KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Bingöl'de dalgıç yok mu?

Murat Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan Aydın Tutkal'ı arama faaliyetleri aralıksız devam ederken, Bingöl'deki dalgıç sorunu özellikle sosyal medyada sıkça tartışılıyor! Peki, Bingöl'deki dalgıçlar neden dalamıyor?

Bingöl`de dalgıç yok mu?
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:40
12
6185
8
AA aa

Murat Nehri'nde Aydın Tutkal'ın suya kapılıp kaybolmasının ardından ‘Bingöl'de neden dalgıç yok?' sorusu sıkça tekrarlandı? Ortaya çıkan eksiklik ve yapılan eleştiriler sonrası yapılan araştırmada, Bingöl'de daha önce dalış sertifikası almış bazı kişi ve kamu personellerinin bulunduğu ancak profesyonel dalgıç olmadıkları, akarsuda dalma yetkinlikleri olmadığı için ilgili kurumlar tarafından dalışlarına izin verilmediği kaydedildi.

AFAD, Bingöl Belediyesi ve AKUT'ta dalgıç olduğu ancak yeni yönetmelikler sonrası yapılan sınavlara katılan bazı görevlilerin sınavı geçemediği, bazı sertifikaların da çok eski olduğu ve ilgili görevlilerin çok uzun yıllar önce dalış yaptığı da öğrenildi.

Yapılan araştırmada, konuya dair şu bilgi ve görüşler paylaşıldı; “Bir kişi iyi araç kullanabilir ama ehliyeti yoksa trafiğe çıkamaz. Ya da iyi bir araba kullanıcısıdır ama operatör ehliyeti yoksa iş makinesini kullandıramazsınız. Dalış sertifikası olması, akarsuda dalış yapma yetkinliği olduğu anlamını taşımaz. Bu anlamda bir takım eğitimler, sınavlar var. Bu alanda ilgili eğitim ve yetkinliği yoksa şayet, bu kişinin dalması o kişinin de hayatını riske atmak demektir. Bu olayda eksiklikler görülmüş, tedbir alınması için gerekli hazırlıklar başlatılmıştır. Daha önce sertifikası olanların yeni sınavlara hazırlanarak yetkinlik kazanmaları için çalışmalar titizlikle sürdürülecektir”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94376)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:45
Bingöllü egede birincilikle bitiren dalgıç Burak Varolgüneş var ama dedikleri gibi işveren yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94358)
29 Temmuz 2022 Cuma 23:49
Engüzel yüzücüler bingölden çıkar dalgıç mı çıkmaz yapmayin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94324)
29 Temmuz 2022 Cuma 11:00
Komedi :) 3. dünya ülkesinin 3. sınıf ilindeki nepotizmin sonuçları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94321)
29 Temmuz 2022 Cuma 08:31
var hem de alası Burak VAROLGÜNEŞ, ama iş veren yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94320)
29 Temmuz 2022 Cuma 08:12
Dalgıçlık sertifikası almak çok zor değil hemen hemen yüzme bilen herkes alabilir. Lakin ölümcül ve sorumluluğu yüksek olan bir görev, bu nedenle herkes dalgıçlık yapamaz. Bu iş dalgıçlık tazminatı almaya benzemez. Mesela yaklaşık 10-15 dalgıç günlerdir kayıp vatandaşı arıyor ve en son kaybolduğu yerde bulunuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94316)
29 Temmuz 2022 Cuma 01:53
Saka gibi yaw, dalgic diye alinan adamlar dalamiyor. Hep diyoruz liyakat olmazsa olmaz diye, al iste
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94315)
28 Temmuz 2022 Perşembe 20:22
Biz memleket olarak Esrar ve diğer uyuşturucu maddelerle ilgileniyoruz. Suda boğulmasi yetmiyor zaten canlıyı diri diri uyusturucuyla gömüyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94313)
28 Temmuz 2022 Perşembe 18:56
Bizim dalgıçlar hiç kusura bakmayın ancak balık tutmada başarılıdırlar. Çok iyi balık avlarlar. Aslanlarımız maşallah. Sertifikaymış ehliyetmiş breh breh breh... Şu babadan utansın bu kurumlar!
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın