KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de 'domuz gribi' endişesi

Bingöl’de hastaneye başvuran hamile kadın, domuz gribi şüphesiyle müşahede altına alındı.

Bingöl`de `domuz gribi` endişesi
22 MART 2015 PAZAR 22:41
0
2973
0
AA aa

Alınan bilgiye göre, Bingöl'ün Solhan ilçesinde ikamet eden Gurbet Ç. (35) gribal enfeksiyon ve yüksek ateş şikayetiyle Bingöl Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuruda bulundu.

Hamile olduğu belirlenen Gurbet Ç.'den alınan numune sonucunda, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün pozitif çıktığını öğrenildi.

Yaklaşık 5 gündür hastanede müşahede altında tutulan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Gurtbet Ç.'den alınan numunelerin kesin sonuç için Ankara'ya gönderildiği kaydedildi.

“OLAĞANÜSTÜ BİR PANİĞE GEREK YOK”

Geçtiğimiz günlerde domuz gribine yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribiyle ilgili yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi aldıklarını ifade ederek: “Bunlardan 360'ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8'e tekâmül ediyor. Bunlardan 300'den fazla grip virüsü etkini var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok” dedi.

Son 10-15 gündür yoğunluk yaşandığını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söylemişti: “ H1-N1 virüsünden ölüm vakaları oldu. Ama ölüm sonuçları sadece bununla ilgili değil. Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve bir kısmında diğer kronik hastalıklardan gelen ölümler var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşımızdan hijyen ortamı istiyoruz. Öksürükte ağızlarını kapatarak, kalabalık ortamlarda temiz havayı sağlamak, birde gribal durumlunda istirahat, sulu gıda gibi tedbirleri arttırmamız gerekiyor. Her türlü dinamik tedbiri alıyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın