KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bölge enflasyonu yüzde 1,49

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya, Elazığ Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi’nde en yüksek fiyat artışı gösteren maddeler arasında 4. sırada içme suyunu gösterdi.

Bölge enflasyonu yüzde 1,49
06 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 08:54
0
1378
0
AA aa

TÜİK tarafından Malatya, Elazığ Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi'ne ait Tüketici Fiyatları Endeksi, Ocak 2013 rakamları açıklandı.

Buna göre, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)' de aylık değişim yüzde 1,49 olarak gerçekleşti Tüketici Fiyatları Endeksi'nde 2013 Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,49, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,01 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 14,43 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

Ocak ayında endekste yer alan gruplardan; gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 4,51, sağlık yüzde 1,74, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 1,49, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 1,32, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 1,23, lokanta ve oteller yüzde 0,34, eğlence ve kültür yüzde 0,16, ulaştırma yüzde 0,13 gruplarında artış gerçekleşirken, giyim ve ayakkabı yüzde 6,76, haberleşme yüzde 0,03, gruplarında ise düşüş gerçekleşti, eğitim grubunda ise değişim olmadı.

En yüksek fiyat artışı gösteren madde patlıcan olarak açıklanırken, patlıcanın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 76,54 artarken, kabak yüzde 63,26, yeşil soğan yüzde 59,22, su (belediye suyu) yüzde 12,19, yatak bazası yüzde 9,48 oranında arttı.

En fazla fiyat düşüşü gösteren madde kadın ceketi olurken, kadın ceketinin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 21,70 oranında azalırken, kadın pardösüsü yüzde 17,92, spor müsabakalarına giriş ücreti yüzde 14,49, kadın kazağında yüzde 14,42, ve kadın botunda yüzde 12,89 oranında azalma yaşandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın