KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'de çiftçilere destek

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilere 10 Bin ceviz fidanı, 740 sıvat, 6 jeneratör ve 36 kırkım makinesi dağıttı.

Bingöl`de çiftçilere destek
09 KASIM 2016 ÇARŞAMBA 21:47
0
1879
1
AA aa

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç kampüsünde düzenlenen törende konuşan Bingöl valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de son 5 yılda yaklaşık 150 bin ceviz fidanı dağıtıldığını ve 230 adet kapama ceviz bahçesi yapıldığını söyledi. 

Vali Köşger, “Bugün de ceviz fidanı ve sıvatların yanı sıra, devlet elektrikli kırkım makinasıyla birlikte jeneratörü de veriyor. Bunlar az hizmetler değil, bunların farkına varılması gerekiyor. Bunu ne için yapıyoruz, sırf sizler daha fazla üretin, daha fazla çalışın sofranızdaki aşı, ekmeği attırın.  Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayalım diye yapıyoruz. Tarımsal kalkınma kapsamında sadece bunları yapmıyoruz bu sadece çiftçiye bakan yönü. Koç desteği, damızlık desteği, küçükbaş hayvan desteği gibi birçok noktada destek veriyoruz. Tarımsal kalkınma, artık sadece ilk aşamada bırakan model değil. Tarımsal ürünlerin endüstriyel ürünlere dönüştürülmesini de destekliyoruz. Sadece Bingöl'e 123 milyon TL para aktarılmış. Tüm bunlar sizlerin daha iyi hayat şartlarında yaşamanız için. Biliyorsunuz ki Bingöl hayvancılık şehri. Küçükbaş hayvancılığa müsait bir coğrafyaya sahibiz. Bunu desteklemek, sizlerin daha iyi daha kaliteli şartlarda hayvancılık yapmanız için birliklerimizle birlikte gayret sarf ediyoruz. Sizin daha iyi üretebilmeniz için şartların daha iyi hale getirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BİR YILDA 16 BİN CEVİZ FİDANI DAĞITILDI

Törende konuşan Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ise, 2016 yılı içerisinde toplamda 16 bin adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Törende Bin ceviz fidanı, 740 adet sıvat, 6 jeneratör ve 36 adet kırkım makinesinin dağıtacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “2011 yılında başlayan ‘5 yılda 5 Bin ceviz fidanı' projesi kapsamında bugüne kadar 146 bin 38 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Toplamda projeye 1 Milyon 800 bin TL para harcanmıştır. Bunun 1 milyon 50 bin TL'si proje desteğidir. Proje kapsamında dört çeşit fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Ceviz fidanından olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi tozlayıcıdır. Tozlayıcı iyi seçildiği takdirde her bir ağaç 25-30 kilo arasında verim vermektedir. Yani dekar başına 400 ila 450 kilo arasında ceviz alınabilmektedir. Bunu göz önünde bulundurarak bölgemize uygun olan tozlayıcı maddesini çiftçilerimize dağıtıyoruz.”

Sıvat projelerinin hayvancılık için önemli bir etken olduğunu ifade eden Yıldırım, “İnsan hayatında, bitki hayatında olduğu gibi hayvan hayatında da su çok önemlidir. Suyun kalitesi ve temizliği ne kadar iyi olursa, hayvancılıktaki verimde o kadar yüksek olur. Hayvanlarda yüzde 40'lık az su içme ile elde edilen verim kaydı yüzde 25'dir. 2014 yılında başladığımız sıvat dağıtımı projesi kapsamında şimdiye kadar 2 Bin 460 adet sıvat dağıtımı yaptık” dedi.

Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu ise, “Hayvancılık ilimiz için çok önemlidir. Hayvancılıkta biz küçükbaş hayvancılığı temsil ediyor, meramız ve coğrafyamız buna elverişli olduğu için küçükbaş hayvancılığa çok önem veriyoruz. Girişimcilerimiz sonucu elde ettiğimiz 6 jeneratör ve 36 adet kırkım makinesini yetiştiricilerimize dağıtacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere 10 Bin ceviz fidanı, 740 sıvat, 6 jeneratör ve 36 kırkım makinesi dağıtıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingöl aşığı (@Misafir_20034)
10 Kasım 2016 Perşembe 10:02
bu konuda emeği geçen sayın valimize ve de geldiği günden beri canla başla harıl harıl çalışan sayın il müdürümüz MEHMET YILDIRIM beye ve şahsında tüm personellerine sonsuz şükranlarımızı sunarız...
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
12.02.2025
15:28
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu'nun Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim görevlendirmesini sonlandıran Sağlık Bakanlığı, il dışından yeni bir isim atayacak.
12.02.2025
14:37
Bingöl uçuşları iptal edildi
Bingöl uçuşları iptal edildi
Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul-Bingöl ve Ankara-Bingöl uçak seferleri iptal edildi.
12.02.2025
14:08
Desan Tersanesi Türkiye`nin gururu oldu; Malezya`da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Desan Tersanesi Türkiye'nin gururu oldu; Malezya'da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Türkiye ve Malezya arasındaki savunma işbirliği, önemli bir projeyle güçleniyor. Desan Tersanesi, Malezya İçişleri Bakanlığı için 99 metre uzunluğunda, çok amaçlı bir görev gemisi inşa edecek. 24 ay içinde tamamlanacak olan bu gemi, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı (MMEA) envanterindeki en büyük gemi olma özelliğini taşıyacak.
12.02.2025
13:40
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş`tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş'tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Yüksek kiralara karşın 'Denetim mekanizmalarının yetersiz kalması, toplumun hem ekonomik hem de psikolojik düzenini alt üst etmiştir' diyen Açıkbaş; 'Yeterli ve hakkaniyetli bir mekanizma olmayınca, vatandaş serbest piyasanın olmayan vicdanına terk edilmektedir. Tüm muhatapların ortak akıl ve vicdanda buluşup çözüm odaklı formüller geliştirmeleri gerekmektedir.'
12.02.2025
12:49
DSİ Bingöl`de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
DSİ Bingöl'de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Bingöl'e 46 milyar 625 milyon TL değerinde 163 tesis inşa ettik. Bingöl'e suyumuzu başarıyla yöneterek; toprağımıza bereket, enerjimize güç, üretimimize değer kattık. Bingöllüler için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın