KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
4 °C Yağmur

Bingöl'de tarıma dayalı sanayi geliştirilecek

FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık; 'FKA kanundan aldığı yetkiyle Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizin üretim, yenilikçilik, iç ticaret kabiliyetlerini arttıracak, fiziki ve hizmet alt yapılarını güçlendirecektir. Aynı zamanda Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiyi geliştirecek.'

Bingöl`de tarıma dayalı sanayi geliştirilecek
27 KASIM 2020 CUMA 14:49
2
1746
3
AA aa

FKA Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı, Tunceli Valiliği ev sahipliğinde Ajans Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Arslan, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tunceli TSO Zeynel Açıkgöz ile FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

“16,5 MİLYON TL'LİK KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLLERİMİZE KATKI SAĞLANACAK”

Toplantıları farklı destinasyonlarda ve vilayetlerde gerçekleştirdiklerini belirten Vali Erkaya Yırık, “Bugün de doğasıyla, coğrafyasıyla, insanıyla, gerçekten güzel, güzide bir vilayetimiz olan Tunceli'deyiz. FKA kanundan aldığı yetkiyle Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizin üretim, yenilikçilik, iç ticaret kabiliyetlerini arttıracak, fiziki ve hizmet alt yapılarını güçlendirecektir. Aynı zamanda Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiyi geliştirecek, Yukarı Fırat Havzası Elazığ ölçeğinde turizmin markalaşması ve turistik destinasyonların geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesi amaçlanarak, bölgemizde turizm ve sanayi alanında önemli eksiklerin giderilerek, toplamda 22 Milyon TL'lik bir yatırım katkısı ile 16,5 Milyon TL'lik kalkınma ajansı desteği gerçekleştirilecek ve bu süreçten illerimize katkı sağlanacak. Yine bugün görüştüğümüz konular arasında, 2020 yılında ajansımızın fizibilite destek programı kapsamında başvuru yapılan projelerimizin değerlendirme sonuçları ele alınacak, 2020 yılında yine bu yıl içerisinde Elazığ sertifikalı fide üretim merkezimizin onaylanması ve görüşülmesi, bilgilendirilmesi gündemimizde olacak” dedi.

Pandemi sürecine de değinen Vali Yırık, “Aynı zamanda son günlerde, son haftalarda pandemik salgının artışı dolayısıyla vatandaşlarımızın, devletimizin, bakanlıklarımızın, göndermiş olduğu tüm genelgelere uygun hareket etmek gerekiyor. Maske, mesafe ve musluk olarak 3 M olarak adlandırılan kurallara azami riayet ederek, salgının yönetimi, bulaşının azaltılması noktasında, vatandaşlarımızın, insanlarımızın, hemşehrilerimizin azami riayet etmesini istirham ediyoruz. Bunu da burada bir vesile hatırlatmış olalım. Ümit ediyoruz ki, milletimiz, devletimiz, ülkemiz bu salgın illetinden en kısa sürede kurtularak insanlarımızın canlarının yanması artık bir son bulur ve pandemi öncesindeki güzel günlere inşallah tekrar döneriz” diye konuştu.

Toplantı, gündemde olan konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64842)
29 Kasım 2020 Pazar 14:51
Herkes içindeki sesi dinlesin 18 yıl boyunca n yaptılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64816)
27 Kasım 2020 Cuma 16:39
Malesef Hep toplantı uygulamada yok hep de yapiyorsunuz fka 'nın toplantilarina bakilirsa gunde 50 tane fabrika kuruluyor toplantı gelsin kebablar çaylar kahveler önümüzdeki toplantıda buluşmak dileğiyle kağıt uzerinden yapılan vaatlere karnımız tok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64826)
28 Kasım 2020 Cumartesi 05:11
@Misafir Kullanıcı HER ZAMANKİ GİBİ , YİNE CEK - CAK , PAKET - MAKET İNANMAK ZOR BE BİRADER ..
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın