KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Bölge barolarından saldırlara kınama

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, Mersin ve Adana'da Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Bölge barolarından saldırlara kınama
19 MAYIS 2015 SALI 00:50
0
1453
0
AA aa

 17 baro başkanlığının imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında, HDP'nin seçim bürolarına yapılan saldırılar, demokrasiye, halkın iradesine, seçme ve seçilme hakkına yapılan ‘haince saldırı' olarak değerlendirildi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi Halkların Demokratik partisi stantlarına, parti binalarına, mitinglerine yaklaşık 60'a yakın saldırı yapıldığı kaydedilen açıklamada, “son olarak da Adana ve Mersin ilinde Parti il binalarına eş zamanlı bombalı saldırı sonucunda Adana' da 2' si ağır 3 kişi yaralanmıştır.

HDP'nin seçim bürolarına yapılan bu saldırılar Demokrasiye Halkın iradesine, seçme ve seçilme hakkına yapılan haince bir saldırı olup bölge baroları olarak bunu kınıyoruz. Ve hükümetten acilen faillerinin yakalamasını istiyoruz. Faillerin acilen yakalanıp yargı önüne çıkarılmaması halinde bu durumun yeni pravakasiyonlara da yol açacağı endişesini taşıyoruz. Halkların Demokratik partisi stantlarına, parti binalarına, mitinglerine yapılan 60' ye yakın saldırının faili yakalanmış olsaydı bu gün Adana ve Mersin ilinde HDP Parti binasına bombalı saldırıların olmayacağını kanaatindeyiz. Yine siyasi aktörlerin ve devlet gücünü kullananların söylemlerinin bu saldırılara davetiye çıkardığı kanaatini taşıyoruz. Hükümetin ve Yüksek Seçim Kurulunun, seçim güvenliğinin sağlanması ve seçimin özgür ortamda, eşit şartlarda yapılması için göreve davet ediyoruz. Yine siyasi partilerin önde gelenlerini ve devlet gücünü kullanan herkesi toplumu ayrıştıran ve ötekileştiren nefret dilini kullanamamaya davet ediyoruz” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın