Bingöl Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nca aranan şahısların yakalanması ve , kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında silah, fişek ve tarihi eser niteliği bulunan materyaller ele geçirildiğini, 4 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada;
“Bingöl İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 5-6 Şubat 2025 tarihleri arasında aranan şahısların yakalanması, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesi ve ilimizde asayiş ortamının sağlanmasına yönelik yapılan titiz çalışmalar neticesinde;
(3) adet av tüfeği, (14) adet fişek, (14) adet tarihi eser niteliği bulunan çömlek parçaları (işlemeli/desenli) ele geçirilmiş ve Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak suçundan (2), Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık suçundan (1) ve Basit yaralama suçundan arama kaydı bulunan (1) şahıs olmak üzere toplamda (4) şüpheli şahıs icra edilen operasyonlarda yakalanmıştır.
Söz konusu olaylarda yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanılmıştır.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları, ilimizde asayiş ortamının sağlanması, kaçakçılık olaylarının önlenmesi ve tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.”