İŞKUR İl Müdürlüğü, Kasım Ayı faaliyet raporlarını açıkladı. İstihdam garantili kurslar kapsamında, Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinde 150 kişilik kurs planlandığı belirtilirken, “ İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 54 kişilik iş başı programı düzenlenirken, 170 kişi istihdam edildi. Bin kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti ve 217 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır” denildi.
Aralık ayı içerisinde Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, İşsizlik Sigortası İşlemleri, İş ve Meslek Danışmanlığı, İşyeri Ziyaretleri, İşe Yerleştirme hizmetleri ve diğer işlemlerin devam edileceği kaydedildi.
bana balık verme ey devletim bana balık tutmasını öğret ... 3-5 ay karnım doymasın ey devletim, bana destek ver bir ömür karnım doysun, ben de ülkemizin üretimine, ihracatına katkıda bulunmak istiyorum, verme bana öyle işler ey devletim, bana destek ver, birlikte atölyeler, fabrikalar, çiftlikler kuralım ey devletim. hem birlikte kazanalım, hem de harcamaların buhar olup uçmasın.. Yazık ey devletim yazık yazık bu kadar insan gücü bu kadar para heba edilip gidiliyor hem de kısa bir süreliğine..
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın