KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Bir ailenin dramı

Geçirdiği trafik kazası sonrası yatağa mahkûm olan evli ve 3 çocuk babası Abdullah Buketçi, maddi imkânsızlıklar yüzünden askerdeki oğluna bakamıyor, çocuklarını okutamıyor. O, kendisine uzanacak yardım elini beklerken, sakatlanmasına neden olan araç sürücüsünün bir gün gelip hatırını sormamasına da sitemde bulunuyor!

Bir ailenin dramı
18 MART 2008 SALI 10:25
0
1967
0
AA aa
Trafik kazası sonra yatağa mahkûm oldu. 8 aydır çekti maddi sıkıntılar, oğlunun askere gitmesiyle ikiye katlandı. Oğluna para gönderemiyor, diğer 2 çocuğunu okutamıyor. Tüm sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ancak onları en fazla üzen durum, kazaya sebep olan araç sürücüsünün, geçmiş olsun ve özür dileklerini iletmeye dahi gitmemesi.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Merkez Kültür Mahallesi Oğuzhan Caddesi Namlı Sokak No: 5/C'de ikamet eden evli, 3 çocuk babası Abdullah Buketçi (57), 2007 yılı Ağustos ayında yol kenarında beklerken kendisine çarpan yüzünden yatağa mahkûm oldu.
Kaza sonucu sol bacağından sakatlanan Buketçi, maddi imkânsızlıklar ve sosyal güvencesi olmadığı için tedavi olamıyor. Daha önce serbest çalışarak evine, çocuklarına bakabilen Buketçi, bu kaza sonrası ekmeğe muhtaç oldu. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle asker oğluna bakamayan Buketçi, 12 ve 14 yaşlarında 2 çocuğunu da okutamıyor. Küçük kızı Remziye Buketçi (12) ilkokul 2'nci sınıfa gidiyor. Ancak o da küçük yaşta elbisesinin tutuşmasıyla bacağı yandı ve sakatlandı. ‘Haydi Kızlar Okula' projesi kapsamında okula başlayan Remziye, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gitmek istemiyor. Mehmet Buketçi (14) ise hiç okul yüzü görmedi. Oda boyacılık yaparak ailesine destek olmaya çalışıyor. Yaklaşık 8 aydır yatağa mahkûm olan Abdullah Buketçi, kirada oturduğu evin kirasını ödeyemediğinden ev sahibi tarafından evden çıkarılmak isteniyor. Ev kirası dışında biriken elektrik ve su faturası da baba Buketçi'yi kara kara düşündürüyor. Kent Haber ekibini karşısında gören Buketçi, ‘sesimi duyan yok mu?' diye haykırıyor ve ekliyor: “Allah kimseyi bu hale koymasın, hiç yoktan yatağa mahkûm oldum ve ekmeğe muhtacım”
Komşularının yardımıyla ayakta duran Buketçi, son olarak ‘ Benim de sesimi duysunlar, bu acıya dayanacak gücüm kalmadı” diyerek yardım istedi.  

 

 

 

 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
07.02.2025
11:50
Bingöl`de tipi etkili oldu! 4 ilçede kar tatili oldu
Bingöl'de tipi etkili oldu! 4 ilçede kar tatili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan tipi, hayatın felç etti. Ayrıca Bingöl'ün Adaklı, Karlıova, Kiğı ve Yayladere ilçelerinde kar yağışı nedeni ile eğitime 1 gün ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın