KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'ü sahiplenelim, çözüme katkı sunalım

Bingöl’deki sorunları özetleyen, yapılan çalışmalara değinen ve gelen hizmetlerin sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Çılgasit, terör sorunun çözümüne ilişkin gelişen sürecin de desteklenmesi çağrısında bulundu.

Bingöl`ü sahiplenelim, çözüme katkı sunalım
27 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 06:01
0
2397
0
AA aa

Bingöl'deki sorunları özetleyen Lokantacılar Derneği ve Çevrimpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneklerinin Başkanı Hüseyin Çılgasit, bazı sitemlerini paylaşırken, İmralı trafiği ve çözüm sürecine de değindi.

TRAFİK VE PARK SORUNU

Yolların çukurlu halini ‘trafiğe çıkacaksan arabanın lastiği top atmayacak' ifadesiyle özetleyen Çılgasit, trafik ışıklarında sürücülerin gösterdiği sabırsızlığı ve ardı ardına yükselen korna seslerinden duyulan rahatsızlığı da “Bu insanlar nereye gidiyor?' sorusuyla paylaştı.

Çarşı merkezindeki park sorununa işaret ederken ‘Bingöllün en uzak mahallesi çarşıya 15 dakika' ifadesini sarf eden Çılgasit, vatandaşlardan da duyarlılık beklediğini dile getirdi ve ekledi: “İş yerine arabayla geliyor, arabayı yola park ediyor ve akşam binip evine gidiyor. Evet, Bingöl'de park sorunu var bu soruna biz neden tuz biber olalım. Bu konularda birbirimize karşı duyarlı davranalım. Bingöl dışına çıktığımızda tüm trafik kurallara uyuyoruz. Kırmızı ışıkta korna çalmıyoruz. Kendi ilimizde neden uymayalım?”

“BİNGÖL'Ü SAHİPLENELİM, ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLALIM”

1979 yılında beri Bingöl merkezde ikamet ettiğini ve çocukluk yıllarından beri Bingöl'de altyapı sorunu bulunduğunu anlatan Çılgasit: “Altyapı çalışmalarına başlandı, birçok mahallemiz bitmek üzere. Halk olarak zorluklara göğüs germemiz, tahammül etmeyi öğrenmemiz lazım. Her yatırım bir çocuğa benzer. Doğurmak, besletmek, okutmak, büyütmek, bunların sancısı zahmeti cefası illaki olacak. Çok şükür havaalanı bitme aşamasında, duble yollar önemli ölçüde yapıldı ama rötuşlara ihtiyaç var. Üniversitemiz şuanda 6 binden fazla öğrenciyi barındırıyor. İnşallah bu sayı daha da arttırılır. Beklediğimiz hizmetler hayata geçirildiğinde Bingöllüler olarak bizlerin de bunları sahiplenmesi lazım. Gelen öğrencilere karşı samimi duyarlı davranmamız lazım. Son üç yılda Bingöl'de gerek kira, gerek yaşam ve huzur koşulları nedeniyle ciddi anlamda öğrenci kaybı yaşandı, birçok öğrenci çekip gitti. Hatamızın farkına varıp telefi yolunda gayret sarf etmeliyiz”

KÖPRÜ YAPILMADAN MUTLU OLAMAYIZ

Altyapı, köprü, havaalanı, üniversite, duble yollar ve daha birçok hizmet her seçimde vaatler arasında sıralandığına dikkat çeken Çılgasit, Çapakçur Köprüsü'nün yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çapakçur Köprüsü'nün yenilenmesi işinin Bingöl için büyük önem taşıdığını söyleyen Çılgasıt, bu konuda ümitli olduklarını ifade etti ve ekledi: İnşallah halk olarak beklentilerimiz karşılanır” dedi.

Yıllardır devam eden terör sorunun bitmesi gerektiği yönündeki kanaatini de paylaşan Çılgasit, çözüm üretilmediği taktirde huzur ve saadetin bulunamayacağının altını çizdi ve herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya davet etti.

“Aradan 40 yıl geçti nasıl mutlu olamadıysam, bu yatırım yapılmadan ölürsem mutsuz öleceğim, tıpkı bende evvele gidenler gibi. Gelecek seçimde tüm siyasi partilerin ortak bir yatırımı lazım. Sokaklarımızda, dağlarımızda, nehirlerimizde kan değil, mutluluk aksın, huzur aksın, insanlık aksın. Annelerin bedduası değil, duaları aksın. Sayın Başbakanın ve hükûmetin başlattığı bu barış sureci tüm kesimler tarafında destek almaktadır. Bu sürece ideolojik yapısı ne olursa olsun tüm siyasi partilerinde katılıp destek vermesini beklemekteyiz” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın