Trafik kazası sonra yatağa mahkûm oldu. 8 aydır çekti maddi sıkıntılar, oğlunun askere gitmesiyle ikiye katlandı. Oğluna para gönderemiyor, diğer 2 çocuğunu okutamıyor. Tüm sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ancak onları en fazla üzen durum, kazaya sebep olan araç sürücüsünün, geçmiş olsun ve özür dileklerini iletmeye dahi gitmemesi.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Merkez Kültür Mahallesi Oğuzhan Caddesi Namlı Sokak No: 5/C'de ikamet eden evli, 3 çocuk babası Abdullah Buketçi (57), 2007 yılı Ağustos ayında yol kenarında beklerken kendisine çarpan yüzünden yatağa mahkûm oldu.
Kaza sonucu sol bacağından sakatlanan Buketçi, maddi imkânsızlıklar ve sosyal güvencesi olmadığı için tedavi olamıyor. Daha önce serbest çalışarak evine, çocuklarına bakabilen Buketçi, bu kaza sonrası ekmeğe muhtaç oldu. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle asker oğluna bakamayan Buketçi, 12 ve 14 yaşlarında 2 çocuğunu da okutamıyor. Küçük kızı Remziye Buketçi (12) ilkokul 2'nci sınıfa gidiyor. Ancak o da küçük yaşta elbisesinin tutuşmasıyla bacağı yandı ve sakatlandı. ‘Haydi Kızlar Okula' projesi kapsamında okula başlayan Remziye, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gitmek istemiyor. Mehmet Buketçi (14) ise hiç okul yüzü görmedi. Oda boyacılık yaparak ailesine destek olmaya çalışıyor. Yaklaşık 8 aydır yatağa mahkûm olan Abdullah Buketçi, kirada oturduğu evin kirasını ödeyemediğinden ev sahibi tarafından evden çıkarılmak isteniyor. Ev kirası dışında biriken elektrik ve su faturası da baba Buketçi'yi kara kara düşündürüyor. Kent Haber ekibini karşısında gören Buketçi, ‘sesimi duyan yok mu?' diye haykırıyor ve ekliyor: “Allah kimseyi bu hale koymasın, hiç yoktan yatağa mahkûm oldum ve ekmeğe muhtacım”
Komşularının yardımıyla ayakta duran Buketçi, son olarak ‘ Benim de sesimi duysunlar, bu acıya dayanacak gücüm kalmadı” diyerek yardım istedi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber