İŞKUR İl Müdürlüğü, Kasım Ayı faaliyet raporlarını açıkladı. İstihdam garantili kurslar kapsamında, Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinde 150 kişilik kurs planlandığı belirtilirken, “ İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 54 kişilik iş başı programı düzenlenirken, 170 kişi istihdam edildi. Bin kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti ve 217 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır” denildi.
Aralık ayı içerisinde Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, İşsizlik Sigortası İşlemleri, İş ve Meslek Danışmanlığı, İşyeri Ziyaretleri, İşe Yerleştirme hizmetleri ve diğer işlemlerin devam edileceği kaydedildi.
bana balık verme ey devletim bana balık tutmasını öğret ... 3-5 ay karnım doymasın ey devletim, bana destek ver bir ömür karnım doysun, ben de ülkemizin üretimine, ihracatına katkıda bulunmak istiyorum, verme bana öyle işler ey devletim, bana destek ver, birlikte atölyeler, fabrikalar, çiftlikler kuralım ey devletim. hem birlikte kazanalım, hem de harcamaların buhar olup uçmasın.. Yazık ey devletim yazık yazık bu kadar insan gücü bu kadar para heba edilip gidiliyor hem de kısa bir süreliğine..
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
07.09.2026
08:45
Bingöl'de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de aniden etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, bazı ev ve kurumlara ait binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olaylarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi.
07.09.2026
08:44
Bingöl'de güvenlik operasyonları: 43 şüpheli yakalandı
Bingöl'de KOM, Narkotik ve Asayiş ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda 43 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yaklaşık 3 kilogram esrarın yanı sıra sentetik ecza, ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın