KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Birileri türkiye'nin ilerlemesinden rahatsız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, The Economist dergisinin bu ayki sayısında çıkan yazıya ilişkin, 'Birileri AK Parti döneminde, Türkiye'nin sağladığı ilerlemeden rahatsız. Buna bir şekilde set çekmek istiyorlar, çelme takmak istiyorlar' dedi.

Birileri türkiye`nin ilerlemesinden rahatsız
06 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:33
0
1729
0
AA aa

Bingöl'de gezi ve incelemelerini sürdüren Yılmaz, The Economist dergisinin bu ayki sayısında çıkan, "Türkler için demokrasinin ilerlemesine yönelik en iyi yol iktidar partisine karşı oy vermek olacak" ifadelerinin yer aldığı yazı hakkında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 
Yılmaz, The Economist dergisinde çıkan yazının, "12 Haziran'da Türkiye'de yapılacak seçimlerin ne kadar kritik olduğunu gösterdiğini" ifade ederek, "Bu yazı, seçimlerin sadece Türkiye'yi değil, sadece içinde bulunduğu Ortadoğu'yu, bölgemizi değil, aslında dünyayı ilgilendiren bir seçim olduğunu gösteriyor. Birileri demek ki, Türkiye'nin güçlü yönetiminden rahatsız. Birileri AK Parti döneminde Türkiye'nin sağladığı ilerlemeden rahatsız. Buna bir şekilde set çekmek istiyorlar, çelme takmak istiyorlar fakat Türkiye yoluna devam edecek. Türkiye uluslararası alanda dik duruşu olan bir ülke. Buna alışık değiller" diye konuştu.
 
"Birileri geçmişte çifte standartlarını rahat rahat uygularlardı, kendilerine ayrı bir standart, işte Ortadoğu'ya, İslam alemine, Afrika'ya başka bir standart uygularlardı" diyen Yılmaz, "Türkiye özellikle Filistin hadisesinde çok dik duruş sergiledi. Birçok ülkenin çıkıp laf edemediği, kapalı kapılar ardında haklı bulsalar da Filistinlileri, çıkıp açıkça söylemediği bir ortamda, Türkiye bunu yaptı. Müslüman oldukları için değil sadece, Müslüman olmayan bir topluluk da aynı zulmü görse aynı tepkiyi yine veriyor Başbakanımız. Dünyanın neresinde bir afet olsa, bir şey olsa Müslüman, gayrimüslim ayrımı yapmadan aynı tavrı gösteriyor. Demek ki bundan birileri rahatsız oluyor ve çeşitli kanallarla AK Parti'yi zayıflatmaya çalışıyorlar" dedi.
 
"Güçlü bir Türkiye'nin, güçlü bir AK Parti'ye ihtiyacı olduğunu" dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Gerçekten bu böyle. Kim ne derse desin güçlü, sivil bir yönetim, dünyayı iyi kavramış yönetim, halkımızın 12 Haziran'da yapacağı tercihle şekillenecek. Dışardan ne derlerse ne desinler, Türkiye'nin kaderini Economist dergisi belirlemeyecek. Türkiye'nin kaderini, Türkiye'de yaşayan, 12 Haziran'da sandık başına gidip oy kullanacak vatandaşlarımız belirleyecek. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar sonucu değiştireceklerine ben kesinlikle inanmıyorum. "
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın