KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

&';bingöl'ün ekonomisi hiç iyi değil”

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, Bingöl ekonomisinin hiç de iyi olmadığını söyledi.

&`;bingöl`ün ekonomisi hiç iyi değil”
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:38
0
2892
0
AA aa

BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan, Bingöl'ün ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl ekonomisinin düzelebilmesi için devletin yatırım yapması gerektiğini ifade eden Bozan, Bingöl'ün Türkiye geneli milli gelir sıralamasında 76. sırada yer aldığını ve Bingöl'ün kişi başına düşen milli gelirinin 795 dolar olduğunu aktardı. 

Bingöl'e daha önceki hükümetler döneminde fazla bir ilginin gösterilmediği için işsizliğin had safhaya ulaştığını belirten Bozan, AK Parti hükümeti döneminde Bingöl'e ilginin biraz daha arttığını ancak ekonomik boyutta bir değişikliğin olmadığını aktararak, “Bingöl, milli gelir sıralamasında 76. sırada olan bir ildir. 81 il içerisinde sıralamanın son saflarında yer alan bir ilin ekonomisi hiç iyi olabilir mi? Bingöl daha önceki hükümetler döneminde bir ilgi görmedi. Ancak mevcut hükümet döneminde Bingöl'e olan ilginin artmasına rağmen ilin ekonomisinde hiçbir değişiklik olmadı. Şuan ki mevcut hükümetin kabinesinde Bingöllü bir bakanımız var. Bakanımızın Bingöl'ün ekonomik boyutu ile ilgili çalışmalar yapması lazım. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum: Bingöl'ün ekonomisi hiç iyi değil. 3-5 kuruş teşvikle veyahut Avrupa Birliği projeleriyle ilin kalkınması mümkün değil. Daha önceki hükümetler Batı illerini kalkındırmak için yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar Doğu illerine yapılmış olsaydı, bu iller de kalkınmış olurdu” dedi.

Bingöl'ün ekonomisinin kalkınması için devletin yatırım yapması gerektiğini söyleyen Bozan, “Biz Bingöl'de fabrika yapılmasını istiyoruz. Ancak şuan ki hükümet devletin fabrika yapmayacağını söylüyor. Buralarda devlet yatırım yapmazsa ilin kalkınması olmaz. Bingöl maden ocakları bakımından zengin bir olmasına rağmen buralarda maden ocakları açılmıyor. Ancak devlet şunu diyor: Gelin teşvik verelim siz açın diyor. Biz devletin verdiği teşviki aldık, peki güvenlik açısından bu işi nasıl yapacağız. Bingöl ve Doğu illeri yıllarca terör sorunu nedeniyle yatırım alamadı. Devlet bu illerde terör nedeniyle yatırım yapmadığı gibi geri kalmışlığına da çare bulmadı. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımız terör nedeniyle buralarda yatırım yapmadılar. Bu işadamlarımız yatırımlarını Batı illerinde yaptılar. Bingöl'ün yatırım bakımından alt yapısı olmadığı için de işadamlarını buralarda yatırımlar yapmaları için getiremedik. Bir ilin alt yapısı organize sanayi bölgesi ve havaalanıdır. Bir ilde bunlar olmadığı takdirde işadamları yatırım yapmazlar. Bunların olması şarttır. Bingöl'ün bu sorunu daha önceki hükümetler döneminde bir türlü çözülemedi. Ancak şuan ki hükümet döneminde organize sanayi bölgesi ve havaalanı sorunu çözülmek üzere. Bingöl'ün organize sanayi bölgesi şuan fiilen çalışma durumuna geldi. Bingöl havaalanı ise yapım aşamasında. Bu sorunlar çözüldüğü takdirde yatırımcıların Bingöl'e gelip yatırım yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın