KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bingöllüler taksim'de buluştu

12.12.12 Dünya Bingöllüler günü olarak kabul edilmesi dolayısıyla yurdun ve dünyanın çeşitli yerlerinde kutlamalar yapıldı. Bu kutlama adreslerinden biri de İstanbul Taksim'di.

Bingöllüler taksim`de buluştu
13 ARALIK 2012 PERŞEMBE 08:26
0
5870
0
AA aa

İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin kurdukları derneklerin bir araya gelerek oluşturdukları Bingöl Platformu'nun organize ettiği 12.12.12 Dünya Bingöllüler Günü kutlamaları ilk olarak İstanbul Beyoğlu (Taksim) tramvay durağında yapıldı.

Taksim tramvay durağında saat 11'de halay çekilmesiyle başlayan etkinliklere birçok sürpriz damgasını vurdu. İlk sürpriz Taksim meydanındaki çiçekçilerden geldi. Meydandaki çiçekçilerin yarısının Bingöllü çıkması ve halay çekenlerin üzerlerine kırmızı ve beyaz güller atılması çevreden geçen turistlerin de ilgisini çekti. Birçok turist kafilesinin ara ara kutlama yapılan alana gelerek Bingöl'ün yöresel folklor gösterilerini izledikleri görüldü.

İkinci sürpriz kısır döngünün son yılı olan ve bir dahaki 100 yıl sonra gelecek olan 12.12.12 günü vesilesiyle sevgilisine evlenme teklifi eden bir gençten geldi. Bingöllü davulcuların ve halay çeken Bingöllülerin de katkıda bulunduğu konfetili, meşaleleli bir evlenme teklifi kutlamalara ayrı bir güzellik kattı.

Üçüncü sürpriz ise yine bir evlenme teklifiydi ancak bu defa evlenme teklifini yapan Bingöllüydü. Annesinin de desteğini alan Bingöllü genç doğduğu gün olan ayın 12'sinde evlenme teklifini yapmayı seçmişti. 12.12.12'de evlenme teklifi yapan Bingöllü gencin ve evlenme teklifini alan genç kızın mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Halay çekilmesinden sonra saatler 12.12'yi gösterirken Bingöl Platformu adına basın açıklamasını okuyan Haberci 12 Gazetesi'nin imtiyaz sahibi gazeteci Garip Akengin bu anlamlı günün Bingöl'e güzellikler ve huzur getirmesini temenni ederek Bingöl isminin temiz bir geleceğin simgesi olması gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklamasından sonra önce ulusal medya temsilcileri ve alanda görevli sivil ve resmi emniyet görevlilerine bal, ceviz ve gül dağıtımının akabinde çevreden geçen ve kutlamalara katılan Türkiye halkına ve yabancı turistlere bal, ceviz, gül ve kadayıf dağıtıldı.

O sırada oradan geçmekte olan gerek banka görevlisi gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Bingöllülerin de alandaki kutlamalara katılıp fotoğraf çektirmeleri, halay çekip hasret gidermeleri renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Daha sonra folklor ekibinin Bingöl'ün yöresel halk oyunlarıyla devam eden kutlamalar renkli anlara sahne oldu. Çevreden de halaya katılım artınca meydanın bir ucundan öteki ucuna yaklaşık 350-400 metre uzunluğunda bir halay oluştu.

Kutlamalar akşam Ümraniye'de bulunan bir düğün salonunda devam etmek üzere saat 13.30'da sona erdirildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın