KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'ün reçeli üretilmeye başlandı

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan reçel fabrikası üretime başladı.

Bingöl`ün reçeli üretilmeye başlandı
28 ARALIK 2011 ÇARŞAMBA 22:55
0
6080
1
AA aa

Probin Gıda Limited Şirketi tarafından Bingöl Osb'de 10 bin metrekare alan üzerinde geçen yıl yapımına başlanan reçel fabrikası tamamlanırken, Lizaz markasıyla reçel üretimine başladı. 

Probin Gıda Limited Şirketi Müdürü Süheyl Tuğ yaptığı açıklamada, ilk etapta yüzde 20 kapasite ile üretime başladıklarını belirterek, 800 gram ve bin 800 gramlık ambalajlarla vişne, çilek ve kayısı üretimi yaptıklarını söyledi. 

Gelecek ay böğürtlen ve gül reçeli üretimi yapacaklarını bildiren Tuğ, hedeflerinin ürettikleri lezzetli ürünle Bingöl'ün adını duyurmak olduğunu aktardı. 

Üretimini yaptıkları reçelleri kısa süre içinde Bingöl'deki tüm market ve bakkallarda tüketiciye sunulacağını, ardından Türkiye'ye genelinde satışa konulacağını kaydeden Tuğ, şöyle dedi: 

"Tam otomatik makinelerle üretime başlayan fabrikamızda şuanda 4 kişi istihdam ediliyor. Hedefimiz üretim kapasitesini yüzde 50'ye çıkarmak ve çalışan sayısını yükseltmektir. Şu anda reçel üretiminde kullandığımız ham maddeyi İstanbul'dan getiriyoruz. Yeni sezonda ise ham maddeyi Bingöl'deki çiftçilerden temin edeceğiz. Böylece tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerimizi de meyvecilik yapmaya teşvik etmiş olacağız. Amacımız Bingöl ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaktır. Kurduğumuz bu fabrika ile meyve üreticilerine destek olacağız." 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zihni (@Misafir_7686)
29 Aralık 2011 Perşembe 16:02
Çok güzel ve geç kalmış bir hizmet.Tebrikler,aslında bu gibi hitmetler çok daha önce bingölümüze sunulmalı idi.geç kalmış ama yine iyi bir hizmet,tebrikler ve başarılar dilerim.
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın