KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'

İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.

Bingöl`de
18 MAYIS 2026 PAZARTESİ 19:17
1
117
0
AA aa

Yüzbinlerce Müslümanı katleden katil ve işgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan Küresel SUMUD Filosuna yönelik uluslararası sulardaki müdahalesi Bingöl'de protesto edildi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen programda erkeklerin yanı sıra kadınlar da SUMUD için haykırıp dua etti.

Programda İsrail aleyhine sloganlar atılırken, SUMUD Filosunda alıkonulan Bingöllü Aktivist İnşaat Mühendisi Bilal Kıtay'ın gönderdiği video mesaj da alanda sesli olarak dinletildi.

Önceki Filolarda Yer Alan Bingöllü Aktivistler Konuştu

Etkinlikte, geçtiğimiz haftalarda İsrail tarafından alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava ile daha önceki filolarda yer alan Bingöllü aktivist Hasan Kuyuldar da konuşma yaptı.

Konuşmalarda Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekilirken, birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı.

“SUMUD ve Gazze Yalnız Değildir”

Basın açıklamasını Erhan Ozan okudu. Açıklamada, Gazze'de yıllardır süren abluka, saldırılar ve insani krize dikkat çekilerek, SUMUD Filosuna yönelik müdahalenin “uluslararası hukuka aykırı” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, filonun yalnızca yardım gemilerinden oluşmadığı belirtilerek, “Bu filo; farklı ülkelerden, farklı inançlardan vicdan sahibi insanların Gazze'deki zulme karşı ortak duruşudur” denildi.

“Mavi Marmara'yı Unutmadık”

Siyonist İsrail'in daha önce de yardım filolarına müdahalelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, 2010 yılında Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı hatırlatıldı. Açıklamada, SUMUD Filosuna yönelik müdahalenin Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.

Gazze'deki İnsani Krize Dikkat Çekildi

Basın açıklamasında Gazze'de yaşanan can kayıpları, sağlık altyapısındaki yıkım ve insani yardım engellerine ilişkin çeşitli uluslararası raporlara da yer verildi.

Açıklamada, Gazze'de hastaneler, okullar ve ibadethanelerin hedef alındığı, milyonlarca insanın açlık ve sağlık kriziyle karşı karşıya olduğu belirtilerek uluslararası kuruluşlara harekete geçme çağrısı yapıldı.

“Uluslararası Kurumlar Somut Adım Atmalı”

Açıklamanın sonunda, uluslararası sularda gözaltına alınan aktivistlerin serbest bırakılması çağrısında bulunulurken, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve insani yardım koridorlarının açılması istendi.

Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, “Ne SUMUD Filosu ne de Gazze halkı yalnız değildir” ifadelerine yer verilerek, Gazze'ye destek çağrısı yinelendi.

Protesto, yapılan duaların ardından sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın