KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Haziran 2026 Cuma
°C

Bingöl'de dalgıç yok mu?

Murat Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan Aydın Tutkal'ı arama faaliyetleri aralıksız devam ederken, Bingöl'deki dalgıç sorunu özellikle sosyal medyada sıkça tartışılıyor! Peki, Bingöl'deki dalgıçlar neden dalamıyor?

Bingöl`de dalgıç yok mu?
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:40
12
6021
8
AA aa

Murat Nehri'nde Aydın Tutkal'ın suya kapılıp kaybolmasının ardından ‘Bingöl'de neden dalgıç yok?' sorusu sıkça tekrarlandı? Ortaya çıkan eksiklik ve yapılan eleştiriler sonrası yapılan araştırmada, Bingöl'de daha önce dalış sertifikası almış bazı kişi ve kamu personellerinin bulunduğu ancak profesyonel dalgıç olmadıkları, akarsuda dalma yetkinlikleri olmadığı için ilgili kurumlar tarafından dalışlarına izin verilmediği kaydedildi.

AFAD, Bingöl Belediyesi ve AKUT'ta dalgıç olduğu ancak yeni yönetmelikler sonrası yapılan sınavlara katılan bazı görevlilerin sınavı geçemediği, bazı sertifikaların da çok eski olduğu ve ilgili görevlilerin çok uzun yıllar önce dalış yaptığı da öğrenildi.

Yapılan araştırmada, konuya dair şu bilgi ve görüşler paylaşıldı; “Bir kişi iyi araç kullanabilir ama ehliyeti yoksa trafiğe çıkamaz. Ya da iyi bir araba kullanıcısıdır ama operatör ehliyeti yoksa iş makinesini kullandıramazsınız. Dalış sertifikası olması, akarsuda dalış yapma yetkinliği olduğu anlamını taşımaz. Bu anlamda bir takım eğitimler, sınavlar var. Bu alanda ilgili eğitim ve yetkinliği yoksa şayet, bu kişinin dalması o kişinin de hayatını riske atmak demektir. Bu olayda eksiklikler görülmüş, tedbir alınması için gerekli hazırlıklar başlatılmıştır. Daha önce sertifikası olanların yeni sınavlara hazırlanarak yetkinlik kazanmaları için çalışmalar titizlikle sürdürülecektir”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94376)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:45
Bingöllü egede birincilikle bitiren dalgıç Burak Varolgüneş var ama dedikleri gibi işveren yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94358)
29 Temmuz 2022 Cuma 23:49
Engüzel yüzücüler bingölden çıkar dalgıç mı çıkmaz yapmayin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94324)
29 Temmuz 2022 Cuma 11:00
Komedi :) 3. dünya ülkesinin 3. sınıf ilindeki nepotizmin sonuçları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94321)
29 Temmuz 2022 Cuma 08:31
var hem de alası Burak VAROLGÜNEŞ, ama iş veren yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94320)
29 Temmuz 2022 Cuma 08:12
Dalgıçlık sertifikası almak çok zor değil hemen hemen yüzme bilen herkes alabilir. Lakin ölümcül ve sorumluluğu yüksek olan bir görev, bu nedenle herkes dalgıçlık yapamaz. Bu iş dalgıçlık tazminatı almaya benzemez. Mesela yaklaşık 10-15 dalgıç günlerdir kayıp vatandaşı arıyor ve en son kaybolduğu yerde bulunuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94316)
29 Temmuz 2022 Cuma 01:53
Saka gibi yaw, dalgic diye alinan adamlar dalamiyor. Hep diyoruz liyakat olmazsa olmaz diye, al iste
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94315)
28 Temmuz 2022 Perşembe 20:22
Biz memleket olarak Esrar ve diğer uyuşturucu maddelerle ilgileniyoruz. Suda boğulmasi yetmiyor zaten canlıyı diri diri uyusturucuyla gömüyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94313)
28 Temmuz 2022 Perşembe 18:56
Bizim dalgıçlar hiç kusura bakmayın ancak balık tutmada başarılıdırlar. Çok iyi balık avlarlar. Aslanlarımız maşallah. Sertifikaymış ehliyetmiş breh breh breh... Şu babadan utansın bu kurumlar!
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın