OHAL kapsamında hazırlanan 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; 928 kişi kamudaki görevlerinden ihraç edilirken, 60 kişinin de kamuya geri dönüşünün yolu açıldı.
BİNGÖL'DE 2 İHRAÇ, GÖREVE İADE YOK!
Çıkan KHK ile Bingöl Adliyesi'nde görevli zabıt kâtibi Orhan G. ve Hukuk müşaviri Ahmet Ö., görevinden ihraç edilirken, KHK ile görevine iade edilen 57 kişilik listede Bingöl'ün olmadığı da öğrenildi.
Buna göre, TBMM'den 5, Hakimler ve Savcılar Kurulundan 1, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan 1, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 12, Türk Standartları Enstitüsünden 9, KOSGEB'den 5, Türk Patent ve Marka Kurumundan 2, Şeker Kurumundan 1, Devlet Personel Başkanlığından 2, Türkiye İş Kurumundan 32, SGK'dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığından 4, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 1, Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan 1, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan 2, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden 1, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'den 1, Elektrik Üretim AŞ'den 1, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğünden 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 4, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan 1, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 10, Toprak Mahsulleri Ofisinden 2, İçişleri Bakanlığından 29, Emniyet Genel Müdürlüğünden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 4, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığından 1, mahalli idarelerden 166, Sahil Güvenlik Komutanlığından 3, Kültür ve Turizm Bakanlığından 6, Milli Eğitim Bakanlığından 7, Milli Savunma Bakanlığından 19, Genelkurmay Başkanlığından 1, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 106, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 40, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 59, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundan 3, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 43, Karayolları Genel Müdürlüğünden 3, Türkiye Vagon Sanayi AŞ'den 1, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden 1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan 7, yükseköğretim kurumlarından 120 akademik personel ile 52 idari personel için ihraç kararı verildi.
57 GÖREVE İADE
Türkiye Büyük Millet Başkanlığında 2 kişi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan 1 kişi, Adalet Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlardan 28 adalet bakanlığı personeli, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından 3 kamu personeli, İçişleri Bakanlığından 1 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1 polis memuru, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Personellerinden 1 kişi, Milli Eğitim Bakanlığında 5 MEB personeli göreve iade edildi. İade edilen 5 kişiden 4 kişi öğretmen 1 kişi memur. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 9 kişi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 5 kişi, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) 1 kişi çıkan KHK ile görevlerine geri döndü.