KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bir baraj daha yapılıyor

Aşağı Kale (Vahkin) Barajının yapılacağı bölgeye şantiye kuruldu. Şantiye kurma aşamasında bile onlarca vatandaşımız iş sahibi oldu.

Bir baraj daha yapılıyor
26 KASIM 2008 ÇARŞAMBA 10:40
0
1678
0
AA aa
İlimizdeki Özlüce ve Kiğı barajlarından tanıdığımız Özaltın firması ile Temson  firmasının yetkileri ile DSİ Planlama Mühendisi Cuma Karaarslan ve sondaj ekibi çalışmanın yapılacağı alanda şantiye kurdular.
Kış mevsimine girmemize rağmen çalışmaların “Numune alım kuyuları” bitene kadar devam edeceğini belirten yetkililer, bu alanda ve Beyhan'da eş zamanlı baraj inşaatının başlayacağını söylediler. Proje alanında Yamaç ve diğer baraj sahası içinde projeye esas olmak üzere toplam 380 metre kuyu açılarak 6 adet sondaj yapılacağını belirten proje uzmanı Karaarslan, bu numunelere göre bölgede proje katsayılarının belirlenerek akabinde ara verilmeden tünel ve diğer şantiye kurulumlarının devam edeceğini söyledi.
Barajın bölge ekonomisi üzerine inşaat döneminde önemli istihdamlar oluşturacağına değinen Karaarslan: “Sadece sondaj işi başlatılmasına rağmen toplam 14 kişi ve 8 adet makine ile işe başlandı. Binek araç, iş makinesi,  yemek ve şantiye tesisleri kurulumunda başlangıçta bile bölge insanına ve işadamlarına iş olanağı sunacak. Bu barajların yapılması ile temiz enerji katkısı yanı sıra bölgede su kaynaklarının depolanması, kademeli erozyon ve rusubat önlenmesi ile Keban barajının da ömrünün artmasına zemin hazırlayacak. 5 yılda tamamlanması beklenen bu çalışma ile bölgede bulunan Demiryolunun üst kotlara alınarak güzergâhın vadi içinden tepe noktalara alınacağını ve bu durumun bölgede ulaşımı yeni yerleşimi sınıflandırarak canlandıracak bir husustur” ifadelerini kullandı.
Bölgede köye dönüş çalışmalarına değinen Karaarslan: “ Kırsal kalkınma ve uygulanacak köye geri dönüş çalışmaları ile kırsal nüfusun yeniden üretken ve yerleşkesinde kendine yeter duruma gelmesi için bu durumun bir fırsata dönüşmesi gerekir. Aynı zamanda yeni sürecin ulaşım, su, bölgenin ağaçlandırılması, kapalı şebeke sulamalar vasıtasıyla takviyesi sağlanarak yöre endemik bitkilere ve meyveciliğe-hayvancılığa yatırım yapılarak gelişim ve zenginlik yakalanacaktır. Bu tür çalışmalarda önemli olan yerele katkı ve sonraki süreçte arazi yetenek sınıflandırması sağlanarak yöreye has değerlerin üzerinde yeniden ve esaslı başlangıçların yeniden yakalanma fırsatının yakalanmasıdır. Daha ilk günde pek çok işadamımıza ait iş makinesi, binek araç ve işçi istihdamına aracı olduk. Bunun artarak devam edeceğini, sonraki süreçte havza planlaması için gönüllü çalışmalarda bulunarak bölgesel bir planlama yapacağız” dedi



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın