Ekmek, su, çay, çorba derken, bir zam da şehir içi ulaşıma geldi. Hemen her alanda furyaya dönüşen zamlar, artan veriler ve dahası ile sıkboğaz edilen halk, Bingöl'de şehrin bir yakasından diğer yakasına gidiş için artık 7,5 TL, en uzak mesafeye 8,5 TL ödeyecek.
Günlük tüketim ürünlerine ardı ardına yapılan zamlar ve neredeyse iki katına çıkarılan vergiler karşısında çaresiz kalan halk, akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte Bingöl'de şehir içi ulaşımdan bugün itibariyle zamlı tarifeyle yararlanacak. Bingöl Belediyesi Meclisi toplantısında, şehir içi ulaşıma 2 lira zam kararı çıktı. Daha önce 5 TL olan Kültür Mahallesi ulaşım ücreti 7 TL'ye yükseltilirken, 5.5 TL olan Düzağaç bölgesi ulaşım ücreti 7.5 TL oldu.
MECLİS KARARI YAYINLANDI
Şehir içi ulaşım ücretleri ile ilgili Bingöl Belediyesi Meclisinde alınan karar şöyle: “Ülkemizde son zamanlarda benzin, motorin, araç parçaları, sigorta, şoför ücretlerine ciddi oranlarda zam yapıldı. Zamlardan dolayı toplu taşıma işlerini yürüten esnaflarımızın zor durumda kaldıkları göz önünde bulundurularak, ulaşım ücretlerine zam verilmesinin kaçınılmaz olduğu görülmüştür. Buna göre; 15.07.2023 tarihinde geçerli olmak üzere ilimizde toplu taşımacılık yapan S.S.18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı Özel Halk Otobüslerine; Düzağaç, Hastaneler, Sanayi Sitesi, Simani Mahallesi güzergahı, SGK, TEDAŞ, Emniyet, Üniversite, Şehit Mustafa Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan, İçmeler Toki, Selahaddini Eyyubi Mahalleleri, Ahmet Dursun Konutları güzergahı Tam Bilet: 7,50 TL, Öğrenci: 5,00 TL, Kültür Mahallesi Tam Bilet: 7,00 TL, Öğrenci: 5,00 TL, Ekinyolu Tam Bilet: 8,50 TL, Öğrenci: 5,00TL, Aktarma tam kartlarda 2,50 TL, öğrenci 1,50 TL yolcu taşıma raici olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.”
Önce o klimaları açsınlar ki zaten hepsi sahipsiz memlekete herkes top koşturur klima aç diyoruz hele dur hareket edem önce hava fanları aç sonra kapatıp camları açın
Belediye utanmadan övüne övüne meclis kararından zam cıktı dıyecegıne kendı bünyesınde halk otobüslerını oluştursunlar ılcelerde bıle halk arabası var bızım ıl olmasına ragmen halk ötobüsü yok cok cırkın bır durum demek cıkar yok anlaşılan yazık bu memlekette
Kimse kimseye niye zam yaptın diyemez bi zamanın içindeyiz maalesef herkes bi yerden haklı nedenler buluyor haksız mağdur olan kim diyecem halk demek istiyorum ama bunu yapan zaten halk
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın