KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'e 'simurg felsefesi

“Simurg Felsefesi” adını verdiği projesi ile Bingöl'ü 3 yılda en entelektüel il yapacağını iddia eden Veysel Çeliker adındaki öğretmen, projesini Vali İrfan Balkanlıoğlu'na aktararak, çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Bingöl`e `simurg felsefesi
28 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 11:53
0
2107
0
AA aa
Bingöl'e 3 yılda en entellektüel il vaadi.

Karlıova ilçesi Yoncalık köyünde görev yapan Veysel Çeliker adındaki öğretmen, “Simurg Felsefesi” adını verdiği projesi ile Bingöl'ü 3 yılda en entelektüel il yapacağını iddia etti. Projesini Vali İrfan Balkanlıoğlu'na sunan öğretmen Çeliker, Bingöl'ü bu felsefe ile 3 yılda  en entelektüel il yaparım dedi. Vali Balkanlıoğlu'na projesini anlatan öğretmen Çeliker, Projenin gerçekleşmesi için kamp alanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.. Örnek olarak yol çatı kayak tesislerini gösteren Çeliker, Birde bu çalışmanın yapılabilmesi için dernek kurulması gerektiğini söyledi. Bütün teknolojik ve ilmi alt yapılara sahip olduğunu söyleyen Çeliker, projenin hayata geçmesi için şu isteklerde bulundu; “Milli Eğitim ile işbirliği içinde davranılarak belirlediğim program uygulanırsa, 1 yıl içerisinde Bingöl parlayacaktır. 3 yıl sonrasında bölgemizin parlayan yıldızı, 5 yıl sonunda da ülkenin en entelektüel şehri olacaktır. Bu proje başarıya ulaşacaktır ve projenin uygulanması yolunda mücadele edenler tarihe geçeceklerdir. Başarısızlık durumunda istifa müessesesinin varlığından haberdar olduğumu belirterek sizden büyük bir sabırsızlıkla görev talep ediyorum. Söz konusu projenin uygulanma durumunun olmaması halinde sizden daha çok öğrenciye ulaşabileceğim –yatılı ilköğretim bölge okulları- bir okulda görev talep ediyorum. Birleştirilmiş sınıflardaki misyonumu fazlası ile yerine getirdiğimi düşünüyorum. Yoncalık İlköğretim okulunda gerçekleştirdiğimiz sessiz çığlık adlı sinema yapıtı ve birleştirilmiş sınıflarda kalite adlı eğitim CD'lerinin Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıdığını belirtmek isterim. Tüm bunlarda gerçekleştirilirken yaşadığımız sıkıntılar ve yalnızlıklar yüreğimizin köşesinde bir sitem olarak kalacaktır.  Konu ile ilgili görüşlerinizi büyük bir sabırsızlıkla beklemekle beraber size ek olarak da okulumuz hakkında daha önce yerel basında yer alan  “Simurg eğitim felsefesinin” okullarda uygulanmış ve başarıya ulaşmışlığını gösteren “birleştirilmiş sınıflarda kalite nasıl artırılır” adlı CD'sini göndereceğim. İzleyecekleriniz başaracaklarımızın bir göstergesi olarak algılanacaktır diye düşünüyorum” dedi. Öğretmen Veysel Çeliker, projesine paralel olarak hazırladığı ve ön bilgi içeren hikâyesini Vali Balkanlıoğlu'na sundu. Yaılacak çalışmalara yönelik detaylı bilgi veren Veysel Çeliker, Simurg Felsefesinin temelini oluşturan ve ön bilgi için projeyi tanıtım ve anlaşılmasını kolay kılan bir hikâye ile öğretinin başlangıç metnini Balkanlıoğlu'na aktardı. .

TÜM BUNLAR NASIL OLACAK?

Çeliker, yapacağı çalışmalara ilişkin şu bilgileri aktardı; “Okullarımızın eğitimsel başarısının düşüklüğü ve şehrimizin sosyokültürel yapısı sebebi ile yukarıdaki özelliklere sahip bireylerin okullarımızda yetiştirilmesi mümkün değildir. Tüm bu özelliklerin kazanılması entellektüelizme yönelik bir eğitim kampı ile mümkündür 13–15 yaş arası öğrencileri kapsamak kaydı ile mükemmel derecede hassas ve programlı bir plan ile gerçekleştirilmesi mümkündür. Söz konusu program daha önce denenmiş ve sonuçları itibari ile doyurucu olmalıdır”

Nasıl bir program?
“tüm bu cümlelerden sonra şunları ifade etmek istiyorum. Şahsım tarafından daha önce uygulanmış ve mükemmel sonuçları ile dikkati çeken “Simurg Eğitim Programı” ile bu işi gerçekleştirebiliriz. Program daha önce Samsun-Ayvacık Çökekli Şehit Ertan Adlı ilköğretim okulunda tarafımca uygulandı. Sonuçları size ifade etmem yüzlerce kâğıt alabilir. Fakat size şunu söyleyebilirim ki; ilköğretim 4ve 5. sınıflarım –birleştirilmiş sınıf okutuyordum- il genelinde yapılan deneme sınavına katılmış ve 14 öğrencimin 8'i ilk 10 a girme başarısını göstermiştir. Bunun yanında diğer öğrencilerde ilk 30 içerisinde kendilerini göstermişlerdir. Söz konusu deneme sınavının dokümanları elimde hala mevcut olup, öğrencilerdeki başarıların sadece yüzde 10'nu yansıtmaktadır. Öğrencilerden beklenilenler kişilik açısında gelişim olmalıdır. Kişisel olguluk gerçekleştirildiğinde akademik başarıların gelmesi kaçınılmaz olur. Bunları iyi bilen ve hiçbir öğrencisini kaybetmeyen bir eğitimci olarak feryadımın yine çocuklarımız için olduğuna şüphe buyurmayınız”


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın