KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Bir valinin ardından kalanlar

Vali İrfan Balkanlıoğlu 18 Aralık 2007 tarihinde Bingöl Valiliği'ne atandı. Bu görevinde tam üç yıl boyunca Bingöl'e hizmet etti. Balkanlıoğlu görev süresi boyunca gerçek bir Bingöllü gibi hareket etti. Kapısını herkese açık tuttu ve kimseyi geri çevirmedi. Bakanlar Kurulu'nun vali atamalarına ilişkin kararı 13.12.2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon'a atandı. Bingöllüler bu atamadan oldukça rahatsız; çünkü Bingöllüler, Vali Balkanlıoğlu'nun gitmesini istemiyorlardı.

Bir valinin ardından kalanlar
20 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:19
0
3891
11
AA aa

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu üç yıl boyunca bir Bingöllü gibi Bingöllülere hizmet etti. Bingöl'de neredeyse gitmediği köy, ayak basmadığı toprak kalmadı. Bingöl'ün bütün sorunları ile ilgilenip, çözüm noktasında her zaman ön ayak oldu. Bingöl'de istihdamın arttırılması için çok büyük gayret sarf etti. 

Her zaman halkla iç içe olan Balkanlıoğlu, halkın takdirini kazandı. Halk ile bütünleşti. Valilik makamına gelen hiç kimseyi geri çevirmedi. Halkın sorunlarını dinledi ve çözüm noktasında yapılması gerekenleri her zaman yaptı. Halk günlerini düzenleyip, belirli zamanlarda halkın sorunlarını, şikayetlerini bizzat dinledi. Bingöl'de ekonomik gelişmişliği arttırabilmek için işadamlarına çağrıda bulundu ve işadamlarının Bingöl'e yatırım yapmaları için bütün imkanları seferber etti.

Balkanlıoğlu her zaman için tam bir Bingöl sevdalısı gibi hareket etti. İşte tüm bunlara karşılık şimdi Bingöl halkı, Balkanlıoğlu'nun Afyon'a atanmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşıyor. İşte Bingöl'ün farklı kesimlerinden Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu için söylenenler:

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: Bingöl'e hizmet veren valimiz, çok güzel hizmetlere neden oldu. Durumun neticesi olarak hükümetimiz, Vali Bey'i daha büyük bir il olan Afyon'a tayin etti. Ben kendisine bundan sonraki mesleki hayatında başarılar diliyorum.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal: Sayın Valimizle yaklaşık 4 aydır beraber çalışıyoruz. Sayın Valimiz bir bürokrat olarak değil, doğal olarak hareket ediyor. Sayın Valimizin bu davranışı halk içerisinde de aynıdır. Bu da Sayın Valimizin güzelliğinden kaynaklanıyor.

Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu: İlimiz adına büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Özellikle ilimiz adına yatırımlarda bir Bingöllü gibi davrandığını, belediye olarak yaptığımız tüm çalısmalarda hem katkı sağlayarak hem de yanımızda olarak bize ve ilçemize çok büyük yararlar sağladı. Bu nedenle şahsım adına kendisine teşekkür eder, bundan sonraki çalısmalarında başarılar dilerim.

Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay: Vali Beyin gidişi beni üzdü. Vali Bey, halkın içerisinde olan, çalışan ve kibirli olmayan bir kişiydi. Kapısı halka açık olduğu için gerçekten halk Vali Bey'den memnundu. Biz Valimizden gayet memnunduk. Sayın Valimize yeni yerinde görevinde başarılar diliyorum.

Avukat Ercan Arslan: Sayın Valimiz Bingöl'deki kimsesizlere ulaşma noktasında hiçbir valinin bugüne kadar ziyaret etmediği köylere kadar gitmiştir. İdarenin sıcaklığını halkın kapısına kadar götürmek suretiyle, Bingöl'de bundan böyle valilik gorevinin çıtasını yükseltmiştir. Herkese eşit ve ön yargısız idareci anlayışıyla toplumsal kaynaşmaya da vesile olmuştur. Bingöl bu güzel anlayış ve hizmetlerden daha uzun süre istifade edebilirdi. Bu atamanın Sayın Valimizin şahsına hayırlı olacağını umuyor, hizmetlerinden dolayı minnet duygularımızı ifade ediyorum, yolu açık olsun.

Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir: Bingöl'e verdiği katkılardan dolayı Vali Bey'e teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin yeni görevinde mesleki hayatında başarılar diliyorum.

Memur Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari: Vali İrfan Balkanlıolu'nun Bingöl'de görev yaptığı sürece sürekli vatandaşın yanındaydı. Özellikle özel sektörün Bingöl'de yatırım yapması için üstün bir mücadele veriyordu. Sayın Valimizin gidişi öncelikle bizleri üzmüştür. Kendisi makamını her zaman halka açık tutmuştur. Özellikle özel sektörün Bingöl'de yatırım yapması için büyük çabalar sarf etmiştir. Bingöl için çok faydalı çalışmalar yapmıştır. Halkın değerlerine daima saygı göstermiş, her zaman halkın içinde olmuştur. Bürokratik engelleri her zaman aşmıştır. Vatandaşın işlerini kolaylaştırmak için sürekli kurum müdürlerine telkinlerde bulunmuştur. Bingöl'e faydalı olmak için elinden geleni yapan bir insandı. Keşke bu karar alınmadan önce halka danışılsaydı. Eminim ki Bingöl halkı onun gitmesini hiçbir şekilde istemezdi.

Avukat İlyas Devran: Sayın Valimizin çok büyük hizmetleri oldu. Her zaman halkın yanında yer alan ve halkın menfaatleri doğrultusunda hareket eden biriydi. Bu bağlamda Bingöl halkı Balkanlıoğlu'nu çok sevmiş ve kendilerinden biri olarak benimsemişlerdi. Valimizin tayini onun için hayırlı bir gelişmedir, bir terfidir; ama bizler için hüzünlü bir gidiştir bu. Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na yeni görevinde başarılar diler, Bingöl'e sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Yunus Bulmuş: Bingöl'de kayda değer çok güzel hizmetleri oldu. Halkımızı incitmeden, yardımcı olabileceği her konuda yardımcı olan bir insandı. Üzüntü içerisindeyiz. Gerçekten gitmesini istemiyoruz. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Bir Bingöllü olarak Sayın Valimizin gitmesini istemiyorum. Bingöl onunla birlikte bir ivme kazandı. Güzel bir çıkış yakaladı. Özel sektörün Bingöl'e gelişi özellikle de en son olarak SÜTAŞ'ın Bingöl'de 500 kişi çalışma kapasiteli bir iş alanı oluşturması konusundaki gayretlerinin çok önemli. Buna benzer çok sayıda girişimleri vardı. Keşke gitmeseydi. Güzel insan yolun açık olsun diyorum kendisine”

Bingöl Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı Ali Rıza Gengörü: Vali Bey'in Bingöl'de çok güzel hizmetleri oldu. Sayın Valimiz bugüne kadar Bingöl insanını en iyi anlayan idarecilerden biriydi. Sayın Valimiz dağ bayır demeden, yağmur çamur demeden Bingöl'ün en ücra köşelerine kadar gidip halkın sorunlarını yerinde inceleyen bir idareci olduğu gibi kendini eğitime adayan biriydi.

İşadamı Cihan Uzunyayla: Kurumlar her zaman kalıcı kişiler de her zaman geçicidir, bu bağlamda Sayın Valimizin Bingöl'de üç yıl boyunca bizlere hizmetler sunduğu kanısındayım. Karer bölgesini iki defa ziyaret etti ve bu da bölgemizin sorunlarının çözümü için katkı sunduğunun göstergesidir. Sayın Valimiz köy köy kahve kahve dolaşarak mevcut makamı protokol makamın olmaktan çıkarmıştır. Asıl ve esas olan hizmetlerin kurumlara, kişilere göre değil; hiçbir şekilde dil, din, mezhep ayırımı gözetmeksizin herkese eşit mesafede hizmet sunulmasıdır. Temennimiz ve talebemiz yeni valimizin de bu anlayışla yola çıkmasıdır. O zaman Bingöl insanı gelen valimizi büyük bir içsellikle kucaklayacaktır. Protolol valisi değil hizmet sunan bir vali görmek istiyoruz. Aynı zamanda yüreten ve yatırım yapanın koşullarının düzeltilmesi ve yatırım yapmasının önünün açılabilmesi için gerekli bürokratik engelleri aşıp, işadamını ve iş dünyasını anlamasını ve üretime katkı sunmasını temenni ediyoruz. Çünkü tüketen toplum değil üreten bir toplum olma sürecine girmemizin en büyük engeli büroktatik koşullardır. Bu yaklaşımla göreve gelecek yeni valimizin iş dünyasını anlamasını ve Bingöl'e yapılacak olan üretimin oluşturacağı ve istihdamın artacağın uzun vadeli propjelere bizzat sahip çıkması gerektiğini belirtmek istiyorum. Giden valimize Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na sunduğu hizmetler için çok teşekkür ediyoruz, yeni görevinde de başarılarının devam etmesini diliyoruz.

İşadamı Ahmet Bukan: Valimizin tayin olup gitmesinden dolayı büyük bir üzüntü icerisindeyim. Kendisinin samimiyetine, sevgi dolu yüreğine ve ilimiz adına gösterdiği özverili çalısmalarına çok alışmıştık; ama ne yazik ki bu makamlarda kalıcı olunmuyor. Kendisine bu atamanın hayırlı olmasını diler, bundan sonraki yaşamında basarılar dilerim.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun özgeçmişi
1960 Çorum-Sungurlu doğumlu olan İrfan Balkanlıoğlu, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden iyi derece ile mezun oldu. Bir yıl hakim adaylığı yaptı. 1985 yılında naklen atandığı Kırklareli kaymakam adaylığından sonra İpsala ve Ulus Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Kütahya-Aslanapa, Muş-Malazgirt, Erzincan-Refahiye, Balıkesir-Sındırgı, Edirne-Uzunköprü, İstanbul-Bağcılar ilçelerinde görev yaptı.

81 il valisinin kendi illerinden teklif ettiği adaylar arasından yılın idarecisi seçilerek kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde 'Vali Galip Demirel Başarı Ödülü' verildi. 5 Şubat 2005 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile başarılı çalışmaları gerekçe gösterilerek 657/123 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince bakan imzalı bir aylık tutarında ödül aldı. 27 Haziran 2005 tarihinde yaptığı örnek çalışmalar konusunda Bakanlar Kurulu'nun çağrısı üzerine kabine üyelerine Bakanlar Kurulu'nda brifing verdi. Balkanlıoğlu, 18 Aralık 2007'de Bingöl Valisi olarak göreve başladı. 1989-1990 yıllarında ABD'de incelemelerde bulunan ve lisan eğitimi alan İrfan Balkanlıoğlu evli ve 2 çocuk babası.

 

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
metin eren (@Misafir_1213)
23 Aralık 2010 Perşembe 21:40
seni seviyoruz irfan baba sen harbiden fakir babasıydın önceki valinin turşusunu kurduğu garibanlara dağıttın yetmedi batılı hayırseverleri arayıp yardım topladın helal olsun sana bingöllü bilmesede halık biliyorya
Ahmet bor (@Misafir_1199)
22 Aralık 2010 Çarşamba 16:49
Arkadaş uyum olunca ne güzellikler oluyor görüyoruz ilk defa vekil efendiler birbirinin etini yemiyorlar Arada birde Anadolu çocuğu vali olunca güzel şeyler olabiliyor.
nurettin butaku (@Misafir_1198)
22 Aralık 2010 Çarşamba 16:45
Şu sütaş olayı harika bir olay tam bingöl ün ihtiyacı olan bir proje katkısından dolayı sayın valimizi yürekten kutluyorum inşallah gelen gideni aratmaz.
murat ates (@Misafir_1197)
22 Aralık 2010 Çarşamba 15:33
ÇOK YAKIN TANIMA FIRSATIM OLMADI AMA HAKKINDA BU KADAR ÖVGÜYLE SÖZ EDİLEN BİROKRATI BİNGÖLDE İLK KEZ GÖRÜYORUM ALLAH SAYINIZI ARTTIRSIN DAHA ÖNCE GELSEYDİNİZ BU TOPRAKLARDA KARDEŞ KANI DÖKÜLMEZDİ BELKİ.....
murat elitaş (@Misafir_1196)
22 Aralık 2010 Çarşamba 15:29
Sayın valim vali olarak gittin ama seni kaybetmek istemiyoruz önümüzdeki seçimde seni ilimizden Millet vekili seçelim para için hemşeri olanlardan çok Bingöllüğü hak ediyorsun seni kaybetmeyelim Bingöl seni seviyor seni unutmayacağız çünkü Bingöllü Kadirşinazdır kendine hizmet edene vefasızlık etmez.
Adınız Soyadınız (@Misafir_1195)
22 Aralık 2010 Çarşamba 15:20
BU KADAR SAMİMİ BU KADAR YÜREKLİ ADAM GİBİ ADAM TANIMADIM TOPLUMUN SİZİN GİBİ İNSANLARA İHTİYACI VAR BİNGÖLÜN SİZİ TANIMAYA İHTİYACI VARDI AFYONUN SİZİ TANIMAYA İHTİYACI VAR BİNGÖLE GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA SİZİ SEVGİYLE ANIYOR BULACAKSINIZ.YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN.....
VEDAT ATAŞ (@Misafir_1187)
21 Aralık 2010 Salı 20:57
BİNGÖL İÇİN BÜYÜK KAYIP KEŞKE DİYORUM SAYIN VALİMİZİN UZUN BİR SÜRE VEYA EMEKLİ OLUNCAYA KADAR BİNGÖL DE VALİ OLARAK KALSAYDI SONRA DÜŞÜNÜYORUM KENDİMCE BU MÜMKÜN DEYİL . YİNEDE SAYIN VALİMİZİN ÜLKEMİZİN DEYİŞİK YERLERİNDE HİZMETE İHTİYAÇ DUYAN BAŞKA BİR İLİMİZE VALİ OLARAK GÖNDERİLMESİ BENİ FEVKALADE SEVİNDİRMİŞTİR.SAYIN VALİMİZE BUNDAN SONRAKİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM.
fikri çavunmirza (@Misafir_1183)
21 Aralık 2010 Salı 19:02
@sacid
sayın valimize üstün hizmetlerinden dolayı kendilerine çok ama çok teşekür ederiz.Bingölümüze şimdiye kadar gelen her vali, kendisinin yarısı kadar hizmet etmiş olsaydı eğer ,mübalağasız söylüyorum bingölün şu anda dünyada tüm yönüyle gelişen ilk 10 il sıralamasında olurduk.Umarım gelen gideni fazla aratmaz.Kendilerine hayat boyu huzur sağlık,mutluluk içinde, yeni görevinde başarılar diler.
metin beğboğa (@Misafir_1181)
21 Aralık 2010 Salı 15:01
ben debingöl de bingöl de altı nokta kurler derneğinın bir dönem başkanlık yaptım sayın valimizi çok yakinen bilirim böyle bir vali birdaha bolmayiz kendisine başarlar dilerim aylesinede ağlık ve motlok dilerim metin beğboğa
mareşal (@Misafir_1165)
20 Aralık 2010 Pazartesi 15:00
ya mevlana büyük adamsın
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın