıntılara maruz kalıyordu. Sağlık Bakanlığı'nın Bölge Hastanesi Projesine baktığımızda Bingöl, ‘Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli' illerinin bulunduğu bölgede yer almıştır. Bingöl'ün; bir bakanı, iki milletvekili, bir sağlık bakanlığı müsteşar yardımcısı ve sağlık bakanlığı üst düzey yöneticileri olmasına rağmen bu projede Bingöl'e herhangi bir ayrıcalık tanınamamıştır. Oysa ki; siyasilerimiz her platformda Bingöl'le pozitif ayrımcılık yapıldığını dile getiriyorlar.

Biz pozitif ayrımcılığından vazgeçtik. Ya bu bölge içinde Bingöl merkez olsun ya da illaki merkezi bir il olacaksa Bingöl, Muş ve Tunceli illerinin merkezinde olduğu için bölge projesi Bingöl'de uygulansın. Bingöl'e hizmet etmek isteyenlerin Bingöl'ün yüzünü bu proje ile güldürmelerini istiyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin.r@hotmail.de (@Misafir_2948)
31 Mart 2011 Perşembe 18:24
Bingölün Elazig ilinden kurtulamadi gitti.Elazig ve Malatya Bingöl halki sayesinde kalkiniyor.
Havayolu yurtici ve yurtdisi olmak üzere Hasta sevkiyati Karayollari Tarim ve Ormancilik
Üniversite Et balik kurumu yeterbe kardesim Bakandan tutun milletvekili gecinen sahislara sesleniyorum.Ailece oyumuzu Akp ve size verdik.Sayet bingölün menfeatlerini göz ardi ederseniz. Hakkimizi helal etmiyoruz.Bir memet agar kadari olamadiniz.Ne varsa ne yoksa Elazig ve malatyaya Bölge hastahanesi kurulacaksa bingöle kurulsun.Sömürgeye son.Saygilarimla
Ali Zaza (@Misafir_2934)
30 Mart 2011 Çarşamba 15:28
Bingölün diyer sehirlerden neyi eksik
Kesinlikle Bingölde yapilmasi gerekli bu hastanenin
Bakalim Sayin bakanimiz ve miletvekilerimiz ne yapacaklar.
kartal (@Misafir_2924)
30 Mart 2011 Çarşamba 08:46
çok güzel bi konuya değimnmişsiniz teşekürler hislerimize tercüman olduğunuz için destekliyorum bütün bingöllüleride desteklemeye çaüıryorum.
Şaban OYVERİR (@Misafir_2919)
29 Mart 2011 Salı 18:13
Bu hastene gelsede oylar garanti gelmesede siz olsanız bu hastneyi bingöle verirmisiniz
EMRULLAH ORAK (@Misafir_2916)
29 Mart 2011 Salı 17:18
YA BİZİM İLİMİZ ŞEHRİMİZ NEDEN BU KADAR GERİDE BU İLİN HİÇ SESİ YOK VARSA SESİMİ DUYAN BİR CEVAP VERSİNLER YARARLI OLACAK BİR ÇOK PROJEM VAR LÜTLEN ARTIK SAHİP ÇIKALIM HER TARAFTAN ALDILAR ELAZIĞ FRAT ÜNİVERSİTE ZAMANINDA BİNGÖLE KURULACAKTI MUŞ GÖĞÜS HASTAHANESİ VE BUNUN GİBİ DAHA BİR ÇOK PROJEYİ ELİMİZDEN ALIP GELİŞMEMİZİ ENGELLEDİLER İÇİMDE O KADAR ÇOK BİRİKMİŞ DERT VRDA NASIL SÖLESEM YA BEN KTÜ emrullah
EMRULLAH ORAK (@Misafir_2915)
29 Mart 2011 Salı 17:17
sevgili yazarımız bu konu hakkında aynen size katılmaktayım . bir üniversite öğrencisi olarak şu konuyu 1991 yılından beridir araştırmaktayım ( bingölün gelişimi açısından değerlendirme) lakin sevimli güzel yaşanılacak illerden bir tanesidir aynı zamanda hep boş verilmiş ilgilenilememiş illerden biri ben hiçbir şekilde bunu hakkedecek bir il olduğuna inanmıyorum daha güzel yerlere layık daha gelişime açık bir il ARTIK YETER BU İLLE İLGİLENİP BİR KAÇ FABRİKA KURSUNLARDA İŞ İSTİHDAMI YARATSINLAR
hakkı hakan (@Misafir_2913)
29 Mart 2011 Salı 14:05
bu projeyi bingöle kazandrın oyum size
Adınız Soyadınız (@Misafir_2910)
29 Mart 2011 Salı 11:37
BU ÜVEY EVLATLIK NEREYE KADAR SECIMDE BIRINCI OLAN BIZLER ANAYASA DEGIŞIKLIGINDE BIRINCI OLAN BIZLER ÜÇ MILETVEKILI NBIR BELEDIYE BAŞKANI SEÇEN YINE BIZLER VE SONA KALANDA HEP BİZLER OLUYORUZ NEREYE KADAR SÜRECEK BU AHMAKLIGIMIZ
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın