KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ekim 2024 Çarşamba
°C

Bingöl'de İRAP kapsamında 3 amaç, 11 hedef, 84 eylem belirlendi

İl Risk Azaltma Planı (İRAP)toplantısı gerçekleştirilirdi. Bingöl Valisi Usta: 'İRAP afetler veya acil durumlar öncesinde olası kayıp ve zararların önlemesine ve azaltılmasına yönelik çalışmaların tümüdür. İlimizde İrap kapsamında paydaş kurumlarla yapılan çalıştaylar ve görüşmeler neticesinde deprem, kütle hareketleri ve su baskını afetleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır' dedi.

Bingöl`de İRAP kapsamında 3 amaç, 11 hedef, 84 eylem belirlendi
08 EKİM 2024 SALI 16:58
1
848
1
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında 81 il Valisinin katılımı ile video konferans şeklinde gerçekleştirilen ‘İl Risk Azaltma Planı (İRAP)' toplantısına katıldı.

Toplantı AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Aktaş'ın 81 İl Valisine hitapları ile devam eden video konferans toplantısına Bingöl'den Vali Usta'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Malik Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altunhan, AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsa Gülgür, Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Kenan Akbayram katıldı.

Video konferans sonrasında Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında yapılan toplantıda İl Değerlendirme Kurulu'nda (İDK) yer alan kurumların İRAP'lara ilişkin ilerleme, sorunlar ve öneriler ele alınarak değerlendirildi.

Vali Usta İDK Toplantısı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“81 ilde 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde ilerleme durumlarını gözden geçirmek, karşılaşılan sorunları değerlendirme ve afet risklerini azaltmaya bakış açımızı ortaya koymak amacıyla “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” vesilesi ile bugün İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında 81 İl Valiliği İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonun katılımıyla video konferans şeklinde toplantımızı gerçekleştirdik.

İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Aktaş'ın Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Afet Risk Azaltma çalışmalarının afet yönetimindeki rolü ile ilgili önemli mesajlar verdi.

İRAP afetler veya acil durumlar öncesinde olası kayıp ve zararların önlemesine ve azaltılmasına yönelik çalışmaların tümüdür. İlimizde İrap kapsamında paydaş kurumlarla yapılan çalıştaylar ve görüşmeler neticesinde deprem, kütle hareketleri ve su baskını afetleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar İzleme ve Değerlendirme komisyonunca takibi yapılmaktadır.

218223 sayılı ve 12.01.2022 tarihli İzleme Değerlendirme Komisyonun kurulmasına dair genelgeye istinaden 5 kişiden müteşekkil İzleme ve Değerlendirme Komisyonu kurulmuştur.

Bingöl İRAP kapsamında 3 amaç, 11 hedef, 84 eylem belirlenmiştir.

AMAÇ 1

Afetlerde şehrimizdeki can kaybını ve ekonomik kayıpları en aza indirmek

Güvenli yapılaşma

İlimizde Coğrafi bilgi sistemi (CBS) merkezinin kurulması

Afetlere bağlı olarak gelişecek ikincil afetlerin oluşumunu en aza indirmek

Afetlerin ulaşım ağlarına vereceği zararın belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması

Erken uyarı sistemlerini geliştirmek

Kritik yapıya gelebilecek afet zararını azaltmak

AMAÇ 2

İlimizde afete hazır, duyarlı bir toplum oluşturmak

Eğitim faaliyetleri

Bilgilendirme faaliyetleri

AMAÇ 3

Şehrimizi güvenli hale getirme

Mekânsal planlamada afet risklerinin dikkate alınması

Afet etkilerinden korunmak için yapısal önlemlerin alınması

Altyapı çalışmalarında afet risklerinin dikkate alınması

İRAP kapsamında 84 adet eylemimiz bulunmaktadır. Yıllık ilerleme oranımız Türkiye genelinde 5. sırada olup %72'dir. Bu eylemlerden 7 adedi kırmızı (öncelikli) eylemdir. İlimizde risk arz eden ve yapısal ya da yapısal olmayan acil önlem gerektiren eylemlerden seçilmiştir. DSİ sorumluluğunda bulunan 2 adet eylem tamamlanmıştır.

Kırmızı eylemler şunlardır;

KURUM EYLEM SAYILARI

TAMAMLANAN EYLEMLER (23 ADET)

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111950)
09 Ekim 2024 Çarşamba 08:28
Sayın Valim ve kıymetli kurum amirlerim
eylem planlarınızda solhan halime pınar mahallesi taşkın sel ve yamaçtaki kayalıkların bu güne kadar hiç bir önlem alınmadığı ve olası bir sarsıntıda mahalle sakınlerin can ve mal kaybının ne kadar tehlikede olduğunu göz ardı edilmemesi ve ele aldığınız bu konuların öncelikli olarak önlem alınması gerektiğini rica ediyorum.
09.10.2024
14:11
Erdoğan:
Erdoğan: 'Sorun varsa neşter vurulacak, ceza alanların hiç cezaevine girmemesinin önüne geçeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda adalet sistemine dair değişiklikler yapılacağını açıkladı. Son dönemde yaşanana olaylarla ilgili de konuşan Erdoğan: 'Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız' dedi.
08.10.2024
14:42
Bingöl`de son bir haftanın asayiş verileri açıklandı: 28 Gözaltı, 2 Tutuklama
Bingöl'de son bir haftanın asayiş verileri açıklandı: 28 Gözaltı, 2 Tutuklama
Bingöl'de 23 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalarda uyuşturucudan 18 kişi gözaltına alınarak, aranan 10 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden 2'si tutuklandı.
08.10.2024
14:41
Bingöl`de 505 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 505 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de jandarma tarafından 3 farklı noktada yapılan aramada 508 kök kenevir ele geçirildi.
07.10.2024
16:37
Bingöl`de su tarifesi güncellendi!
Bingöl'de su tarifesi güncellendi!
Bingöl Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonrası su tarifesinde güncellemeye gidildi. 1 Ekim 2024 itibariyle yürürlüğe giren yeni tarifeye göre ev, işyeri, inşaat ve bahçe sulamasında bu rakamlar geçerli olacak. Çevre illerde ise su fiyatları şöyle;
07.10.2024
12:08
'Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır'
Seven: 'Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir.'
07.10.2024
10:01
12Bingölspor`dan yeni sezona 3 puanlı başlangıç
12Bingölspor'dan yeni sezona 3 puanlı başlangıç
BAL temsilcimiz 12 Bingölspor, Diyarbakır deplasmanında Sur Belediyespor'u mağlup ederek 2024-2025 sezonuna 3 puanla başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın