KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'e 2 hastane ve 3 sağlık ocağı yapılacak

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçelerine 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Arakonak Beldesi, Çavuşlar Köyü ile merkez Uydukent Mahallesi'ne de birer sağlık ocağı yapılacağı bildirildi.

Bingöl`e 2 hastane ve 3 sağlık ocağı yapılacak
04 AĞUSTOS 2006 CUMA 13:19
0
1875
0
AA aa
İl Sağlık Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 2006 yılı yatırım programında Bingöl'e yapılması düşünülen hastane ve sağlık ocaklarının proje ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti. Proje ihalesini alan firma yetkililerinin tahsis edilen alanlarda inceleme yaptığını, proje için çalışmaların 15 gün süreceğini söylen Dr. Hamzaoğlu, çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım işi ihalelerinin yapılacağını ifade etti. Hamzaoğlu, "Yeni yapılacak hastaneler Avrupa Birliği (AB) kriterlerine göre yapılacak. 2 ilçedeki hastaneler artık ihtiyaca cevap vermiyor. İlçelerde yapılacak hastanelerde hasta odaları en fazla 2 kişilik olacak ve içerisinde lavabo, banyo ile diğer bölümler yer alacak. Arakonak Beldesi'ne ilçe tipi, merkez Çavuşlar Köyü'ne il tipi, Uydukent Mahallesi sağlık ocağıysa 24 saat esasına göre hizmet verecek bir bina olarak yapılacaktır" diye konuştu.

Hamzaoğlu ayrıca, Adaklı İlçesi Hastanesi yapımının 2006 yılı yatırım programına dahil edilmeye çalışıldığını da ifade etti.

Bu arada, Karlıova İlçesi'nde yapılacak hastane arazisinin bir hayırsever vatandaş tarafından hibe edildiği, Solhan İlçesi'nde yapılacak hastane için gerekli olan arazininse İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredileceği öğrenildi. (İhlas Haber Ajansı)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın