KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'deki aile hekimlerini sordu

Bingöl’deki aile hekimleri ile ilgili Meclis’e soru önergesi veren BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili halkımızda, özellikle kırsal bölgelerde büyük sorunlar yaşamaktadır” dedi.

Bingöl`deki aile hekimlerini sordu
04 NİSAN 2013 PERŞEMBE 03:27
0
1623
1
AA aa

Bingöl'deki aile hekimleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sunan BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, önergesini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Aile Hekimliği uygulamasının AK Parti'nin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir uygulaması olarak hayata geçirildiğini hatırlatan Baluken, bu uygulama neticesinde, halkın sağlığa erişimi konusunda büyük sorunların ortaya çıkmakta olduğunu söyledi.

Baluken: “Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili halkımız da özellikle kırsal bölgelerde büyük sorunlar yaşamaktadır. Bu kırsal bölgelerin başında Bingöl ili merkez ve ilçe köyleri gelmektedir. Bingöl ili merkez ve köylerindeki Aile Sağlık Merkezlerinde genel anlamda sağlık hizmeti ve hekim bulunmaması sorunların başında gelmektedir. Özellikle yılın belirli dönemlerinde hekim açığının artması köylerde görülen temel sağlık sorunlarının da çözüme kavuşturulmasının önüne geçmektedir” dedi.

Baluken, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

*Bingöl ilimiz merkez ve ilçe köylerinde kaç tane Aile Sağlık Merkezi bulunmaktadır? Bu aile sağlık merkezlerindeki sağlık personeli sayısı kaçtır?

*Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin teknik ve personel ihtiyaçlarına ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Temel eksiklikler nelerdir?

*Bingöl ilimizde kaç köy ve mezrada Aile Sağlık Merkezi bulunmamaktadır?

*Bingöl ilimizde 2012 ve 2013 yılları içerisinde istifa eden veya görevlerine son verilen Aile Hekimi sayısı kaçtır? Bunların aylara göre dağılımı nedir?

*İlgili köylerde yıl içerisinde Aile Hekimliğinden istifa eden veya görevlerine son verilen Aile Hekimlerinin yerine atamalar gerçekleştirilmiş midir? Hangi Aile Sağlık Merkezine yeni atamalar ne kadar sürede yapılmıştır?

*Bingöl ilimizde hekim başına düşen kişi sayısı kaçtır? Bingöl ilimizdeki Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin toplam hasta kapasitesi kaçtır?

*Bingöl ilimizde son beş yıldır çeşitli nedenlerden ötürü çevre illerdeki ileri sağlık merkezlerine sevk edilen hasta sayısı kaçtır? Bu sevklerin gerçekleşmemesi için Bingöl ilimizde uygulamaya koymak üzere sağlık projeleriniz var mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BEN BENİ (@Misafir_12950)
04 Nisan 2013 Perşembe 11:31
E ABARTIN ARTIK YA, küçük çocuklar bile bu kadar soru sormuyor... idris beyin çocukluğuna inmek lazım...
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın