KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bingöl'de 'Sumud Filosu'na Destek' Yürüyüşü

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, İsrail karşıtı sloganlar atıp, tekbirler getirerek PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. Sivil toplum temsilcilerinin konuşma yaptığı protestoda, filoda bulunanlar için dualar edildi.

Bingöl`de ‘Sumud Filosu`na Destek` Yürüyüşü
03 EKİM 2025 CUMA 11:00
5
1099
1
AA aa

Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Sumud Filosu'na “Destek Yürüyüşü” temalı yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Program, yatsı namazının ardından Bingöl Hacı Hıdır Cami önünde toplanan kalabalığın ve cami cemaatinin bir araya gelmesiyle başladı. Katılımcılar, yürüyüşe ellerinde Filoya destek amaçlı branda, döviz ve Filistin bayrakları taşıdı. Sumud Filosuna destek vermek isteyen kalabalığa dışardan insanlarında katılmasıyla uzun bir yürüyüş kuyruğu oluştu. Sloganlar atarak tepkilerini dile getiren kalabalık Telekom kavşağına varınca basın metnini dinledi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşmacıların sırasıyla konuşması gerçekleşti.

“Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır”

Programda kalabalığa hitap eden Gazze Sivil İnisiyatifi temsilcilerinden Akif Yakışır şunları söyledi;

“Kardeşlerim, değerli basın mensupları, Bugün 2 Ekim. Tarih bize bir kez daha ders veriyor; bugün, yaklaşık 837 yıl önce Selahaddin Eyyûbî Kudüs'ü fethetmiştir. Bu, somut bir dönüm noktasıdır.

Arkadaşlar, bugün bilindiği gibi abluka delinmiştir — kim ne derse desin, bu somut bir kazanımdır. Biz yola çıkarken yalnızca sonucu düşünerek çıkmayız; bir hedef ortaya koyarız, gerisini takdir-i İlahiye bırakırız. Bugün, birçok insanın hayatını hiçe sayan zorluklara rağmen, sabır ve inançla yürüyen kardeşlerimizin çabası netice verdi. Şehadet için yola çıkanlar oldu; annesini, babasını, eşini, çocuğunu geride bırakarak bu yola koyulanlar vardı. Dualarımız onlarla birlikteydi ve elhamdülillah neticeye ulaşıldı.

Kardeşlerim, sabırdır dedik; sabır, gençlik demektir; sabır, açlığa, bombardımana rağmen hayatta kalmak demektir. Evler yıkılsa da umudumuzu kaybetmeden, zaferi bekleyerek dimdik duracağız. Filistin halkı bize bunu öğretti: her adımın bir zahmeti olabilir, ama akabindeki rahmeti düşünerek zahmete katlanılır. Bu kardeşlerimiz de bugüne kadar hep böyle yaptı. Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır.”

“Vicdanı olan herkes sesini yükseltmeli”

Mehdi Değişman ise şunları dile getirdi;

“Meydanlarda, sokaklarda, limanlarda direnişi büyüten, insanları harekete geçiren kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu mücadele, yalnızca Filistin halkının değil, insanlığın onurunun ve şerefinin savunusudur. Eğitim hakkı ellerinden alınmış, temel insanî hakları gasp edilmiş bir halkın yaşadığı zulüm, aslında tüm insanlığın vicdanına yapılmış bir saldırıdır.

Haklı olan yenilmez; zulüm ne kadar güçlü görünürse görünsün, mazlumun duası ve direnişi daha güçlüdür. Bir kez daha ilan ediyoruz: Kudüs filosunun yanında duruyoruz. Bu onurlu yolculuğu engellemeye çalışan güçlere karşı duracağız; insanın nefes alması, insanca yaşaması ve çocukların güven içinde büyümesi için sesimizi yükselteceğiz.

Gazze'de yaşananları sadece birkaç saniyelik haberlere indirgemeyin — bu bir insanlık dramıdır. Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır. Vicdanı olan herkesin sesini yükseltmesini, dayanışmasını bekliyoruz. Selam olsun direnenlere; selam olsun analara, çocuklara ve onurlu mücadeleye. Yaşasın dayanışma, yaşasın insanlık.”

“İmanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz”

Bir diğer konuşmacı Molla Sahap Korkutata ise birlik ve Gazze için kenetlenma çağrısında bulundu.

Korkutata: “Gördüğüm manzara şunu söylüyor: sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde filonun hareketi ve yaşananlar insanlarda uyanışı, dirilişi tetikliyor. Savaşlar, ne kadar yıkıcı olursa olsun, birçoğumuzda adalet duygusunu, insanlık idealini yeşertiyor.

Kur'ân-ı Kerîm'de İsrailoğulları'na ilişkin hatırlatmalar vardır; bazen ümmet uyuyordu, davasından bihaberdi — fakat mücahitler, fedakâr insanlar hepimizi uyandırdı ve saf tuttuğumuz yerleri gösterdi. Değerli Müslümanlar; Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Şerifi ümmetimizin başını kaldıracak, onurunu yükseltecek. Peygamber Efendimiz'den gelen mirasın izinde yürüyenler sayesinde, ümmetin şerefi yeniden yükselecektir. Biz ne zaman samimi bir şekilde el ele verir, imanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz. Bu yolda kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.”

Program dua ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116201)
03 Ekim 2025 Cuma 16:07
allah sayınızı artırsın inşaallah meydanı namussuza arsıza hayına bırakmasın inşaallah
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın