KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Bingöl'ün geleceği organik hayvancılıktadır

Prof. Dr. M.Rıfat Vural, Bingöl'ün mera ve otlaklarıyla hayvancılık için çok ideal bir yer olduğunu belirterek; Bingöl'ün geleceği organik hayvancılıktadır. Veteriner ve Ziraat Fakültelerinin de sahaya inip, yerinde çalışmalar yapması gerekiyor dedi.

Bingöl`ün geleceği organik hayvancılıktadır
10 NİSAN 2018 SALI 23:27
0
1680
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığıyla Bingöl Üniversitesi'nde “Bingöl Yöresinde Tarım ve Hayvancılığın Geleceği” konulu bir panel düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, kurum müdürleri, akademisyenler, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği panelin Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten yaparken; konuşmacıları da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. M. Rıfat Vural, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Hayrettin Kendir ve yine Ankara Üniversitesi'nin Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Prof. Dr. Mükerrem Arslan'dı.

“Bingöl'e maksimum faydaya dönüştürmek için çalışıyoruz”

Bingöl'de tarım ve hayvancılığın geleceğinin masaya yatırıldığı panelin açılış konuşmasını Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun yaptı.

Konuşmasında Bingöl Üniversitesi'nin pilot üniversite seçilmesinin Bingöl Şehri ve Üniversitesi adına son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Olgun, Bingöl Üniversitesi olarak pilot üniversite seçilmeyi, Bingöl'e ve bölgeye maksimum faydaya dönüştürmek için yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade ederek; “En önemli hedeflerden birinin üniversitenin ihtisaslaşması projesidir. Her üniversitenin kendi bölgesel kaynakları çerçevesinde ihtisaslaşmasına bir katkıdır bu. Tarım ve havza bazlı kalkınma adına seçilme projesi öncelikle üç akademik birimi ilgilendirmektedir. Bunlardan bir tanesi Veteriner Fakültesidir. Bir diğeri Ziraat Fakültesidir. Son olarak Fen Edebiyat Fakültesi'nin ilgili birimleridir. Üniversitemizde üretilen bilginin bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması adına bu birimlerimiz çalışmalar yürütecekler.  Tabi bunu yaparken üreticilerimizle ve ilgili birimlerle yürüteceğiz” diye konuştu.

Hayvancılık, ekonomik denge sektörüdür

Prof. Dr. M. Rıfat Vural, Bingöl'ün hayvancılık için çok müsait bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi.  Bingöl'de tarım ve hayvancılığı güzel bir gelecek üzerine inşa etmek için Veteriner ve Ziraat Fakültelerinin salonlardan çıkıp sahaya inmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vural, “Bingöl'ün son derece müsait meraları ve otlakları var. Bu, hayvancılık adına çok önemlidir. Hayvancılık, bütün dünya için önemli bir alandır. Çünkü hayvancılık, ekonomik denge sektörüdür. Geçmişten bugüne Bingöl'de hayvancılığın ciddi oranda gerilediği görülüyor. Bingöl'de hayvancılığın neden gerilediğinin esas nedenlerini bulmanız gerekiyor. Hayvancılığın şu anki mevcut durumunu ölçmeniz gerekiyor. Ölçmezseniz yönetemezsiniz. Bingöl'ün çok güçlü bir Veteriner Fakültesi var. Ziraat Fakültesi de hakeza. Bu fakültelerin salonlardan çıkıp sahaya inmesi gerekiyor. Akademisyeni ve öğrencileriyle sahaya inmeli. Eğitimler, sahada elinin değmesi ile olur” diye ifade etti.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Kendir ise kaba yem kaynaklarının durumu hakkında bir sunum yaptı. Bingöl'e ekimi yapılabilecek yemlere değinen Prof. Dr. Kendir, özellikle yonca ve fiğ gibi ürünlerin değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Arslan, tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımını derlediği sunumunda, Bingöl'ün çok farklı ve zengin bitki çeşitliğine sahip olduğunu belirtti. Bingöl'ün özellikle endemik tür açısından da zengin bir coğrafya olduğunu söyleyen Prof. Dr. Arslan, bunun değerlendirilebileceğini vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24621)
11 Nisan 2018 Çarşamba 09:55
bingöl üniversitesi gerek inşaat bölümleri olsun gerek ziraat bölümleriyle olsun gerek sosyal hizmet-sosyoloji-pdr bölümleriyle olsun sahaya inemedikten sonra ciddi elle tutulur uygulamalı çalışmalar içerisine girmedikten sonra ne hocalardan ne de mezun olacak öğrencilerden bu memleket bir hayır görmez. ancak tek tük kendini geliştirebilenler müstesna.. öğrencileri limon gibi sıkmayın okulda, sahalara inin ve bilgi beceri tecrübe edindiriniz.
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın