KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Binhad'dan başvuru uyarısı

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı’nca Bingöl’de açılacak olan intibak seminerine katılacakların Cuma gününe kadar BİNHAD merkezine belirtilen evraklarla birlikte başvurmaları gerektiği bildirildi.

Binhad`dan başvuru uyarısı
07 MAYIS 2012 PAZARTESİ 20:49
0
2244
0
AA aa

Bingöl Halk Oyunları Araştırma Derneği (BİNHAD) Başkanı ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) İl Temsilcisi Ahmet Caf, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde 81 ildeki halk oyunları usta öğreticilerinin federasyon tarafından açılacak intibak seminerine katılması gerektiği, aksi halde mevcut belgelerle antrenörlük yapılamayacağını bildirdi.

BAŞVURULAR CUMA GÜNÜ SONA ERECEK

Daha önce federasyon, halk eğitim merkezleri ve son olarak BİNHAD tarafından SODES kapsamında açılan ve geçtiğimiz hafta sona eren Türk Halkoyunları Yöre Oyunları Usta Öğretici Yetiştiriciliği kursunu başarıyla bitirip belge almaya hak kazananların intibak seminerine katılması gerektiğini kaydeden Caf, başvuruların 11 Mayıs 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar BİNHAD merkezine başvurmaları gerektiğini söyledi.

KURS GÜNLERİ VE YERİ

İntibak seminerinin 12–13 ve 26–27 tarihlerinde Bingöl Halk Oyunları Araştırma Derneği (BİNHAD) merkezinde 09.00–22.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Caf, şunları söyledi:

“Derneğimiz tarafından SODES kapsamında hayata geçirilen ‘Bingöl Kültür Merkezi' Projesi kapsamında geçtiğimiz ay açılan ve geçen hafta sona eren Türk Halkoyunları Yöre Oyunları Usta Öğretici Yetiştiriciliği kursunun sonuçları belli olmuştur. Kursa müracaat eden 138 kişiden 92'si başarı göstererek belge almaya hak kazanmıştır. Kursiyerler, sınav sonuçlarını 09 Mayıs Çarşamba günü dernek merkezinden veya derneğimizin (0.426) 214 64 00 nolu telefonu arayarak öğrenebilirler. Gerek bu kursta başarılı olanlar, gerekse daha önce farklı kurumlarca açılan kurslardan belge alan arkadaşlarımızın federasyonumuz tarafından açılacak intibak seminerine katılmaları gerekmektedir. Bu kursa katılmayanlar, önümüzdeki yıl itibariyle herhangi bir kurumda usta öğretici olarak görev alamayacaklardır. Kursa katılmak isteyenlerin, 11 Mayıs 2012 Cuma gününe kadar Federasyonumuzun Garanti Bankası Anafartalar Şubesi'nde bulunan 711–6299474 (TR31 0006 2000 7110 0006 2994 74) nolu hesabına "İntibak Kursu Bitiminde Verilecek Olan Belge Ücreti" açıklaması ile 200 TL yatırılması ve belirtilen evraklarla mesai bitimine derneğimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde kursa katılamayacakları gibi gelecek yıl itibariyle görev almaları söz konusu olmayacaktır” dedi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Usta Öğretici Belgesinin Aslı Veya İl, İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Aslı Gibidir Yapılmış Nüshası (Başka yerlerde yapılmış Aslı Gibidir Kaşeleri kabul edilmeyecektir.)

2- Eğer Var İse I. Kademe Yardımcı Antrenörlük Belgesinin Fotokopisi

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

4- Diploma (En Son Mezun Olduğu Okulun) Tasdikli Sureti

5- Savcılık İyi Hal Kâğıdı.(Son Altı Ay İçerisinde Alınmış)

6- Kurs Bitiminde Verilecek Olan Belge Ücreti (200 TL) Federasyon Hesabına Yatırdığına Dair Banka Dekontunun Aslı

7- Üç Adet Vesikalık Resim .(Son Altı Ay İçerisinde Çekilmiş)

8- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Cezası Olmadığına Dair Yazı..(Son Altı Ay İçerisinde Alınmış)

9- Kurs Katılım Başvuru Formu ("bilgiyi yükleyin kısmında ulaşabilirsiniz.)

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın