KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl'e tayin yaptılar

Maaş günü (ayın 15'i)'ne günler kala çarşı merkezini istila eden dilencilere yöneltilen ‘Nereden geliyorsunuz' sorusuna alınan cevap ‘Erzurum'dan Bingöl'e tayin yaptık'  şeklinde oldu

Bingöl`e tayin yaptılar
18 ARALIK 2006 PAZARTESİ 11:24
0
1605
0
AA aa
Haber izlenim
Son günlerde artış gösteren dilenciler, sadece yoldan geçenleri değil, esnafı da bıktırdı. Halk, dilencilerin serbest dolaşabilmesine tepki göstererek belediyeyi görevini yerine getirmemekle suçladı. 
Bingöl halkının sadakaya büyük değer verdiğini bilen çevre illerdeki dilenciler, maaş gününe kısa bir zaman kala çarşı merkezindeki yerlerini aldı. Ettikleri sözde dualarla para kazanmaya çalışan dilenciler, sadece yoldan geçenleri değil, esnafı da bıktırdı. Dilenciler yüzünden yolda rahat yürüyemediklerini belirten vatandaşlar, soruna çözüm getirilmemesine tepki gösterdi. Çarşı merkezinin, halkın manevi duygularını çıkarlarına alet eden bu dilencilerden temizlenmesini isteyen vatandaşlar; “Yaşlı, genç, çocuk demeden herkes dilenmeye başlamış. Artık sadakayı bile kime vereceğimizi şaşırdık. Zabıtaların buna müdahale etmesi gerekiyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Dilencilere yöneltilen ‘nereden geliyorsunuz' sorusuna verilen cevaplar ise ilginçti. Dilenmekten sıkılmayan bu kişiler; “Erzurum'dan Bingöl'e tayin olduk' dediler.
Her yaştan insanın dilenmeye başladığı bu dönemde, ilginç durumlar da yaşanıyor. Halk arasında yapılan görüşmelerde, dilencilerle olan diyaloglarını anlatan esnafların söylediklerine bir bakalım
Dilenci kravat alırsa…
Kapısına gelen dilenciye para vermediğin söyleyen bir konfeksiyoncu; “Para vermeyince aldırış etmeyip çeri girdi. Fakat bu kez gelen dilenci diğerlerinden farklıydı. İçeri girerek kravat alacağını söyleyen dilenci, beğendiği kravatı gösterip satın alacağını söyledi ve 50 YTL uzattı. Paraya dokunduğumda sahte olduğunu anladım. Bozuk olmadığını söyleyip yan komşuda bozduracağımı söyledim. Durumu fark ettiğimi anlayınca parayı elimden alıp dışarı çıktı. Üstü başı dağınık olan bu dilenci kravatı niye aslınki.  50 YTL uzatması ve paranın sahte olması gerçek yüzlerini ortaya çıkardı.
‘100 kontör verir misin?'
Müşterilerle ilgilendiği bir zamanda içeri girerek para isteyen dilenciye bozuk para olmadığını söylediğini belirten bir telefon satıcısı ise şunları kaydetti.  “İçeri girdiğinde kendisine bozuk para olmadığını söyledim. Oda bana ‘Abi kontörüm bitmiş, bozuk yoksa bari 100 kontör ver' dedi. Neye uğradığımı şaşırdım. Para dilenen şahıs, 100 kontör istiyordu.”
Çevre illerden gelerek ettikleri birkaç kelime ile insanlardan para koparan bu kişilere itibar edilmemesini isteten bazı esnaf, halkın gerçekleri görmesine rağmen aynı yanlışı tekrar etmesine sert çıktı. Halkın sürekli bu insanlara para uzatmasından dolayı dilenciliğin yaygınlaştığını belirten esnaflar; “Dilenciği bizler özendiriyoruz. İki kelime dua ettiler mi hemen para uzatıyoruz. Öyle ki, çevre illerden gelenlerin Genç ve Muş karayolu çevresinde son model araçlarla konakladığı herkesçe binen bir gerçektir. Buna rağmen yine de para vermekten vazgeçmeyiz. Dilenenlerin çoğu eli ayağı sağlam olan insanlardır. Bizim kızlarımız yazın tarlalarda çalışıp para kazanıyorlar da çevre illerden gelenler neden çalışmıyor. Bizler ceplerini doldurduğumuz sürece bunlar bu işten vazgeçmeyecektir. Birkaç esnaf para vermedi mi, yoldan geçen vatandaş itibar etmedi mi onlarda istemese de bu işten vazgeçecektir. İnsanlarımız üzerinde sakada vermek sıradanlaşmış. Yoldan geçerken el açan birine para vermekle birçok sıkıntı ve belanın önüne geçileceği düşüncesi var. Oysaki saka gerçek sahibine verilmeli. Çevre illerden gelen bu insanların hepsi de genç. Eli ayağı tutan insanlar. Halkın bu duruma karşı gerekli tepkiyi koyması, belediye zabıta ekiplerinin de önlemlerini arttırması gerekiyor. Aksi halde bunun önüne geçilemeyecektir” diye konuştular.


bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın