KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Aralık 2025 Perşembe
°C

&';bingöl'ün ekonomisi hiç iyi değil”

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, Bingöl ekonomisinin hiç de iyi olmadığını söyledi.

&`;bingöl`ün ekonomisi hiç iyi değil”
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:38
0
2555
0
AA aa

BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan, Bingöl'ün ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl ekonomisinin düzelebilmesi için devletin yatırım yapması gerektiğini ifade eden Bozan, Bingöl'ün Türkiye geneli milli gelir sıralamasında 76. sırada yer aldığını ve Bingöl'ün kişi başına düşen milli gelirinin 795 dolar olduğunu aktardı. 

Bingöl'e daha önceki hükümetler döneminde fazla bir ilginin gösterilmediği için işsizliğin had safhaya ulaştığını belirten Bozan, AK Parti hükümeti döneminde Bingöl'e ilginin biraz daha arttığını ancak ekonomik boyutta bir değişikliğin olmadığını aktararak, “Bingöl, milli gelir sıralamasında 76. sırada olan bir ildir. 81 il içerisinde sıralamanın son saflarında yer alan bir ilin ekonomisi hiç iyi olabilir mi? Bingöl daha önceki hükümetler döneminde bir ilgi görmedi. Ancak mevcut hükümet döneminde Bingöl'e olan ilginin artmasına rağmen ilin ekonomisinde hiçbir değişiklik olmadı. Şuan ki mevcut hükümetin kabinesinde Bingöllü bir bakanımız var. Bakanımızın Bingöl'ün ekonomik boyutu ile ilgili çalışmalar yapması lazım. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum: Bingöl'ün ekonomisi hiç iyi değil. 3-5 kuruş teşvikle veyahut Avrupa Birliği projeleriyle ilin kalkınması mümkün değil. Daha önceki hükümetler Batı illerini kalkındırmak için yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar Doğu illerine yapılmış olsaydı, bu iller de kalkınmış olurdu” dedi.

Bingöl'ün ekonomisinin kalkınması için devletin yatırım yapması gerektiğini söyleyen Bozan, “Biz Bingöl'de fabrika yapılmasını istiyoruz. Ancak şuan ki hükümet devletin fabrika yapmayacağını söylüyor. Buralarda devlet yatırım yapmazsa ilin kalkınması olmaz. Bingöl maden ocakları bakımından zengin bir olmasına rağmen buralarda maden ocakları açılmıyor. Ancak devlet şunu diyor: Gelin teşvik verelim siz açın diyor. Biz devletin verdiği teşviki aldık, peki güvenlik açısından bu işi nasıl yapacağız. Bingöl ve Doğu illeri yıllarca terör sorunu nedeniyle yatırım alamadı. Devlet bu illerde terör nedeniyle yatırım yapmadığı gibi geri kalmışlığına da çare bulmadı. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımız terör nedeniyle buralarda yatırım yapmadılar. Bu işadamlarımız yatırımlarını Batı illerinde yaptılar. Bingöl'ün yatırım bakımından alt yapısı olmadığı için de işadamlarını buralarda yatırımlar yapmaları için getiremedik. Bir ilin alt yapısı organize sanayi bölgesi ve havaalanıdır. Bir ilde bunlar olmadığı takdirde işadamları yatırım yapmazlar. Bunların olması şarttır. Bingöl'ün bu sorunu daha önceki hükümetler döneminde bir türlü çözülemedi. Ancak şuan ki hükümet döneminde organize sanayi bölgesi ve havaalanı sorunu çözülmek üzere. Bingöl'ün organize sanayi bölgesi şuan fiilen çalışma durumuna geldi. Bingöl havaalanı ise yapım aşamasında. Bu sorunlar çözüldüğü takdirde yatırımcıların Bingöl'e gelip yatırım yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın