KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı

Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce gece yol kesen PKK’lılar izin dönüşü yapan 3 askeri yanlarına alarak kayıplara karışmıştı. Kaçırılan ailelerden Çeçan ailesi Muzlum-Der’e gelerek açıklama yaparken, bir oğlunun dağda diğer oğlu ise PKK tarafından kaçırıldığını belirten anne Fatma Çeçan gözyaşlarına hâkim olamadı.

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı
09 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 08:39
0
2790
0
AA aa

 Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce yol kesen PKK'lı teröristler izin dönüşünde bulunan askerlerden Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı yanlarına alarak gözden kayboldu.

Kaçırılan askerlerle ilgili kırsalda operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Çeçan ailesi ise Mazlum-Der Diyarbakır şubesine gelerek açıklama yaptı.

Açıklama öncesi Kürtçe ağıtlar yakan anne Fatma Çeçan, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, operasyonların durması ve PKK'nın eylemlerine son vermesi gerektiğini ifade ederek: “Savaş için harcanan güç ve çabanın barışa sarf edilmesini istiyoruz. Barışa bir nebze olsun katkı sağlaması için de en son dün alı konulan 3 asker dâhil olmaz üzere PKK tarafından alıkonulan herkesin serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

PKK tarafından kaçırılan Er Reşat Çeçan'ın bir abisinin de PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öğrenilirken, anne Fatma Çeçan ise ağlayarak: “Oğlumun sağ salim gelmesini istiyorum. Ramazan ayıdır, barış ayıdır, barış olsun. Biz barış istiyoruz, oğlum sağ salim gelsin istiyoruz. 48 saattir oğlumdan haber alamıyorum” diyerek feryat etti.

Oğlu kaçırılan Cemal Çeçan ise: “Benim zaten ciğerim yanmış. Ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum, bana bir haber verin. 48 saattir ben sağdan soldan haber alıyorum, kimse bize bir haber vermiyor. Biz istemiyoruz, ne gerilla ölsün ne asker ölsün. Her ikisinin de anasının ağlamasını istemiyoruz. Biz barış olsun istiyoruz” dedi.

Reşat Çeçan'ın Kastamonu'da acemi birliğini bitirdikten sonra 7 günlük izne geldiği ve usta birliğine teslim olmak amacıyla Trabzon'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Çeçan ailesinin 4 erkek 3 kız olmak üzere 7 çocuğunun olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın