KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Bingöl'de 7 şiddetinde deprem iddiası

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, 7'den büyük deprem üretme riski bulunan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Erzincan- Bingöl bölümünün büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Bingöl`de 7 şiddetinde deprem iddiası
25 ŞUBAT 2011 CUMA 08:47
0
3509
2
AA aa

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki fayların sürekli hareket ettiğini belirten Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, bunların bir gün ciddi bir deprem üretebileceklerini kaydetti. Depremlerin periyodik bir hadise olmadığını, uzun dönemlerde büyük depremlerin gerçekleşme olasılığı bulunduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, Doğu Anadolu'da önemli faylar bulunduğunu söyledi. 

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, "Doğu Anadolu Fayı, Hatay'a doğru uzanıyor. Uzun süredir hareketlilik yok. En son Palu depremini yaşadık. Burası ciddi depremler üretebilir. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Erzincan- Karlıova arasında 230 yıldır hareketlilik yok. Fayın 7'den büyük deprem üretme riski var" dedi.

Deprem unutuldukça bütçe azaldı
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki fay hareketliliğini bölgede yerleştirdikleri 21 sismik istasyonla izlediklerini, bölgeye 5 yeni cihaz daha yerleştireceklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Özyazıcıoğlu, her cihazın 50 bin liraya mal olduğunu bildirdi.

Gürcistan'la veri paylaşımı yaptıklarını, sismometre yerleştirmeye başlayan Azerbaycan'la da bu konuda işbirliğine gideceklerini belirten Özyazıcıoğlu, Türkiye'deki merkezlerle de ortak bir bağ kurmak için girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Depremlerin 1999 Marmara Depremi'nden sonra ciddiye alınmaya başladığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Özyazıcıoğlu, deprem korkusu geçtikçe ilginin de azaldığını vurguladı. Türkiye'deki iyi bir yapı stoğu bulunmadığını, yeni yapılan binalarda da deprem felaketinden dersler alınmadan hareket edildiğini öne süren Özyazıcıoğlu, imar planlarının da sağlıklı olmadığını belirtti.

Yeni Zelanda şaşırttı
Yeni Zelanda'da yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremin yol açtığı hasar karşısında şaşırdığını belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu şöyle konuştu:"Yeni Zelanda deprem bilincinin en yüksek olduğu ülkelerden birisi. En çok bilimsel çalışma yapılan bir ülke. Betonarme yapılarla ilgili yeni teknikleri ilk geliştiren, bu konuda dünyaya örnek olan bir ülkedir. Deprem sırasında meydana gelen çökmeler beni hayrete düşürdü. Demek ki orada da yapılaşmada kusurlar var. Aynı deprem ülkemizde olsaydı hasar çok daha fazla olurdu."


 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet KUYULDAR (@Misafir_1982)
01 Mart 2011 Salı 00:43
deprem gerçekten olacak mı ? bilmiyorum ama inşallah olmaz...
umut yoldaş (@Misafir_1975)
28 Şubat 2011 Pazartesi 00:06
230 yıldır hareketlilik yok 7 şiddetinde deprem olabilir deniliyor ama :
Belirtilen bölgede Yedisu ilçesinde yaşıyorum bölgemizde toprak ve taştan yapılmış birçok ev bulunmakta yapılan açıklamalar üzerine bölge halkının konut istekleri karşılanamıyor.
Birçok devlet büyüğü yaşayan nufusun az olması nedeniyle önemsemiyor.Daha önce de yapılan açıklamalar ardından yapılan isteklere ceset torbası göndererek cevap verildiği bölge halkı tarafından söyleniyor .umarım uzmanları dinleyenler çıkar.
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın